reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
She, gratuluję.

Ja mam dość... Młody zasnął przed 21, pospał do 21;30 i od tej pory jest ostra jazda bez trzymanki - o chwila wybudzanie, usypianie, odkładanie, wybudzanie. Aktualnie mam takie nerwy, że wyszłam. Nie daje rady... Nie wiem teraz nawet od czego zacząć naukę samodzielnego zasypiania w łóżeczku...

Anik, wspolczuje :) no i wszystkiego najlepsze, a szczegolnie szybkiego zasypiania twojego skarba, zycze.
Wczesniej chyba ominelam swieto Justynymiki, wiec spoznione, ale serdeczne zyczenia sle z Kangurowa!

Widze, ze zeby to juz u majowiatek garsciami sie sypia ;) U nas cisza, ale i tak niezle potrafi mi palce dziaselkami pogryzc.

Noc kipska, bede dzis jak zombi, sobota, wiec raczej nie odespie, a jeszcze znajomi maja wpasc. Na szczescie tylko jedna rodzina, ale i tak trzeba cos przygotowac.

Anik, najlepszego...:tak:
Gratulacje dla maluszków z ząbkami:)
Karolki wstaw fotkę jak możesz (kolor ściany :))
Ja kolejny weekend sama, mój na wyjeździe do niedzieli a Matusza bierze choróbsko, zasmarkany wrócił z przedszkola i wybitnie go rozkłada, byle Ola nie załapała.
Buziaki dla Wszystkich i zmykam spać bo nie wiadomo jaka nocka się szykuje.

Witam.
Gratulacje dla zębaczy :-D:-D
pieszczoszka fajnie ,że wszystko się wyjaśniło.
Witaj suzi ponownie.
Kupiłam dziś swojemu najmłodszemu dziecku pierwszą w życiu czapkę taką na chłodne dni.
Rozmiar czapki 0-3 miesiące ,a moja dama w niej pływa :szok::szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled::-):-):-)
Czapka jest naprawdę malutka ,ale główka Karolisi jeszcze mniejsza i zasłania jej nawet oczy :szok::szok::-D:-D:-D
wyjścia nie miałam i siedziałam dziś z szydełkiem w ręku. ;-):-):-):-)
Wyszła taka czapunia :tak:

Kupiłam dziś swojemu najmłodszemu dziecku pierwszą w życiu czapkę taką na chłodne dni.
Rozmiar czapki 0-3 miesiące ,a moja dama w niej pływa :szok::szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled::-):-):-)
Czapka jest naprawdę malutka ,ale główka Karolisi jeszcze mniejsza i zasłania jej nawet oczy :szok::szok::-D:-D:-D
wyjścia nie miałam i siedziałam dziś z szydełkiem w ręku. ;-):-):-):-)
Wyszła taka czapunia :tak:

dzien dobry! my juz oczywiscie na nogach chcociaz dzisiaj od 6! noc srednia, Maly budzil sie kilka razy z placzem i nie mogl zasnac. nie wiem o co mu chodzilo ale moze o ta kapuste, ktorej nie moglam sie wczoraj oprzec :/
mamy, ktorych dzieci nie przesypiaja nocy, czy tez co noc kladac sie do lozka macie nadzieje ze dziecko obudzi sie dopiero rano? :) ja kazdej nocy tak mam :)
As, Karolcia jest sliczna, a czapeczka wyszla super :)
ide, moze jeszcze troche pospimy

milego dnia!!!

To i ja dołączam do już obudzonych. Noc była długa, tzn. Ula zasnęła przed 20 a wstała po 7 więc rawie 12 godzin ale żeby mi za dobrze nie było to z 3 przerwami na karmienie. No i chyba coś jej się śniło nad ranem bo marudziła przez sen. No ale ja się właściwie wyspałam.
Pogoda jeszcze u nas nieokreślona ale za jakąś godzinkę skoczymy zrobić zakupy na weekend. Potem na pewno jakiś spacer zaliczymy.

As- śliczna czapeczka.

Anik- spóźnione życzenia najlepszego. I powodzenia z usypianiem- będzie lepiej.

Ostatnia edycja:
Joasia mój mały też ma to AZS ma w zgięciach rączek czerwone plamy i pod szyją lekko przy suszone Z czego doczytałam karmisz piersią a próbowałaś jakieś mleko modyf podać już ??
My od 5 tyg na mm jesteśmy,na początku podawałam mu bebilon zwykły-a jak byliśmy w szpitalu kazali zmienić na pepti i widzę,że ma już ciut lepszą te skórę. On też ma w rozpoznaniu nieprawidłowe wchłanianie jelitowe,odkąd odstawiłam cyca i przeszłam na mm to przybrał przez miesiąc tylko 200gr no i to wszystko razem do kupy i lekarka powiedziała,ze tylko pepti może. No i jak zacznę rozszerzać dietę to pojedyncze składniki i obserwacja czy coś nie uczula.
Oni mu w szpitalu robili testy na alergeny(IgE z krwi) i czekam na wyniki bo to trwa ok 3 tyg.
Widzęze w kolejnym poście pytałaś o zupki i inne,mnie w szpitalu móiwła pediatra,ze pojedyncze składniki na początek,w zupkach na razie wystrzegac się selera,mówiła,że najlpeiej jak bede dawac marchewka,kurczak,ryż,ziemniaczek na początek.
A ten bebilon pepti kupuje się tylkow aptece,wiem,że jak bedziesz miała recepte to zapłacisz parę złotych,ja płacę 22 za puszkę 450gr bo z ubezpieczenia w UK to mi tu nie zrefundują niestety.

Dobrze,że piszecie o kwiatach bo musze do swojego zadzwonic aby nasze podlał,bez przypomnienia to on sam od siebie nie zrobi tego;-)

Ja też mam konto na facebooku :) https://www.facebook.com/joasia79

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez sie juz melduje, nie spimy od 6.00 nocka ciezka, jakos Ola sie non stop wiercila, wiec i my nie wyspani. Tomek dzis pierwszy dzien w szkole, zobaczymy co powie jak wroci, na ta chwile stwierdzil ze same dzieciaki i chyba on najstarszy :-D
Dzien zapowiada sie przyjemny tzn na 11 mam makijaz do zrobienia a pozniej ide z mała do rodzicow bo kuzyn z zona ma przyjechac wiec pewnie zajrze dopiero na wieczor.
As sliczna czapeczke zrobilas :-D
milego dzionka majoweczki

Do góry