reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
Wiki,ciesze sie ze chrzest sie udal.Doszedl mail?
Pieszczoszka...przeciwgoraczkowe dopiero od 38'C sie podaje,ale dobrze ze jej przeszlo...moze po prostu byla wymeczona stad "rewelacje".
Azula u nas podobnie w czasie chrztu,ale ludzie nie ubrani jak na plaze ale jak rasowe dz...i:-(

Ja zrobilam w domu balagan.Doslownie.Dzieci mam spokojne,to stwierdzilam ze dotargam rzeczy z piwnicy i mam za swoje :zawstydzona/y: Co S powie jak z pracy wroci?:-pMialam posprzatac,a tu :sorry2:Ale nic juz nie robie.Ide po poludniu do lekarza na wizyte i po skierowanie do kardiologa,wiec musze odpoczac ;-)

Witajcie,

nocka taka sobie, mały budził się chyba 3 razy, bo mu smoczek wypadł (czego wcześniej nigdy nie robił:eek:), a o 5 zbudził się na karmienie. Na szczęście zjadł i odpłynął, ale i tak jestem jakaś taka wymięta - rozpaskudził mnie przespanymi nockami po prostu. W ciągu dnia też marudny, ciągle tylko masuje palcami dolne dziąsła, już nie wiem, co o tym myśleć...

wikasik - cieszę się, że chrzciny się udały, zaproszenia piękne :)

pieszczoszko - z tego, co mi wiadomo, przy 37,2 nie podaje się nic przeciwgorączkowego... z takim stanem podgorączkowym organizm powinien sam walczyć, podaje się dopiero od 38 st.

flaurka - co do wit. D ja podaję nadal, ale mój na mm więc może to inaczej niż na piersi... Co do chrztu... może nie będzie dużego problemu, zawsze możecie ochrzcić Huberta w innej parafii, jeśli w Waszej ksiądz się nie zgodzi (my chrzciliśmy Krzysia w innej, ale z racji, że tam chrzcił małego ksiądz, który udzielał nam ślubu, był profesorem na akademii mojego męża itp. więc bardzo nam na tym zależało). Możecie popytać wśród znajomych np. o jakiegoś fajnego księdza, z mądrym, ludzkim podejściem, który nie będzie z siebie robił świętszego niż Pan Bóg, myślę, że Wam się uda :) Trzymam kciuki.

fiore lekarka sama mówiła,że mam podac syrop przy stanie pod gorączkowym bo jest on przez to ,że Laurze zęby wychodzą...poza tym miała tez wypieki na twarzy a po syropie wszystko przeszło

Jak gorączka sama by przeszła to spoko ale po paru pomiarach się trzymała .. dlatego wykonałam tel. do mojego pediatry. :)

ps. ale Laura to aparatka obudziła się przed chwilą i leży w łóżeczku.. była na pleckach a po chwili myk na brzuch i krzyk bo nie umie spowrotem na plecy hehe wiec ja przewróciłam a ta znowu myk na brzuch i znowu kwik hehe

Ostatnia edycja:
Hmm też się zdziwiłam tym syropkiem przy 37,3, mi pediatra mówił, że powyżej 38 (38,5 w pupce konkretniej mówił, bo ja tak mierzę, inaczej nie umiem :zawstydzona/y:) dopiero przeciwgorączkowe. Ale może przy ząbkowaniu inaczej się zbija temperaturę?

Flaurka - wit D przy karmieniu piersią dalej się podaje, chyba do pół roku, a potem kwasy tłuszczowe wchodzą

A co do imienia Maria jako drugie dla chłopca to jest to jeszcze względnie popularne, nawet w Polsce. To co mnie zdziwiło w Portugalii, to dla kobiet drugie imię Jose (Józef) :-)

Yolanta,jak swiat dlugi i szeroki,temperature u dziecka zbija sie po 38'C utrzymujacych sie powyzej 8h(od zawsze mam ta wiedze/doskorna/,o niej sie uczylam,od kazdego pediatry mam te informacje).Ale bostwem ani encyklopedia zadna nie jestem ;-)

A ja matka zla jestem,bo wit D nie podawalam :sorry2: Jednakze w skladzie mm jest jest odpowiednia ilosc jak i wit K.

Beatko, dostalam i zamiast odpusac chcialam pojsc na latwizne i dzwonilam jakas godz temu, ale nie odbieralas :p

Flaurko, co w tym jest. Rodziny nie mamy to szuka sie alternatyw :) Jakies 2/3 gosci to byli Polacy, a jeszcze 20 osob nie przyszlo, bo u nas nietety okres chorobowy. Licze wszystkich - doroslych i dzieci. Fajna ekipe tu poznalismy. Zreszta juz chyba kiedys o tym pisalam.

Koncze, bo Robus najedzony. Zaraz tato bierze go do kapieli, a jaod razu spac! Maly dzis w dzien prawie nie spal, za to teraz odrobil z nawiazka, bo karmilam go o 15, potem lekarz i od 17:30 do 20:30 spal i pewnoe by pospal dluzej, ale go wybudzilam, bo my tez zmeczeni, wiec nie ma co odwlekac kapieli, a kapalismy go wczoraj, wiec dzis juz nie chcemy odpuszczac mycia. Choc spioszek zjadl i znowu przysnal...

Wiki,jej ja mam problem z tele,bo u nas wczoraj byla traba powietrzna i cos pozrywalo :-( Na spokojnie,zyj! W sensie spij ;-) :o*

ja sie nie wypowiadam.. pediatrą nie jestem.A jak zalecił tak zrobiłam. i sądze,że dobrze bo Laura bardzo płakała i miała całą czerwoną buzie a po syropie się uspokoiła i wszystko przeszło. Kiedy Laura byłą młodsza miewała temp.37.5 ale wtedy nic nie podawałam i pediatra mówiła ,że jak się zwiekszy dać czopek. Teraz może ze wzgledu na ząbkowanie tak zaleciła albo szczepienie które było nie dawno?! nie wiem . Ale jestem za tym,że dobrze doradziła

juz któryś raz jest potępiany mój pediatra przez niektóre osoby... ale nie ważne.Ten pediatra był też moim jak byłam dzieckiem.Więc doświadczenie ma i na pewno źle mi nie doradza

reklama
Krzyś się dzisiaj rozgadał na całego, mam nadzieję, że skok mu się kończy... A, że to skok, to już mam prawie pewność - w czwartek odkrył rączki, w piątek kolana (namiętnie je oklepuje), w sobotę zaczął wyciągać rączki i krzyczeć, jak coś mu się nie podoba :eek::eek::eek: a wczoraj zaczął siadać.... więc teraz na każdym kroku go pilnuję, żeby za często tego nie robił bo nowa umiejętność mu się aż za bardzo podoba...

Pieszczoszko - być może przy ząbkach jest inaczej... wiem, jak marudne potrafi być dziecko przy gorączce, bo mój miał po szczepieniu, masakra :(

Do góry