reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

anik. loxon uzywalam jakies 5 lat temu i na mnie nie zadzialal mialam chyba 5% jak dobrze pamietam. NA poczatku bylo ok ale po kilku moze kilkunastu uzyciach skore glowy mialam czerwona swedzaca i sucha. Masakra. Wlosy nadal wypadaly. Pamietam wtedy placilam chyba ok 70zl za butelke
aha i jeszcze stosowalam alpicort E i podobny efekt
Moze bylam uczulona na jakis skladnik

reklama
Dziewczyny nie przejmujcie się- ja wyglądam jakbym była w 5 mies... Po porodzie zleciało niby 20 kg ( z 25) ale potem przestałam karmić cycem, dostałam zastrzyk anty powodujący tycie i z powrotem 10 do góry... Czyli do wagi z przed ciąży 15... Depresji można dostać.

Anik on zaczol teraz chodzic spac o 22 ale wole to niz 2-3h histerie.
Dziewczyny na wypadajace wlosy moge polecic WAX odzywke stosuje sie ja raz w tygodniu, lub vichy dercos kapsulki sa one drogie ale pomagaja.
Moj tez juz w spacerowce jezdzi a mialam nadzieje ze zime przejezdzi w gondoli.

Ostatnia edycja:
olisiaa twoj maz i ja mamy w ten sam dzien urodziny 22 wrzesnia:), jednak nie tylko olka nas laczy:-), moj ma 8 pazdziernika 30 stke, ale prezent juz mam wybrany, dlugo na niego odkladam, mam nadzieje, ze bedzie zadowolony..

Zauwazylam, ze Olka ma...(niewiem jak to opisac)... jak otworzy buzke to u gory ma skorke przyczepiona na dziasel... niewiem czy to normalne, czy wasze dzieciaczki tez tak maja??
szczerze mówiąc cięzko mi sobie wyobrazić jak to by ogło wyglądać. Moze chodzi o to, ze brzeżek dziąsełka jest taki troche wywiniety jak np w pierożku? (głupie porównanie ale nie przychodzi mi inne do glowy)

Byłam z Laurą na szczepieniu.. i lekarka z takim pytaniem do mnie: Pani Sylwiu a pani znowu w ciąży ?

-ale wstyd:-:)zawstydzona/y:
olej babę!

anik. nie podaruje sobie kolejny raz bo na chrzcinach pofolgowalam to wejsc w diete nie moglam i dzis dopiero sie zaparłam i zaczynam od nowa. Przybylo 1,5kg wiec teraz musze dac rade-mam taka nadzieje. do grudnia chce byc szprycha hihihihi :-D marzenia heh
chyba zrobimy konkurs ktora ma wiekszy, bardziej rozlazly brzuch, pelen w rozstepach.
Przypuszczam ze zajmie 1 miejsce :-D
oj z pewnością wygrałabym ja!! i to be dwóch zdań.

My wczoraj dotarliśmy na ojczystą ziemię :)
Podróż z dwójką małych dzieci to było wyzwanie. Ale daliśmy radę,Nati w samolocie przy starcie przez kikka minut płakała a raczej darła się w niebogłosy aż w końcu zasneła w ramionach taty a Adaśko dostał mleko i zasnał wtulony we mnie i przespali oboje cały lot :-) Natomiast w Polsce na dzien dobry przywitało nas 39stopni(w UK było niecałe 20 jak wylatywaliśmy) więc uderzenie gorąca było masakryczne i bez szału,z lotniska do teściów godz drogi i w samochodzie się rozpływaliśmy wszyscy,dzieciaki rozebrałam do samego body ale i tak cali mokrzy byli-ja też no ale jakoś daliśmy radę.
Adaśko zaczął w końcu pić bo on ani wody ani herbatek nie chciał a teraz to żłopie wodę,herbatke czyli wiem na pewno,że lubi i jak spragniony to wypije (bo trochę się martwiłam,że on tylko na mm).

