reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
Witam się i ja. Wczoraj wpadły do mnie koleżanki (jedna z 8 miesięczną córą) i spędziłyśmy popołudnie w ogrodzie botanicznym. Dzisiaj też się wybierzemy ale już we dwie. Przy okazji zrobimy kontrolne usg bioderk. Miałyśmy jechać dopiero w przyszłym tygodniu ale znalazłam przychodnię bliżej domu i tańszą :-) Na spacer zabiorę też materiały do nauki. Może uda się w plenerze :-) w domu za dużo rzeczy mnie rozprasza a czasu co raz mniej.

cześć laski a u nas noc nawet nie taka zła bo dziś przynajmniej pobudka na dobre byłao 6 a nie 4
niuska widzę że nasze dzieciaczki z jednego dnia:-)tak czekałam na te 3 miesiace:)
pieszczoszka współczuje ale niestety musimy wszystkie przetwac to ząbkowanie

Obudził mnie przecudny dźwięk żab lecących z nieba, dziecko spało w łóżeczku, mężczyzna już jaskinię upuścił i poszedł na bizony polować - i była 8.30 - tylko dwa karmienia w nocy - kocham te moje chłopaki:))

Teraz młody lezy i prezentuje nowe umiejętności - chyba te wczorajsze ćwiczenia obrotowe od As cos dały, bo łapie się za stopę i próbuje ją zjeść - do wczoraj ręce sobie, nogi sobie. Piszczy przy tym jak panienka;)

Wczoraj wieczorem, jak prezentowalismy tatulkowi nowe umiejętności młody smiał się na głos - Leszek spytał młodego, co matka piła i z kim, że mamy taki szampański humor:) No i mi odblokował jakąś przekładkę w mózgu - zabiłabym za szampana, mam taką ochote jak alkoholik w ciągu... Mija rok od ostatnich procentów - Lecha Free i Karmi nie liczę...

Pogoda pod psem więc czujemy się rewelacyjnie - młody tez - jak były upały to cierpiał jak matka - a teraz gęgoli do ręki i nogi i się cieszy. Spał jak niemowlę całą noc i tylko 2 razy cycka sobie zaordynował. I niech mi jeszcze raz ktos powie, że za cienko dziecko ubieram, albo "a czapki nie zakładasz"??? Najlepsze jest to, że o ta czapke najczęściej pytają mamy, które rodziły jesień/zima i czapke od razu wkładały, a potem siła przyzwyczajenia chyba - latem też. Inaczej chyba mysla mamy takie jak my, które od początku walczą z chorą porą roku - latem (zaraz zostanę zlinczowana).

Miłego dnia z deszczem i chłodkiem zyczę;)

Poobserwuj jak się układają rączki malucha podczas karmienia ,bo tu może być przyczyna "foczki" .
Tak było w przypadku Karolinki ,ale już jest dobrze.:tak::tak:

Nijak, leza sobie spokojnie wzdluz cialka lub na piersi, czasem mnie obejmuja lub glaszcza, w kazdym razie nie biora udzialu w karmieniu a powinny? :confused:

Edit: DOCZYTALAM. Czasem zdarzy mu sie lezec na lapce ale ona potem jest cala taka odgnieciona, ze nie mam sumienia :baffled:
Nowy watek to nie jest zly pomysl ale byl podobny, zalozony przez karis o rozwoju maluchow (jakos sie nie przyjal i o rozwoju i tak sie pisze na glownym, a szkoda bo pomysl z oddzielnym watkiem byl dobry)

Pieszczoszka - u Ciebie to zabkowanie a u mnie codziennosc. Dzis bylo karmienie: 21, 1:30, 4, 6, 8 a i tak sie ciesze, ze o 2 karmienia mniej niz wczoraj. Ja juz sie zaczynam przyzwyczajac i nie licze na poprawe :-p

