reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

As - a możesz coś więcej napisać o masażu Shantala? Bardzo chętnie wypróbowałabym go na moim maluszku :) czasami jak na niego patrzę to widzę, że potrzebuje odprężenia po całym dniu pełnym bodźców :)
Napiszę jak wrócę ,bo jadę po młodego do fundacji

z tymi nozkami to wlasnie mam tak w domu cwiczyc i tak robie...lece czytac pw:-)
To super
Takie ćwiczenia są neutralne dla każdego dziecka
Czy potrzebuje ćwiczeń czy też nie to można się śmiało z maluchami tak pobawić .
Właśnie podczas takich ćwiczeń doskonale zaczynają czuć swoje ciało i przy okazji nawiązuje się wyjątkowa wieź dotyku :tak::tak:

reklama
u nas ten masaz shantala nie przejdzie- sprobuje ale watpie- moj to nie lubi jak sie cos przy jego ciele robi- jedynie zabawe nozkami to uwielbia.... dzis wieczorem po kapieli wyprobuje i zdam relacje:tak:

ale numer ten chlopczyk na tym filmiku spi jak ona go tam ugniata- nie u nas to bylby cud jakby to sie stalo :)

hejjj- gdzie jest suzi??? suuuzzzzziiiiii odezwij sie!!!! :)

Ostatnia edycja:
Andav- jeśli mnie pamięć nie myli to Suzi do teściów pojechała.

Co do ćwiczeń i obracania to my w zasadzie od samego początku przy przewijaniu i przebieraniu staramy się nie podnosić np. pupy i nóżek a przekręcać na boczki. Mała bardzo to lubi :-)

aaaaa dzieki, rzeczywiscie przypomnialo mi sie.
Moj to nie lubi ubierania, przebierania, przekrecania- musi miec dobry humor zeby mu sie podobaly takie zabawy- o dziwo zabawe z nozkami uwielbia:tak:

my się masujemy po kąpieli po prostu oliwka w dłoń i matczyne masowanie, bardzo lubi masownie śródstopia i dłoni - masuję kciukiem ruchami okrężnymi , bardzo też mu się podoba jak obracam go na brzuszek i delikatnie masuję plecki, delikatnie też za uszkami i po barkach. Nic na siłę, bo trzeba pamiętać że to jeszcze bardzo delikatne istotki.:tak:
Moim skromnym zdaniem z tym przyciąganiem nóżek trzeba uważać, bo można uszkodzić bioderka

elcia
mój zsikane pieluchy ma po każdej nocy, może to zupełnie nic ale lepiej skonsultuj z lekarzem, bo jak by się zdarzyła gdzieś po drodze poważna infekcja to maluszek może bardzo szybko się odwadniać a to już jest niebezpieczne.Będziesz spokojna po co z fusów wróżyć;-)

O matko... złożyłam sama spacerówkę, bez instrukcji... patrzyłam na te magiczne części i się zastanawiałam "co to:confused:" może to i żaden wyczyn, ale wcześniej nie miałam styczności z wózkami, a już szczególnie z takimi, które działają na zatrzaski i tym podobne inne magiczne cuda.... ale mi się udało i jestem z siebie dumna :D dziecko moje strasznie zadowolone, bo sobie płasko leży, wyciągnięty, macha nóżkami i wreszcie widzi świat :D

Ja dziś wypróbuje masaż shantala ,chociaz moja też jak ja oliwkuje to jej się to za bardzo nie podoba ...
zmieniłam wózek na spacerowy tzn założyłam wkładke ze spacerówki , bo dziś znowu rano na spacerze rykk w gondoli ...pojde z nia na spacer jak się ochłodzi zobaczymy jak jej pasuję ...
po za tym ciepłota taka ,że mam dośc...zaś narzekam heheh

pytanie odnoście wyprawy do naszego wesołego miasteczka ? ktoś był z forum ale nie pamietm kto?:sorry2:
jak tam opłaca się jechać chcemy się w weekend z Bartkiem wybrac

Patina, bodajże Dusi mąż :)

No mój w spacerówce szczęśliwy jak nie wiem, a leży sobie płasko, więc na pewno mu nie zaszkodzi :)

Masaż Shantala też dzisiaj będę uskuteczniać :tak:

i ja mam zamiar masowac :) tzn., ja masuje w sumie co wieczor po kapieli, smarujac Malego balsamem i on to uwielbia. nawet podobne moje masowanie do tego shantala ale dzisiaj mam zamiar robic wg instrukcji :)

reklama
8 minut dziennie na miesnie brzucha - YouTube

8 minut nie dużo a podobno są efekty spróbujemy????

Patina, mówisz, że 8 minut oglądania tego dziennie wystarczy??? Muszę spróbować;))

Ja po ciązy mam 7kg w bonusie, ale nie załamuję się, bo i bez ciąży ważyłam więcej swego czasu, a odchudzać się lubię, tylko muszę mieć parcie - na razie się karmieniem rozgrzeszam i żrę. Za to duzo robię za konia pociągowego i pcham wózek ile wlezie - dzis od 10 do 14, całe miasto dookoła, ale pozałatwiałam duzo spraw, byłam tez juz w pracy podanie o wydłużenie urlopu macierzyńskiego zaniosłam.

No i w związku z tym, że tak dzielna dzis byłam kupiłam sobie pączka i koszyczek malin, że niby słodko ale zdrowo:)) Pyszny pączuś;)

Mój młody masaże wszelkie lubi, byłam raz na lekcji masażu Shantala z nim, ale porażka dla nas, bo inne mamy chciały masaż na kolki i nic nam sie nie przydało, oprócz tego, że ofajdałam małego oliwką...

As, ja bym może prosiła o jakąś wskazówke do masażu, który pomoże mu wieczorem zasnąć, ale już w łózeczku, przez ubranko i bez oliwki. Ja na razie improwizuję wisząc nad nim i masuje co mi pozwoli - albo to działa, albo ma dośc matki gęby wiszącej nad nim i zasypia, ale łatwe dla mojego kręgosłupa to nie jest, sama potrzebuje masażu...

Do góry