reklama
Witam się i ja. Wczoraj wpadły do mnie koleżanki (jedna z 8 miesięczną córą) i spędziłyśmy popołudnie w ogrodzie botanicznym. Dzisiaj też się wybierzemy ale już we dwie. Przy okazji zrobimy kontrolne usg bioderk. Miałyśmy jechać dopiero w przyszłym tygodniu ale znalazłam przychodnię bliżej domu i tańszą :-) Na spacer zabiorę też materiały do nauki. Może uda się w plenerze :-) w domu za dużo rzeczy mnie rozprasza a czasu co raz mniej.
kasiula222
Fanka BB :)
cześć laski a u nas noc nawet nie taka zła bo dziś przynajmniej pobudka na dobre byłao 6 a nie 4
niuska widzę że nasze dzieciaczki z jednego dnia:-)tak czekałam na te 3 miesiace
pieszczoszka współczuje ale niestety musimy wszystkie przetwac to ząbkowanie
niuska widzę że nasze dzieciaczki z jednego dnia:-)tak czekałam na te 3 miesiace
pieszczoszka współczuje ale niestety musimy wszystkie przetwac to ząbkowanie
Flaurka
Obudził mnie przecudny dźwięk żab lecących z nieba, dziecko spało w łóżeczku, mężczyzna już jaskinię upuścił i poszedł na bizony polować - i była 8.30 - tylko dwa karmienia w nocy - kocham te moje chłopaki)
Teraz młody lezy i prezentuje nowe umiejętności - chyba te wczorajsze ćwiczenia obrotowe od As cos dały, bo łapie się za stopę i próbuje ją zjeść - do wczoraj ręce sobie, nogi sobie. Piszczy przy tym jak panienka
Wczoraj wieczorem, jak prezentowalismy tatulkowi nowe umiejętności młody smiał się na głos - Leszek spytał młodego, co matka piła i z kim, że mamy taki szampański humor No i mi odblokował jakąś przekładkę w mózgu - zabiłabym za szampana, mam taką ochote jak alkoholik w ciągu... Mija rok od ostatnich procentów - Lecha Free i Karmi nie liczę...
Pogoda pod psem więc czujemy się rewelacyjnie - młody tez - jak były upały to cierpiał jak matka - a teraz gęgoli do ręki i nogi i się cieszy. Spał jak niemowlę całą noc i tylko 2 razy cycka sobie zaordynował. I niech mi jeszcze raz ktos powie, że za cienko dziecko ubieram, albo "a czapki nie zakładasz"??? Najlepsze jest to, że o ta czapke najczęściej pytają mamy, które rodziły jesień/zima i czapke od razu wkładały, a potem siła przyzwyczajenia chyba - latem też. Inaczej chyba mysla mamy takie jak my, które od początku walczą z chorą porą roku - latem (zaraz zostanę zlinczowana).
Miłego dnia z deszczem i chłodkiem zyczę
Teraz młody lezy i prezentuje nowe umiejętności - chyba te wczorajsze ćwiczenia obrotowe od As cos dały, bo łapie się za stopę i próbuje ją zjeść - do wczoraj ręce sobie, nogi sobie. Piszczy przy tym jak panienka
Wczoraj wieczorem, jak prezentowalismy tatulkowi nowe umiejętności młody smiał się na głos - Leszek spytał młodego, co matka piła i z kim, że mamy taki szampański humor No i mi odblokował jakąś przekładkę w mózgu - zabiłabym za szampana, mam taką ochote jak alkoholik w ciągu... Mija rok od ostatnich procentów - Lecha Free i Karmi nie liczę...
Pogoda pod psem więc czujemy się rewelacyjnie - młody tez - jak były upały to cierpiał jak matka - a teraz gęgoli do ręki i nogi i się cieszy. Spał jak niemowlę całą noc i tylko 2 razy cycka sobie zaordynował. I niech mi jeszcze raz ktos powie, że za cienko dziecko ubieram, albo "a czapki nie zakładasz"??? Najlepsze jest to, że o ta czapke najczęściej pytają mamy, które rodziły jesień/zima i czapke od razu wkładały, a potem siła przyzwyczajenia chyba - latem też. Inaczej chyba mysla mamy takie jak my, które od początku walczą z chorą porą roku - latem (zaraz zostanę zlinczowana).
Miłego dnia z deszczem i chłodkiem zyczę
Poobserwuj jak się układają rączki malucha podczas karmienia ,bo tu może być przyczyna "foczki" .
Tak było w przypadku Karolinki ,ale już jest dobrze.
Nijak, leza sobie spokojnie wzdluz cialka lub na piersi, czasem mnie obejmuja lub glaszcza, w kazdym razie nie biora udzialu w karmieniu a powinny?