Flaurka - mnie ostatnio babka pytala, czemu ja przy 35stopniowym upale nie nalozylam czapeczki, bo ona "chroni przed sloncem" :szok:

Ostatnia edycja:
dziecko mi w narkolepsję wpadło - ledwo wstał i juz spi... Nieważne ile prześpi w nocy ale poranna drzemkę musi zaliczyć - śpioch po tatusiu:) Z wrażenia chyba poprasuję;)

Witajcie u nas nocka ok, standardowo młodzież obudziła się po 7:-) A od 8 znowu lula, zaraz pewnie się obudzi bo pora jedzenia nadchodzi:-) Powiem Wam że w ten weekend czeka nas po raz pierwszy zostawienie dziecka z dziadkami na cały weekend:szok::szok::szok: Dziś po południu teściowie zabierają Julcię na wieś bo my jedziemy na wesele a że jest ono poza Łodzią to nie ma jak z dzieckiem jechać:-( Powiem Wam że jestem przerażona jak to będzie. Tyle dni bez nas a my bez niej no nie wiem :-:)-(
Miłego dnia lecę bo się gwiazda obudziła:-)

Nijak, leza sobie spokojnie wzdluz cialka lub na piersi, czasem mnie obejmuja lub glaszcza, w kazdym razie nie biora udzialu w karmieniu a powinny? :confused:

Edit: DOCZYTALAM. Czasem zdarzy mu sie lezec na lapce ale ona potem jest cala taka odgnieciona, ze nie mam sumienia :baffled:
Nowy watek to nie jest zly pomysl ale byl podobny, zalozony przez karis o rozwoju maluchow (jakos sie nie przyjal i o rozwoju i tak sie pisze na glownym, a szkoda bo pomysl z oddzielnym watkiem byl dobry)

Pieszczoszka - u Ciebie to zabkowanie a u mnie codziennosc. Dzis bylo karmienie: 21, 1:30, 4, 6, 8 a i tak sie ciesze, ze o 2 karmienia mniej niz wczoraj. Ja juz sie zaczynam przyzwyczajac i nie licze na poprawe :-p

Flaurka - mnie ostatnio babka pytala, czemu ja przy 35stopniowym upale nie nalozylam czapeczki, bo ona "chroni przed sloncem" :szok:
Dla mnie rozwój maluchów to jest to co maluch potrafi,a wspomaganie rozwoju to znów to nad czym trzeba popracować ;-).
Wniosek więc taki ,że 2 oddzielne wątki.;-):baffled::baffled::-):-)
Czapki komentować nie będę .
Moja miała ją na głowie 2 razy od urodzenia :-D:-D:-D:-D

Witajcie .
Nocka dziś super .
Dziecko spało pięknie z wymuszoną pobudką przeze mnie o 2 na karmienie.
Mała obudziła się o 8 na kolejny posiłek.
Zjadła ,pobawiłyśmy się trochę dotykowo i teraz już znów śpi.
Kocham moje dziecko za to ,że daje mi odetchnąć.:tak::-)

Nie no laski, paranoja jakaś - strach coś pisać bo sie okazuje, że nie tu. Forum zwykle ma to do siebie, że to burdel na kółkach a nie skarbnica wiedzy fachowej, poindeksowana i ponumerowana, więc może nie szalejmy.

Ps. odpowiadając zawczasu na ewentualny OPR - ja nie wskazywałam postów nie na temat, ja bywałam wycinana:))

reklama
hej
ale po co powielać wątki?
a na głównym to chyba raczej wolność tematyki a fachowe zagadnienia już konretne opisy na odzdzielnych ;-)
to po co teraz 2 takie same wątki?Tamten jest już od 3 miesięcy
ja tak gwałtownie nie zamierzam nadganiać z maluchem bo każdy ma swój rytm i jak z czymś teraz będzie z tyłu to nie zamierzam oszaleć. Mój narazie się nie obraca i nie robię paniki bo jest leniuchem i tyle woli jak go matka nosi:-D

Do góry