Ja nie byłam w stanie nadrobic co przez ostatnie 2 dni pisałyście i pewnie w najbliższych dniach całkiem na bieżąco nie będę ale postaram się w miare możliwości zaglądać do Was :)
To ty juz masz za soba ten stres- fajnie ze wszystko dobrze sie udalo!!!
zaneta: &&&, wszystko musi sie dobrze skonczyc :-)

Moj probuje mi moje wlosy wyrywac sam :baffled:

Flaurka - jezeli Hubi nie bedzie podzielal Twojego poczucia humoru to gotow Ci wytyczoc proces za "rozowa sesje" :-p

Andav - a Wy do PL jedziecie na urlop czy do rodziny? Bo jak na urlop to przeciez mozecie nad niemieckie morze (blizej) a do rodziny pojechac za kwartal, jak synek podrosnie i latwiej zniesie wielogodzinne siedzenie w foteliku :-)
Jedziemy do rodzinki bo wszyscy chca zobaczyc malego a i ja po ponad roku czasu tesknie za starymi katami- powolutku ale damy rade- nie my pierwsi i nie my ostatni- a myslisz ze za kwartal mlody by sie inaczej zachowywal poczas tak dlugiej drogi? teraz przynajmniej dluzej pospi i na lezaco- pozniej juz tak miec nie bedzie.
Az mnie ciarki przeszly! Tule Zanetko mocno. Dobrze, ze paluszek wraca do formy. Bardzo wspolczuje.

U nas dzis dzien pod haslem chce jesc i jesli spie to tylko przutylony do cyca... Juz 16, teraz oczywiscie znowu maly je, ale wczesniej udalo mi sie go jakos przekonac, ze jest na rekach, choc lezelismy w lozku - glowka na ramieniu, pod dupcja druga reka.
Na spotkanie z dziewczynami nie poszlam. Najgorzej, ze poczulam ulge, ze Robert dzis marudny i dal mi wymowke. Lapie jakiegos dola :( a tu nie ma czasu! Mialam cos do ubrania na chrzest kupic, a kolejny dzien przelecial. Nawet na spacer nie wyszlismy, bylo wyjatkowo cieplo choc wietrznie. Moze jak skoncze karmic, to podjade po meza, zeby juz nie czekal na kolezanke, ktora go dzis wozi, bo samochod u mnie z okazji srodowego wychodnego. Moglibysmy razem sie chwile po parku przejsc.
Wikasik- wiem jak to jest- ja tez siedze caly dzien sama z malym z bardzooo zadkimi momentami jak mnie ktos odwiedzi (ja nie mam auta i nie lubie jezdzic autem)- mowie ci- wez sie urwij w sobote na jakies zakupy, zrob sobie jakis prezent, zresetuj mozg jak ja to mowie i troszeczke oderwiesz sie od tej codziennej monotoni!:tak:

Zaneta czytalam i nie wierzylam w to co czytam a jak zobaczylam zdjecie paluszka to w szoku bylam!!!! W zyciu bym nie pomyslala ze wlos moze takie cos zrobic!!! Ja jak wiekszosc z was tez juz prawie wylysialam a mam dlugie wlosy, wiec te to sa wszedzie- poprostu wszedzie!!!! Dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo!!!

A jak przeczytamal o tym przypadku na pogotowiu- dziecku co najadlo sie wlosow z kocyka to tez sie wystraszylam bo moj na etapie wszystko jedzenia i ja mu na to pozwalam- niech smakuje zycie- ale kocyk bede juz zabierac:tak:

A w ogole tak was czytalam ze wkladacie wasze dzieciaki do spacerowek ze az swoja wyjelam- na upartego moglabym malego juz w niej wozic bo lezy plasko ale troche sie boje ze bez pasow by mi wypadl.

...ok ja spadam- maz juz warczy.... milego wieczoru!

ja uciekam bo tak mnie glowa rozbolała, ze masakra, niedobrze mi do tego, cos jakby mnie męczyło na zoładku.
Fatalnie sie czuje.
Dobranoc wszystkim

reklama
AS - spacerowka spacerowce nierowna. Moja ma mniej wygodne oparcie (i ksztalt) niz gondola materacyk (wlaczajac wyscielanie), latwiej sie ja laduje do samochodu itp wiec wolalabym aby gondola troche posluzyla ale ona sie kurczy :-D

andav - jasne, ze teraz dziecko lepiej pospi ale za kwartal wygodniej (i zdrowiej) byloby mu siedziec - takze kazda opcja ma swoje wady i zalety. Moj nienawidzi fotelika. Kiedy auto nie jedzie od razu jest placz i szamotanina :baffled: - tak zalosnie probuje sie wyrwac i uwolnic, ze mi sie serce kraje :-(I dlatego ja znajac swojego bym sie nie odwazyla na tak daleka droge ale miejmy nadzieje, ze Twoj ja lepiej zniesie :-)

Do góry