Edit: DOCZYTALAM. Czasem zdarzy mu sie lezec na lapce ale ona potem jest cala taka odgnieciona, ze nie mam sumienia
Nowy watek to nie jest zly pomysl ale byl podobny, zalozony przez karis o rozwoju maluchow (jakos sie nie przyjal i o rozwoju i tak sie pisze na glownym, a szkoda bo pomysl z oddzielnym watkiem byl dobry)
Pieszczoszka - u Ciebie to zabkowanie a u mnie codziennosc. Dzis bylo karmienie: 21, 1:30, 4, 6, 8 a i tak sie ciesze, ze o 2 karmienia mniej niz wczoraj. Ja juz sie zaczynam przyzwyczajac i nie licze na poprawe
Flaurka - mnie ostatnio babka pytala, czemu ja przy 35stopniowym upale nie nalozylam czapeczki, bo ona "chroni przed sloncem"
Ostatnia edycja:
Flaurka
dziecko mi w narkolepsję wpadło - ledwo wstał i juz spi... Nieważne ile prześpi w nocy ale poranna drzemkę musi zaliczyć - śpioch po tatusiu Z wrażenia chyba poprasuję
justynamika84
Witajcie u nas nocka ok, standardowo młodzież obudziła się po 7:-) A od 8 znowu lula, zaraz pewnie się obudzi bo pora jedzenia nadchodzi:-) Powiem Wam że w ten weekend czeka nas po raz pierwszy zostawienie dziecka z dziadkami na cały weekend Dziś po południu teściowie zabierają Julcię na wieś bo my jedziemy na wesele a że jest ono poza Łodzią to nie ma jak z dzieckiem jechać:-( Powiem Wam że jestem przerażona jak to będzie. Tyle dni bez nas a my bez niej no nie wiem :--(
Miłego dnia lecę bo się gwiazda obudziła:-)
Miłego dnia lecę bo się gwiazda obudziła:-)
Dla mnie rozwój maluchów to jest to co maluch potrafi,a wspomaganie rozwoju to znów to nad czym trzeba popracować ;-).Nijak, leza sobie spokojnie wzdluz cialka lub na piersi, czasem mnie obejmuja lub glaszcza, w kazdym razie nie biora udzialu w karmieniu a powinny?
Edit: DOCZYTALAM. Czasem zdarzy mu sie lezec na lapce ale ona potem jest cala taka odgnieciona, ze nie mam sumienia
Nowy watek to nie jest zly pomysl ale byl podobny, zalozony przez karis o rozwoju maluchow (jakos sie nie przyjal i o rozwoju i tak sie pisze na glownym, a szkoda bo pomysl z oddzielnym watkiem byl dobry)
Pieszczoszka - u Ciebie to zabkowanie a u mnie codziennosc. Dzis bylo karmienie: 21, 1:30, 4, 6, 8 a i tak sie ciesze, ze o 2 karmienia mniej niz wczoraj. Ja juz sie zaczynam przyzwyczajac i nie licze na poprawe
Flaurka - mnie ostatnio babka pytala, czemu ja przy 35stopniowym upale nie nalozylam czapeczki, bo ona "chroni przed sloncem"
Wniosek więc taki ,że 2 oddzielne wątki.;-):-):-)
Czapki komentować nie będę .
Moja miała ją na głowie 2 razy od urodzenia
Witajcie .
Nocka dziś super .
Dziecko spało pięknie z wymuszoną pobudką przeze mnie o 2 na karmienie.
Mała obudziła się o 8 na kolejny posiłek.
Zjadła ,pobawiłyśmy się trochę dotykowo i teraz już znów śpi.
Kocham moje dziecko za to ,że daje mi odetchnąć.:-)
Flaurka
Nie no laski, paranoja jakaś - strach coś pisać bo sie okazuje, że nie tu. Forum zwykle ma to do siebie, że to burdel na kółkach a nie skarbnica wiedzy fachowej, poindeksowana i ponumerowana, więc może nie szalejmy.
Ps. odpowiadając zawczasu na ewentualny OPR - ja nie wskazywałam postów nie na temat, ja bywałam wycinana)
Ps. odpowiadając zawczasu na ewentualny OPR - ja nie wskazywałam postów nie na temat, ja bywałam wycinana)
reklama
hej
ale po co powielać wątki?
a na głównym to chyba raczej wolność tematyki a fachowe zagadnienia już konretne opisy na odzdzielnych ;-)
to po co teraz 2 takie same wątki?Tamten jest już od 3 miesięcy
ja tak gwałtownie nie zamierzam nadganiać z maluchem bo każdy ma swój rytm i jak z czymś teraz będzie z tyłu to nie zamierzam oszaleć. Mój narazie się nie obraca i nie robię paniki bo jest leniuchem i tyle woli jak go matka nosi
ale po co powielać wątki?
a na głównym to chyba raczej wolność tematyki a fachowe zagadnienia już konretne opisy na odzdzielnych ;-)
to po co teraz 2 takie same wątki?Tamten jest już od 3 miesięcy
ja tak gwałtownie nie zamierzam nadganiać z maluchem bo każdy ma swój rytm i jak z czymś teraz będzie z tyłu to nie zamierzam oszaleć. Mój narazie się nie obraca i nie robię paniki bo jest leniuchem i tyle woli jak go matka nosi
Podziel się: