reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Dziewczyny ja się wbiłam w spodnie sprzed ciąży ale trochę jeszcze na wdechu idę dziś do gina po tabletki to się znów zważę ile spadłam .Uszy do góry w końcu wszystkie do jakiej takiej figurki dojdziemy tylko ZERO lodów ,pizzy,ciasteczek,cukierków itp itd pozostałe jedzenie w ilościach szczątkowych(te co karmią mogą w ilościach normalnych) jeść rzeżuchę i szczypiorek zagryzając marchewką;-):-) Oczywiście żartuję po ciąży nie tak prosto dojść do tego z przed ciąży niektórym się to może już nigdy nie udać ,a rozstępy zostaną na pamiątkę ale pamiętajcie jesteście piękne:tak:

reklama
Elcia a w ciągu dnia ile jest zasikanych pieluch? Może mała się wyćwiczył, wie że mu mama w nocy nie zmieni to po co ma leżeć w mokrej, czeka do rana ;-) A jaki jest kolor i zapach moczu jak już zrobi siusiu rano/

She my na samym cycu ale kupka albo raz dziennie albo co drugi dzień. Jeśli brzuszek jest miękki to nie ma się co przejmować.

Ostatnia edycja:
Elcia jak jest sucha pielucha po nocy to mała jest zbyt mało nawodnione dziecko wieczorem...
U nas zawsze lekarka pyta czy mała dużo sika .
Jak dużo to oki .

A czym ją karmisz?
piersią czy mm?

Nie pojechałam z małym .
Karolcia śpi do tej pory i chyba zaczyna się wybudzać właśnie .
Kubę po drodze zwinał terapeuta ,a teraz go tylko odbiorę .
Powód ???
DOPADŁA MNIE BIEGUNKA :baffled::sorry2:
Paskudne świństwo :angry::angry::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Elcia a w ciągu dnia ile jest zasikanych pieluch? Może mała się wyćwiczył, wie że mu mama w nocy nie zmieni to po co ma leżeć w mokrej, czeka do rana ;-) A jaki jest kolor i zapach moczu jak już zrobi siusiu rano/

She my na samym cycu ale kupka albo raz dziennie albo co drugi dzień. Jeśli brzuszek jest miękki to nie ma się co przejmować.

oj duzo duzo kolor i zapach jak najbardziej normalny nie smierdzi takim starym moczem a siusiu zawsze jest do oporu jak sie obudzi bo karmie ja na spiocha o 24 i o 5 no i dwa dni pod rzad wstawała ok 2 to tez na spiocha bo tylko kweczy steka

Elcia jak jest sucha pielucha po nocy to mała jest zbyt mało nawodnione dziecko wieczorem...
U nas zawsze lekarka pyta czy mała dużo sika .
Jak dużo to oki .

A czym ją karmisz?
piersią czy mm?
karmie cycem i to chyba tak jak ty czesto co 1h -2 h czesem jak pospi to 3-4 h a przez ten skok to czasami po pół godz cyc hehe
no i niewiem co z tym siku nie zawsze ale czesto :(( bede na szczepieniu 30 to zapytam a moze pójde wczesniej no niewiem

she jak ja karmilam i cycem i mm to po 1 dniu takiego karmienie tez nie bylo kupy,dopiero chyba w 3 dniu sie pojawila a tak codziennie walil kilka nawet ale tak jak katasza pisze jesli go nic nie boli , brzuszek miekki to wszystko jest ok ;-)w koncu zrobil i to taka wielka ze nie wiedzialam za co sie wpierw zabrac:-p:-D

elcia moj zawsze ma pelna pieluche po calej nocy:tak:z tego co ja slyszalam to dziecko jak nie sika za duzo to znaczy ze za malo je /pije :confused: aale nie chce cie wprowadzac w blad bo juz nie pamietam dokladnie co i jak i czy to typowo noworodkow nie dotyczylo wiec najlepiej sie pediatry zapytac :tak:

Witajcie u nas dalszy ciąg skoku jutro będzie tydzień, łooo matko ile jeszcze:-(
Doczytałam was po łebkach więc nie odpisze każdej z osobna bo nie pamiętam
Elcia moja też często ma po nocy prawie suchą pieluchę za to pierwsze przewijanie po to ma pełną. Też mi się wydaje że skoro młoda śpi całą noc to po prostu nie siusia w nocy tylko jak się obudzi:-)
As współczuje przebojów oby było lepiej:-)
Co do brzucha u mnie również nie ciekawie. Niby do wagi sprzed ciąży zostało 5 kg ale również ciężko mi się dopiąć w spodnie sprzed ciąży. Brzuszek został i biodra z tyłkiem razem wzięte, masakra:-( Ale chodzę na Zumbę i mam nadzieję, że coś się ruszy. Powiem Wam że jak wychodzę te 2 razy w tygodniu na 2g z domu to pomimo zmęczenia po zajęciach wracam jak nowo narodzona:-) Wikasik polecam taką formę oderwania się od codzienności:-) Ja właśnie dziś na 19 pędzę jak na skrzydłach tańczyć i spalać kalorie:-)
Postaram się wpaść później:-) Miłego i spokojnego dnia:-)

Elcia moj tez ma zawsze pelna pieluche po nocy- ja bym to skonsultowala bo dla mnie to nie jest normalne:no: ale z drugiej strony jak to juz tak dlugo trwa a mala normalnie przybiera na wadze i nie krzyczy ze glodna to nie ma powodu do zmartwienia.....ale ja i tak przy nastepnej wizycie u lekarza podpytala sie czy to normalne:tak:

Kugela- a ja lubie swoje spodnie ciazowe :-D:tak: ja to w ogole taki typ jestem ze jak mi w czyms wygodnie to moge w tym lazic na okraglo- tylko glupio czasem przed innymi ze czlowiek wiecznie te same spodnie czy ta sama spudnice ma na d...pie:-D
apropo kapturkow- w zimie to raczej sam kapturek nie przejdzie co?:confused:

My po fizjoterapii- wymaglowali mojego- plakal strasznie az mi serce pekalo za to teraz spiiii jak zabity:tak:

reklama
Do góry