reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

uff doczytałam.
zaproszenia też wysłałam - pieszczoszka - do Ciebie z konta Miśka, bo nie zauważyłam, że na nim jest zalogowane:D poprawiłam się:)
fb jeszcze nie rozpracowałam, bo mam jakiś miesiąc, ale postaram się ogarnąć:)

napiszę później, bo walczę z wielką cielęciną i muszę zdążyć na 13:baffled: kochana teściowa - kupiła, ale zamroziła całe 2kg w kawałku:/ cóż, upiekę, ususzę, połowę zjemy i połowę zamrożę na przyszły tydzień...

reklama
Magdalena Bajon-Rusiecka | Facebook

Witajcie w sobotę, ja dzisiaj wyjątkowo wyrobiona z domowymi obowiązkami. Domek wczoraj posprzątałam (jak W wyjeżdża to zawsze mi szybciej robota idzie:), obiad ugotowany - u mnie dziś dzień na zupkę z dietki (muszę się Wam pochwalić - na diecie jestem od 11 sierpnia i z wagi 59,8kg zjechałam do dziś do 54,4 kg - mój cel to 52kg - tyle ważyłam 7 lat temu jak brałam ślub:)
Mateusz dalej zasmarkany, muszę tylko jeszcze dla niego jakiś obiadek wyczarować:)
Zmykam bo mała zrobiła kupkę:)

Joasia dzięki za informacje kurczę żeby mój chciał pić z butli i jeszcze to mleko jak dałam mu nan na siłe wlewałam do buzi to wyskoczyły mu plamy na buzi i pod szyją troszkę ale za parę godz znikały i myślę że go uczula to ... A czemu przeszłaś na butle jak można wiedzieć...??lekarze kazali..??a i czy próbowałaś już cos podać małemu ??
przeszłam na mm bo on był wiecznie głodny,musiałam karmić co 1,5h,dokarmiać mm po cycu a mam też córcie co ma teraz 21 miesiecy i też potrzebowała mojego czasu i uwagi,nie mogłam niestety cały dzień z cycem wywalonym z ssakiem na rękach spędzać.

co do mleka joasia to cieszę sie że pepti pasuje bo ono nie takie drogie 25 zł moja je nutramigen (pepti ma trochę laktozy a moja jej nietoleruje) i nutramigen na 100% prawie 40 zł a z refundacją nie tak łatwo ja 1,5 miesiąca załatwiałam i bieganina od lekarza do lekarza. teraz jest tez nowy nutramigen lgg podobnodziała jak szczepionka i dziecko szybciej z alergii wychodzi ale oczywiście we wszystkich krajach jest refundowane a w polsce nie bo za drogie oo przepraszam jest refunowane ( ref. 6 zł ) czyli puszka po refundacji 46 zł oszaleli a nutramigen zwykły tylko dla pl produkowany.

no to ja mam to szczęście,że na codzień mieszkam w UK i tam mleko za darmo będę miała :) Mleko jak mleko ale też wszystkie emolienty-tutaj jestem 3 tyg i już wydałam ponad 400zł na różne kremy,maści,płyny do kąpania a tam za darmo będę mieć.

Jeszcze chciałam zapytać o czym pielęgnujecie swoje dzieciaczki ale to moze się na odpowiedni wątek przeniosę coby mnie wikasik nie pogoniła ;-) później skrobne w temacie zdrowie i pielęgnacja naszych maluszków :)

Z pogaduch gonic nie bede, bo tu z zalozenia mydlo i powidlo, w naszym interesie jest, zeby pisac w odpowiednich tematach, bo potem ciezko wrocic, jesli nas cos interesuje.
Ok, maly wydudnil obie piersi i przysnal, musze jeszcze pieluche zmienic i zmykam spac.

A jeszcze zapomnialam - Yolanta, zalozylam grupe na fb i nie musisz dodawac wszystkich do znajomych, zeby miec do niej dostep. Podaj na priva jak sie nazywasz, to cie dodam, jesli chcesz.

dziewczyny jakiego używacie tuszu do rzęs? może coś polecicie..? za niedługo mam urodziny i chce poprosić mame aby mi kupiła bo mi się już skończył a jakoś nie moge nigdy znaleźć fajnego...

Jak nie urok to przemarsz wojsk- czekam na męża (był u mamy w szpitalu) i jadę na pogotowie stomatologiczne bo wypadła mi plomba z 4 a że była mocno wypełniana to się boję, że do poniedziałku nie wytrzyma i stracę ząb. Może uda mi się zagadać żeby odpłatnie mi go wypełnili od razu a jak nie to chociaż niech opatrunek do poniedziałku założą. Masakra i oczywiście w sobotę :wściekła/y:

Już jest- lecę.

reklama
Do góry