reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Nadal błagam o deszcz... bo moje dziecko, w samym pampku a dalej wyje z gorąca, a ja już nie mam mu co ściągnąć!!!

My pierwszą rocznicę uczciliśmy pyszną kolacją i winem, bez prezentów :) mąż zrobił pyszną niespodziankę i on gotował, co prawda Krzyś pozwolił nam poświętować od 22:30 dopiero ale i tak było super :)

reklama
bea28 rzeczywiscie nie tylko olka nas laczy ihihi dla mnie to teraz bedzie pamietna data :-)
jak narazie z dziaselkiem ni epomoge bo malutka spiocha sobie
anik. u nas jakos dzisiaj upalu nie ma bo straszny wiatr wieje i odczuwalna temp to jakies 24 stopnie wiec luzik oddychne troche, zreszta rano byla burza i padalo
Co dobrego maz upichcił na rocznice slubu?
Pieszczoszka ja sie tez juz takich tekstow nasłuchalam zanim zaszlam w ciaze, nie raz juz mi gratulowali. tez mi sie glupio robilo i bylo mi wstyd ze tak wygladam, wiec wiem co czujesz.
Mam taka a nie inna figure i brzuch zawsze mialam i teraz moim marzeniem jest sie go jakos pozbyc. Najchetniej wycielabym sobie kawal skory

czesc dziewczyny! ale sie rozpisalyscie :) biore sie za czytanie, mam nadzieje ze sie uda. teraz na szybko odnosnie tego co udalo mi sie przeczytac.

zanetaa, straszna historia, az nie wyobrazam sobie co musialas przezywac. i Ty i Hanusia. az niesamowite jest ze takie cos od glupiego wlosa. dobrze ze juz jest lepiej i niech sie nozka goi! mysle, ze wszystkie teraz bedziemy bardziej uwazac na wlosy chociaz pewnie do konca sie nie da. moj tez ma non stop moje klaki w raczkach czesto przy buzi itp.

andav, bede Cie wypatrywac na plazy w Miedzyzdrojach ;)

ja dzis zrobilam sobie dzien lenia i drzemalam za kazdym razem z Malym. powinnam cos podszykowac bo jeszcze sporo do zrobienia przed wyjazdem ale zwyczajnie mi sie dzis nie chce. zamowilam dopiero dzis lozeczko turystyczne, mam nadzieje ze dojdzie do piatku
to na tyle teraz, biore sie za czytanie o ile Maly pozwoli bo cos juz marudzi :) pewnie kolejna drzemka przed nami :)

Sylwia - nie przejmuj się.

U mnie lepszy numer - Krzyś śpi aktualnie tylko na rękach (w chwili obecnej u mojej mamy), jakakolwiek próba odłożenia go choćby na łóżko kończy się histerią :eek::eek:
U mnie dokładnie to samo od 3 dni.
Mała non stop śpi ,ale przy cycku .
Dziś wisiała na mnie od 7,30 do 14 z minutami..:eek::eek:
Wkurzyłam się i podjechałam prywatnie tak od ręki do pediatry.
Zważyła ją przed jedzeniem i waga 6300 i po jedzeniu 6520 :szok::-D:-D:-D
Czyli wyciągnęła w niecałe 20 minut 220 ml pokarmu.:szok::szok::szok:
Po zważeniu znów rzuciła się na cycka jakby go miesiąc nie dostawała :szok::szok::szok:
Po czym lekarka powiedziała ,żeby dać jej coś innego do jedzenia ,bo wie ,że daję jej co nie co :rofl2:
Poczuła tylko owoce z kleikiem i bleee .
Słoiczkiem z zupką też pogardziła....:-D:-D:-D
Lekarka doszła do wniosku ,że to albo zęby i sobie dziąsełka sutkiem masuje :-p:-p,albo tak duża potrzeba ssania :sorry::eek::laugh2::laugh2:
Na pocieszenie powiedziała
CIERPLIWOŚCI na pewno nie będzie ssać do 18 -stki :szok::szok::-D:-D:-D:-D
To chyba i mój aniołek zamienia się w małego diabełka a może barrakudę ???

Byłam z Laurą na szczepieniu.. i lekarka z takim pytaniem do mnie: Pani Sylwiu a pani znowu w ciąży ?

-ale wstyd:-:)zawstydzona/y:
Sylwia nie wstyd ,czasami tak jest i już .
Ja też mam bęben jak od perkusji przed sobą i też patrzeć na niego nie mogę :crazy::crazy::crazy::crazy:
Nic też z tym nie zrobię .
pozostaje czekać na cud ,że się sam wciągnie lub zaakceptować ....
I chyba wybieram tę drugą opcję .:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Olisiaa - jak zwykle obszukał się przepisów w necie, wydał majątek, ale... :p jako przystawka był Cammembert w cieście francuskim (bomba kaloryczna), a danie główne to łosoś w kopercie z ciasta francuskiego z bazylią i rukolą :)

As - obstawiam słynny skok lub zęby, tym bardziej, że na dolnym dziąsełku, przy myciu wyczuwam coś dziwnego, lekko twardo - ostrego :eek: poza tym, jak już wepchnie do buzi jedną pięść, za chwilę wpycha drugą i jeździ nimi w prawo i lewo tak, że ja tylko patrzę, czy sobie dzióba nie rozerwie :eek: odłożony do bujaczka postanowił się obudzić i marudzić ze śmianiem na przemian :eek::eek::eek: on ma humory gorsze niż ja w ciąży i przed miesiączką do kupy złożone... :eek: butli wtrzącha 150 ml i nie ma zmiłuj - 6 razy na dobę idzie. Ach, obstawiam jeszcze jedną rzecz - on zwykle przed burzą jest taki nieznośny - marudzi do pierwszego pioruna, po czym przytula rożek kocyka/pieluszki i zasypia z błogim uśmiechem na facjacie...

Ostatnia edycja:
ten cammembet by mnie urzekł, uwielbiam plesniaczka a w szczegolnosci ta skorke mmmmmm zjadloby sie, ale teraz to tylko moge pomarzyc o tej bombie kalorycznej

Olisiaa - jeden raz, daruj sobie ;) ja też na diecie, a jakoś sobie pofolgowałam ten jeden, jedyny raz.

As, Pieszczoszka - jeśli Was to pocieszy :p nie dopinam się w ŻADNYCH spodniach sprzed ciąży, mam tak mocno rozciągniętą skórę na brzuchu. I mogę się ściągać, cudować, tańczyć, płakać - i nic. Przynajmniej mam pretekst do zrobienia nowych zakupów :p:p:p

reklama
anik - na przegrzanego maluszka polecam zimne oklady (reczniczkiem) :cool2:

U mnie dokładnie to samo od 3 dni.
Mała non stop śpi ,ale przy cycku .
Dziś wisiała na mnie od 7,30 do 14 z minutami..:eek::eek:

Lekarka doszła do wniosku ,że to albo zęby i sobie dziąsełka sutkiem masuje :-p:-p,

Zeby moj nie uslyszal, bo cycoholik gotow zmalpowac :szok::-D

Srednio mi odpowiada spacerowka w roli godnoli, bo nie jest tak wygodna jak gondola ale pewnie bez improwizacji sie nie obedzie :sorry:

Do góry