reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Pieszczoszka a dlaczego tylko tyle? My płacimy 500 zł za jedno szczepienie. Na razie był na jednym, 30 sierpnia ma drugie, a potem jeszcze jedno...

reklama
A my się zdecydowaliśmy na szczepionkę z NfZ bo niestety z jednej wypłaty było by nie ciekawie jak trzeba by było płacić...My się wybieramy 28 na szczepienie nie wiem jak to zniosę bo on strasznie płacze nie jestem przyzwyczajona do takiego płaczu bo w domu to tylko marudzi ...a nie tak przerazżliwie płacze

bo Laura ma tak ,że z dołu idzie równiusieńko a później odchyla sie w bok...i nie wiem czy to normalne.. W srode idziemy na szczepienie wiec zapytam..
to najprawdopodobniej asymetria. Trzeba będzie trochę ćwiczen porobic, poukładac odpowiednio. Powinna lekarka dac skierownaie na rehabilitacje to wtedy rehabilitantka pokaze jak ćwiczyc w domu

tak kupuje szczepionke.. no ja tez się najeździłam. Aż wkońcu znalazłam w aptece ziko i okazało się,że mają 25zł taniej niż wszędzie i zawsze mają szczepionki na stanie;)

całe szczęście ostatnie płatne szczepienie .. następne dopiero za rok
obawiam się, ze tylko WZW jest darmowe. Tej lekarce najprawdopodobniej chodziło ot o, ze ta konkretna, która do tej pory dzieciaki dostawały za rok będzie powtórzona. Bo to kilka dawek jest tej samej (hib, polio, krztusiec i tężec).Ale teraz będą kolejne szczepionki, z innym składem i o innej nazwie, bo na co innego ale tez odpłatne. Ale i tak hib, polio... sa jeszcze raz w tym roku. w sumie 4 razy, wiec jeszcze na pól roku czeka was wydatek

Dziewczyny u Pieszczoszki się wszystko zgadza- teraz będzie szczepienie w 5 miesiącu a kolejne za rok, bo przy Infanrixie Hexa nie szczepi się wzw w 7 miesiącu.
u nas cena od 170 do 220 w zależności od apteki. ja teraz też zamawiam w aptece przy przychodni żeby nie kombinować z przewożeniem w te upały.

Paulinka- a czym ty szczepisz?

paulinka a czemu tak duzo płacisz ? jak sie nazywa ta szczepionka co kupujesz???
moja bedzie miec juz 3 albo 4 szczepienie to platne jesli sie nie myle... musiala bym do ksiazeczki zagladnac.
Mi tez nie jest na reke płacić ale położna mówiła,że lepiej żeby Laura miała to jedno kłucie a nie 3 bo jest wczesniaiem i niby ma mniejszy ten próg wytrzymałości i takie tam... ja zaciskam pasa żeby na ta szczepionke było co te 6 tyg:) odkładam od razu i kasy nie ruszam :)

katasza dzieki:) infanrixie Hexa wlasnie to kupuje

właśnie to zależy z którym kalendarzem szczepień się idzie, ten najlepszy przy najmniejszej ilości wkłuć do 12 miesiąca, właśnie w nim nie ma szczepienia w 7 - mym miesiącu tylko na przełomie 13/14

Dziewczyny u Pieszczoszki się wszystko zgadza- teraz będzie szczepienie w 5 miesiącu a kolejne za rok, bo przy Infanrixie Hexa nie szczepi się wzw w 7 miesiącu.
u nas cena od 170 do 220 w zależności od apteki. ja teraz też zamawiam w aptece przy przychodni żeby nie kombinować z przewożeniem w te upały.

Paulinka- a czym ty szczepisz?
no tak, to racja, zapomniałam, że ona miesiac starsza od mojej ale na 13-14 miesęcy ejst jeszcze odra, świnka i różyczka

Upał swoje zrobił, w dzień młody spał slicznie, teraz za to już prfzy cycku zaczął marudzić i odryknął swoje pół godzinki. Powrót do horroru sprzed miesiąca. Ale uspokoił się w końcu i już samodzielnie zasnął w łóżeczku. W domu mam 30,5 stopnia, na dworze 20, bo burza była. Nie wiem kiedy to się skończy - ja malca rozumiem, sama chodzę i klnę ten upał - jak pracowałam i miałam 2 tygodnie urlopu to żaby z nieba leciały, a jak urodziło mi się dziecko to kuźwa lato stulecia - czuję się oszukana, nie znoszę upałów, zwłaszcza mieszkając w bloku. Strzelam focha na pogodę...

Czekajcie - żebym dobrze zrozumiała - jak ja teraz szczepię szczepionką 5w1 to rozumiem, że płatne szczepienia będą tylko te powtórzenia na błonicę, tężca, krztuśca, polio i hib?? Tzn 3 teraz i 4-ta za rok? Kazda inna szczepionka w kalendarzu szczepień to znowu wybór czy darmową czy płatną??

reklama
Do góry