reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
Kingutek, wszystkiego najlepszego!

Nasz Robercik w piatek mial roczek :)
Tez zauwazylam, ze chetniej uzywa lewej raczki. Ja jestem leworeczna, a raczej obureczna z preferencja lewej (tak stwierdzono, gdy za mlodu probowano mnie zmusic do pisania prawa reka - nie dalam sie, ale wiele rzeczy robie prawa, np. jem, myje zeby, krojenozem, jak akurat wygodniej).

Robert sam z siebie wiecej uzywa lewej, ale jak mu blizej cos chwycic prawa, to nie maproblemu.

Upał u nas przeokrutny. Młoda spać w dzień nie chce. Zaliczyła 3 drzemki po 15 minut i tyle. Na spacerze jeszcze nie była bo nie ma czym oddychać. Może za godzinkę wyjdziemy.

Anik- Freuda uwielbiam- stary zboczeniec ;)

Kingutek- współczuję sytuacji z chrzcinami. U nas niestety też zamieszanie ale z innych przyczyn. Teściowa prawdopodobnie będzie miała w najbliższym czasie operację na kręgosłupie i czekamy na ustalenie terminu. jak już będzie wiadomo to potem szybciutko organizujemy chrzciny, żeby zdążyć przed operacją bo nie wiadomo ile potrwa rekonwalescencja. Więc wszystko będzie "na wariata". Na szczęście sukieneczka do chrztu się dzierga, butki i czapeczka są. Restaurację się jakąś znajdzie, to szczęśliwie nie problem w dużym mieście.

Co do pchania łapek i innych rzeczy do paszczy to u nas też faza oralna w pełni :-D Młoda podobnie jak dziecię Flaurki będzie mięsożercą- ulubioną potrawą jest gąsienica :-D Ale jak jej nie ma w pobliżu to i ręczniczek wystarczy. W foteliku najsmaczniejsze są pasy oczywiście :-D Wszystko zaślinione.

Andav- u nas 4 września druga rocznica ślubu. Jeszcze nie wiem jak ją spędzimy ale butelka wina od roku się chłodzi :-) Mąż kupił na wieczór zanim wręczyłam mu test ciążowy :D

Wikasik- my "roczek" świętowaliśmy 16 sierpnia ;-)

Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam. Padnięta jestem. Na szczęście warsztaty dzisiaj skończyłam i następna taka akcja za 2 tygodnie.

moj Maly tez dzisiaj nie chce za bardzo spac. mial 2 drzemki po 30 minut i teraz spi juz prawie godzinke. normalnie powinien miec juz zaliczone dwie 1,5-godzinne drzemki. poza tym strasznie marudny dzisiaj. tylko cyc albo raczki mamusi. nie wiem czy to przez upal czy cos innego. mamy 16 tydzien wiec moze skok ten ktory ma trwac do 19 tygodnia :szok:

nadrobilam wszystkie watki poza glownym ale duma to srednia, bo mi sie teraz wszystko miesza - co, kto itd :sorry2:

Oliver "roczek" mial wczoraj, wiec widze, ze tamten tydzien to byl goracy okres w naszych sypialniach :-D a malzenstwem jestesmy od lat 3 (rocznica byla przed ok. 2tyg, bylismy z tego tytulu w kawiarni ale nasz dzieciowo-psi inwentaz zdominowal "romantyzm" :-p:-D )

kingutek - u nas podobne hece byly z wieczorem panienskim i slubem, wiec wiem jak sie czujesz, wspolczuje :frown: Dobrze, ze dziecko nic z tego nie rozumie :no2:

andav - ja w DE a nic a nic nie slyszalam o jakis porodowych komplikacjach z kregoslupem :szok: Na 1000 km (w tym 600km po PL jesli dobrze szacuje) nie odwazylabym sie z takim maluchem w jeden dzien. Wolalabym zrobic miedzynocowanie na trasie - dla dobra wlasnie pleckow synka. I duzo, duzo dlugich przerw - spacerowanie z wozkiem itd. My nie moglismy jechac noca, bo bylismy w hotelu a w tych, jak wiadomo, doba hotelowa konczy sie kolo poludnia, to ile mielibysmy czekac na trawniku w 30st upale? ;-) Poza tym zalozylismy, ze beda to znow dwie godziny (a nie 6, z tym, ze 3 to byly postoje) z klima (wiem co znaczy brak klimy, bo nam sie w zeszlym roku popsula :szok: ) i jeszcze po drodze w polowie kilkugodzinna przerwa nad jeziorem w cieniu. Mial byc wiec lajcik a wyszedl hardcore :wściekła/y:

U nas dzis tez kosmiczny upal, nic sie nie chce i wszyscysmy marudni :baffled:

W naszej sypialni rok temu było nudno, bo synek nam się udał na wakacjach - pojechaliśmy w Pieniny, nocowaliśmy w aucie na polu namiotowym - istny wóz Drzymały tam mieliśmy:))

Na moim upały nie robia wrażenia - spał na spacerze od 11 do 12 i po wizycie koleżanki od 13 do 15. Mamusia natomiast się rozpuściła....

Moja mała też ma dziś dzień nie spania- upał ...
Ja o 14 wybrałam się na zakupki ( sama ) , chciłam wykupić kupony które dostałam z rossmana ,trzeba zrobić zapasy na poczatek ...póżniej mam zamiar sama gotować dla małej ...
zachaczyłam o sklep KApphl ,,, i sie obkupiłam trochę , przy okzji dla małej pokupiłam na jesień , maja fajne promocje ...więc zaszalałam, humorek lepszy , poszalałabym jeszcze w innych sklepach gdyby nie ciągle telefony W niby o której będziesz , spoko nie spiesz się ...heheh ale wiadomo chodziło o wracaj już ....cały mój W ....
nasz roczek bedzie 23 :tak: a rocznice slubu 16 wrzesnia (6 lat) ...i wtedy tez zrobiłam test ...och wspomnienia ...

co do kregosłupa małej nie przyglodłam sie czy jest prosty

mam pytanie czy wasze dzieci maja idealnie prosty kręgosłup?
linijką nie sprawdzałam nie widzę jakiś odkształceń, to raczej jest w stanie ocenić pediatra.A coś Cię martwi?
Co do lęworęczności lub praworęczności fachowo lateralizacja takowa ustala się po 3 roku życia, więc się nie rozpędzajcie. Moja mama z tego prace pisała, ja lewus jestem i z tych czasów co to ksiądz przy tablicy wyzywał i kazał prawą pisać...ech dobrze że już moje dzieci w razie czego nie będą przechodzić.

reklama
Do góry