reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Teraz doczytałam o zaglądaniu w wózek - przeżyłam :/ raz babę opieprzyłam w markecie, że moje dziecko i bujaj się kobieto. O czapki też się nasłuchałam, ale niewiele sobie z tego robiłam i w ciepłe, bezwietrzne dni śmigał z gołą głową. Jak było wietrznie, albo bardzo gorąca, to dopiero wtedy zakładałam (żeby nie nawiało do uszek i aby udaru nie dostał). Nie ma się tym co przejmować.

Mysio, a mój ma kokardkę przy wózku :p baa, nawet ma malinowo-czarny wózek - teraz, to już nikt go nie urzeknie :p:p:p (jak będzie starszy, to mnie ten kolor zabije, ale trudno :D )

reklama
Ja kokardki czerwonej nie mam, ale wieszam mu czasem na różowej wstążce takiego ludzika od klocków - on go nie wiedzieć dlaczego, ubóstwia. Czy to sie liczy??

Co do uwag obcych ludzi o braku czapki/czy mu nie za zimno - odpowiadam: nic mi nie mówił, że mu zimno. Ta, zgodna z prawda, lecz nico impertynencka odpowiedź wystarcza by zniechęcić do dalszego ataku.

No i jeszcze jedno - czy my tez, jak będziemy juz starymi raszplami, będziemy takie upierdliwe dla młodych mam???

żel kosztował 24zł taka mała tubka.Posmarowałam małej dziąsełka i ździwiona zaczęła oblizywać się w między czasie szybko ją wykąpałam i zrobiłam mleko .. wzięła dwa łyki i usnęła jak aniołek.. ufff. Oby pospała troszke.

Pieszczoszka mam nadzieje ze z malutka juz wszystko bedzie dobrze

kurde wcieklam sie, wlasnie rozmawialismy z Xav na skype bo jest u tesciow i on do mnie "dlaczego mamo mnie zle wychowalas?", sam 5-latek tego nie mogl wymyslec, juz pewnie tesciowka lub jej synus musieli jakies glupoty mu nagadac wrrrrrrrr i wez poslij dla tesciow dzieciaka
no nie ie dziwie się, zę się wukrzyłas. Nie powinni tak przy dziecku mówic.

Pieszczoszka
, a płacze jak lyka? Może ją gardło boli?

żebyś wiedziała.. nie wiedziałam już co mam robić bo 1 raz nie umiałam jej uspokoić a ona tak płakała...jak sobie przypomnę aż mi łzy lecą:-(
Bardzo często dziś też pchała tak piąstkę do buzi i to bardzo mocno i przy tym nerwy straszne:-(

reklama
kilolek, mysle ze nie jedna mama skorzystałaby z takiej instrukcji obslugi :-D
Pieszczoszko moze rzeczywiscie jest tak zmeczona ze sama nie wiedziala czego chce, albo tak jak kilolek mowi gardlo. Ola wlasnie mi nie chciala pic ani mleka ani herbatki cieplej i tez myslalam ze zabki moze, poszlismy do lekarza a sie okazuje ze poczatek infekcji gardlowej, tzn nie jakas silna ale lekko zarumienione bylo wiec moze od tego nie chciala mi pic, jedynie chlodne to chciala, ale jej nie podawalam bo na gardlo to nic dobrego. Dostala paracetamol i ten tantum werde i troche ja znieczulilo i bylo ok. Ale tez byl ryk i darcie sie od samego rana, nic nie pomagalo nie szlo jej uspokoic

Do góry