reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
Zeszla noc i caly dzien karmilam Roberta co dwie godz, a dzisiejszej nocy zrobil noc litosci dla mamy! Jedzonko bylo o 19, potem o 23 (spalam od21), a teraz dopiero o 4:30 :) takze sobie pospalam :)

....

Napisalam to powyzej i zaczelam liczyc, bo cos mi sie nie zgadzalo. Pamitam, ze przewijalam maluszka, a przed polnoca pieluche zmienil mu maz. Az wydedukowalam po wpisie na innym watku, ze bylo jeszcze karmienie o 1:30, czyli 2.5 godz i teraz idealne 3. Mam nadzieje, ze to odkrycie nie sprawi, ze stane sie nagle mniej wyspana!

My jeszcze imienin nie sprawdzilismy. Zreszta tu i tak sie ich nie obchodzi. Ja sama mam dosc nieciekawy termin - dzien przed wigilia. I o ile o wigilijnych Ewie i Adamie sie pamieta, to o Wiktorii juz niekoniecznie. Zbiram sie, bo to liczenie mnie nieco zmeczylo;)

czesc dziewczyny! melduje ze u nas wszystko w porzadku. poza tym ze mi mleka znow braklo ale o tym na odpowiednim watku. troche zabiegani jestemy przed wyjazdem. sprzatanie, pranie, prasowanie, zakupy.
zmykam spac, postaram sie jutro pojawic na dluzej
zanetaa, &&&& za Hanulke! napewno wszystko bedzie dobrze!

dobrej nocki! :*

Ostatnia edycja:
Nic ciekawego sie nie działo u mnie dziś, bo strzeliłam focha na to co pogoda wyprawia i nie robiłam dziś nic skomplikowanego - wietrzylismy sobie tyłki z młodym na trawce nad takim stawkiem dzikim. Młody 2 godzinki na brzuszku, jak się męczył to go na swój brzuch kładłam i odpoczywał, potem znów na koc. I piał z zachwytu. A w domu po 5 minutach piszczy - bo ja za dobra dla niego jestem i w domu na "mientkim" go kładę - a tu trzeba zdjąć pieluchę i na deski go:)))

zaneta &&&&&&
u nas sprawa imienin nie istnieje bo my nie obchodzimy uuf bo ile tych okazji przy trójce dzieci by było:baffled:
ja okresu jeszcze nie mam ale dlatego że karmię, chociaż zauważyłam biały śluz więc pewnie niebawem dostanę, zawsze dostawałam w 5-tym miesiącu po porodzie okres, i raczej były regularne następne

nie wyobrażam sobie takiemu trzymiesięcznemu maluszkowi, takiej bezbronnej istotce cokolwiek zrobić, brak słów na takie bestialstwo
moje Alexiątko postanowiło dać mamie w kość i kazać się nosić od 16 do 20 na szczeście po kąpieli teraz smacznie śpi:tak:

pozdrawiam i życzę dobrej nocy

Moja po całym dniu nie spania (dwie drzemiki po 15 minut ) od 18 płakała tzn ryczała w niebogłosy...kapiel, mleczko i dalej nie umiała sie juz wtedy pewnie wyciszyc, ponosiłam ja ,uspokoiła sie i spi od 20 ...chyba do rana myśle ....co zrobić zeby wiecej spała ,zacznę ja chyba oklepywac ( metoda suzi) ale niewiem dokladnie jak ...hmmm

ja padam .....z gorąca .....głupie to ale chce zimy,,,,,,

żaneta czekamy na wieści.......

@ miałam 2 miesiace po porodzie( nie karmie) i teraaz czekam lada dzień na nastepną....

U nas dziwnie... Najpirw w nocy fatamorgana, ze jakobym dugo spala, a teraz karmienie juz po dwoch godzinach. Myslam, ze jeszcze z godzinke pospie, ale nie ma, ze boli.

Dzis spotkaniegrupy mam. Zawsze bylo sympatycznie, ale jakos nie chce mi sie isc. Jakiegos dola lapie. Ale trzeba sie zmobilizowac i przy okazji musze sie postarac kupic jakas bluzke na chrzest, bo nie mam kompletnie sie w co ubrac, zeby elegancko wygladalo i bylo wygodnie karmic. Nie wiem, czy cos sensownego znajde :(

reklama
Do góry