reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

ale do tej pory nikt nic nie wychwycił?Bo przecież neanatolog badał małą?Zawsze lepiej skonsultować się z lekarzem, może ona balansuje ciałkiem mocniej na tą stronę i stąd może to wrażenie. A lepiej idź do lekarza, bo trudno cokolwiek powiedzieć , na oko to wiesz można tylko zmyślać;-) napewno jest wszystko dobrze.:tak:

reklama
A ty pieszczoszka kupujesz szczepionke sama ? jesli tak to dostałas ją w aptece normalnie , bo ostatnio u nas były takie problemy szukałam dwa miesiace po wszystkich aptekach az wreszcie dwa dni przed szczepieniem dostalam w malej apteczce , mieli jedna szt..teraz znowu mam recepte i niewiem czy juz zacząc jezdzic ...

co do szczepien z ciekawosci są jakies mamy które zdecydowły się w końcu nie szczepić swoich maluchów (As to wiem)...

Mój też ma problemy ze spaniem dzisiaj i też rączki są najlepsze... i jeszcze leżenie bez pampersa :p

Pieszczoszka, nie przyglądałam się kręgosłupowi Krzysia.... a pediatra go badała i nic nie stwierdziła :))

Ja nie moge sama kupować szczepionki (choc chciałam, bo mam kilka stówek na kartach upominkowych z apteki DOZ), w te upały trzeba ja transportowac w lodówce, a mamy tego nie przestrzegają i przychodnie najczęściej kupują same. W sumie w DOZ moja szczepionka kosztuje 140 a ja płacę 125 w przychodni, więc nie jest źle.

No mój młody znowu spi, 3 spanie dziś zalicza - postanowił chyba przespac ten koszmar, jaki nam to lato funduje.

tak kupuje szczepionke.. no ja tez się najeździłam. Aż wkońcu znalazłam w aptece ziko i okazało się,że mają 25zł taniej niż wszędzie i zawsze mają szczepionki na stanie;)

całe szczęście ostatnie płatne szczepienie .. następne dopiero za rok

Ostatnia edycja:
Ja tez bym kupowala w przychodni (120zl) ale problemy na hurtowniach i lekarka powiedziała zeby samemu moze gdzies poszukac , znalazłam 170zł no cóż..teraz ide dopiero 20 wrzesnia wiec moze gdzies dostanę

tak kupuje szczepionke.. no ja tez się najeździłam. Aż wkońcu znalazłam w aptece ziko i okazało się,że mają 25zł taniej niż wszędzie i zawsze mają szczepionki na stanie;)

całe szczęście ostatnie płatne szczepienie .. następne dopiero za rok

Szczepienia kojarzonymi są inaczej rozłożone w czasie niż te z NFZ????

Piszesz, że kolejne dopiero za rok, a wg kalendarza, który mam w książeczce kolejne szczepienie czeka nas 5-6 miesiąc, potem w 7 wzw B (3 dawka), a dopiero następne to 13-14 miesiąc... Krzyś też był szczepiony co 6 tygodni, pod koniec września mamy kolejne szczepienie, a potem w 7 miesiącu wzw

reklama
Mój seba był po receptę i zaczepił jakaś lekarkę i dał jej książeczkę i pyta ile jeszcze tych szczepień a ona teraz ostatnie a następne za rok... i powiedziała ze ona jest wcześniakiem i ona tez wcześniej miała cos dawane.. S nie zapamiętał wszystkiego..dowiem sie w srode co i jak

Do góry