reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Hejka:-)
Jestem,zyjemy i mamy sie nawet całkiem dobrze :tak::-D
Bylismy na "wczasach" u tesciow;-) i jakos tam nie wchodzilam:tak:

Zaraz lecimy na zakupki i spacerek, potem wpadnie kolezanka po pamki,bo wzielam jej te z promocji:tak:
A swoja droga ciekawe czy wykorzystam cale opakowanie na mojego "Wielkoluda":-D chyba troszke przesadziłam z iloscia bo mam 2 paki dady i jedno 82szt pampersów:baffled: No chyba ze bede go przewijac co godzinke:-D

reklama
jestem na etapie pakowania i segregowania ubranek Malego. i przy okazji przymierzylam mu kilka komlecikow w wiekszym rozmiarze i okazuje sie, ze bluzeczki sa rozmiarowo idealne a wiekszosc spodni na dlugosc dobra a w pasie za luzna :) widze ze bedzie to samo co u mojego m - jak kupujemy mu spodnie to nie takie ktore nam sie podobaja ale takie ktore sa na niego dobre :) przewaznie jak sa na dlugosc ok to w pasie wieeeelkie a jak w pasie ok to za krotkie :) jak buty mu kupujemy to tak samo - nie patrzymy na wzor tylko na rozmiar :)
wlasnie padl moj synus po 2 godzinach zabawy :)
andav, ode mnie tez masz pw :)

Ja pamietam ze moj synek czesto na nagusa na macie edukacyjnen lezal i tak se fikal.Zauwazylam ze jak mu za glowa poloze zabawke to sie tak obracal ze zalapal obroty.Z mala tez sie tak bawie i juz 90% z tego manewru zajazyla wiec na dniach opanuje prawy boczek.

W koncu zasnela Emma od rana nic nie spala,daje mi popalic placz i placz nie wiem co jej jest,jeszcze taka nie byla:szok:zobaczymy jak wstanie,dobrze,ze K wraca dzis wczesniej.

korzystałam z pogody od poniedziałku i uciekałam z małym do rodziców na całe dnie bo u nich super ogród, drzewka itd więc upał tam nie straszny i co najważniejsze mały całymi dniami na dworze:-) teraz jest na spacerku z tatą:tak:
nocka u nas super poszedł spać o 21 i rano o 8 na śpiku dałam mu cycucha bo marudził wiercił się ale oczka miał zamknięte:confused: dalej nyny do 10 i tak samo jak by na śpiku cycuch i w sumie wstaliśmy i 11:-p pobawiliśmy się zrobiliśmy te ćwiczenia obrotowe którymi mały zachwycony a zwłaszcza pokochał oglądać swoją stópkę:-D o o 12.30 znów drzemka ok 45min. Me dziecie ma dziś dzień lenia i odjeżdża przy każdej okazji hehe pogoda smętna więc nie ma się co dziwić.

As super są te wszystkie Twoje porady i filmiki:tak:
Pieszczoszka współczuję nocki:-( może przez to dziś się wymęczy i ta nocka będzie udana:tak:
zmykam wypić kawkę dopóki faceci na spacerku;-)

a i co do ząbkowania moja koleżanka podaje swojemu małemu (ma 10mies) lek homeopatyczny chamomilla vulgaris i jest baaardzo z nich zadowolona bo zero objawów odkąd je podaje a wcześniej to masakre miała gorączka,ryk,rozwolnienie,nocki nie przespane itd żadne żele nie pomagały a odkąd to podaje to mały kochany i zero problemów. Ale nie wiem czy nasze maluchy nie są na nie jeszcze za małe, podaje rano i wieczorem po 3 kuleczki (są bardzo malutkie) i słodkie bo próbowałyśmy:-p mały je cycka.

Właśnie wróciłyśmy z przychodni (szczegóły później) i ze spaceru i znowu wyszłam na wyrodną matkę :-D W przychodni dzisiaj była 6 dzieciaków na usg w tym moja Ula. Wszystkie dzieci w długich spodniach, bodziakach i bluzach w większości z kapturem a moja w bodziaku z krótkim rękawkiem i skarpetkach (przychodnia prywatna, klimatyzowana stąd skarpetki). Wszystkie mamusie patrzyły na mnie jakbym chciała zabić własne dziecko. Żeby nie było- one same w spódniczkach i koszulkach na ramiączka albo z krótkim rękawkiem. A dzieci wcale nie malutkie bo najmłodsze miesięczne. Ale nic się nie odezwałam bo pewnie by mnie zlinczowały :-D

Ja natomiast chyba się powoli sypać zaczynam bo jakaś boleść w biodrze mnie dopadła. Myślałam, że wózka nie wniosę a do pokonania tylko 6 stopni było.

Pieszczoszka- może przez pogodę. U nas tak w masakryczne upały jest, że spania w ciągu dnia to może godzina wyjdzie.

reklama
Do góry