reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Hejka:-)
Jestem,zyjemy i mamy sie nawet całkiem dobrze :tak::-D
Bylismy na "wczasach" u tesciow;-) i jakos tam nie wchodzilam:tak:

Zaraz lecimy na zakupki i spacerek, potem wpadnie kolezanka po pamki,bo wzielam jej te z promocji:tak:
A swoja droga ciekawe czy wykorzystam cale opakowanie na mojego "Wielkoluda":-D chyba troszke przesadziłam z iloscia bo mam 2 paki dady i jedno 82szt pampersów:baffled: No chyba ze bede go przewijac co godzinke:-D

reklama
jestem na etapie pakowania i segregowania ubranek Malego. i przy okazji przymierzylam mu kilka komlecikow w wiekszym rozmiarze i okazuje sie, ze bluzeczki sa rozmiarowo idealne a wiekszosc spodni na dlugosc dobra a w pasie za luzna :) widze ze bedzie to samo co u mojego m - jak kupujemy mu spodnie to nie takie ktore nam sie podobaja ale takie ktore sa na niego dobre :) przewaznie jak sa na dlugosc ok to w pasie wieeeelkie a jak w pasie ok to za krotkie :) jak buty mu kupujemy to tak samo - nie patrzymy na wzor tylko na rozmiar :)
wlasnie padl moj synus po 2 godzinach zabawy :)
andav, ode mnie tez masz pw :)

Ja pamietam ze moj synek czesto na nagusa na macie edukacyjnen lezal i tak se fikal.Zauwazylam ze jak mu za glowa poloze zabawke to sie tak obracal ze zalapal obroty.Z mala tez sie tak bawie i juz 90% z tego manewru zajazyla wiec na dniach opanuje prawy boczek.

W koncu zasnela Emma od rana nic nie spala,daje mi popalic placz i placz nie wiem co jej jest,jeszcze taka nie byla:szok:zobaczymy jak wstanie,dobrze,ze K wraca dzis wczesniej.

korzystałam z pogody od poniedziałku i uciekałam z małym do rodziców na całe dnie bo u nich super ogród, drzewka itd więc upał tam nie straszny i co najważniejsze mały całymi dniami na dworze:-) teraz jest na spacerku z tatą:tak:
nocka u nas super poszedł spać o 21 i rano o 8 na śpiku dałam mu cycucha bo marudził wiercił się ale oczka miał zamknięte:confused: dalej nyny do 10 i tak samo jak by na śpiku cycuch i w sumie wstaliśmy i 11:-p pobawiliśmy się zrobiliśmy te ćwiczenia obrotowe którymi mały zachwycony a zwłaszcza pokochał oglądać swoją stópkę:-D o o 12.30 znów drzemka ok 45min. Me dziecie ma dziś dzień lenia i odjeżdża przy każdej okazji hehe pogoda smętna więc nie ma się co dziwić.

As super są te wszystkie Twoje porady i filmiki:tak:
Pieszczoszka współczuję nocki:-( może przez to dziś się wymęczy i ta nocka będzie udana:tak:
zmykam wypić kawkę dopóki faceci na spacerku;-)

a i co do ząbkowania moja koleżanka podaje swojemu małemu (ma 10mies) lek homeopatyczny chamomilla vulgaris i jest baaardzo z nich zadowolona bo zero objawów odkąd je podaje a wcześniej to masakre miała gorączka,ryk,rozwolnienie,nocki nie przespane itd żadne żele nie pomagały a odkąd to podaje to mały kochany i zero problemów. Ale nie wiem czy nasze maluchy nie są na nie jeszcze za małe, podaje rano i wieczorem po 3 kuleczki (są bardzo malutkie) i słodkie bo próbowałyśmy:-p mały je cycka.

Właśnie wróciłyśmy z przychodni (szczegóły później) i ze spaceru i znowu wyszłam na wyrodną matkę :-D W przychodni dzisiaj była 6 dzieciaków na usg w tym moja Ula. Wszystkie dzieci w długich spodniach, bodziakach i bluzach w większości z kapturem a moja w bodziaku z krótkim rękawkiem i skarpetkach (przychodnia prywatna, klimatyzowana stąd skarpetki). Wszystkie mamusie patrzyły na mnie jakbym chciała zabić własne dziecko. Żeby nie było- one same w spódniczkach i koszulkach na ramiączka albo z krótkim rękawkiem. A dzieci wcale nie malutkie bo najmłodsze miesięczne. Ale nic się nie odezwałam bo pewnie by mnie zlinczowały :-D

Ja natomiast chyba się powoli sypać zaczynam bo jakaś boleść w biodrze mnie dopadła. Myślałam, że wózka nie wniosę a do pokonania tylko 6 stopni było.

Pieszczoszka- może przez pogodę. U nas tak w masakryczne upały jest, że spania w ciągu dnia to może godzina wyjdzie.

reklama
Do góry