reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Ja tak pobierznie przeleciałam wątek ale temat który mnie też dotyczy więc się wypowiem.
Od niecałych 3 tygodni karmię już tylko mm, Młody na cycu spał różnie w nocy,w dzień jadł co 1,5-2h (karmiłam na żądanie) ale zdarzało mu się też i 4h pospać. W nocy było różnie ale średnio co 3h się budził na cyca.
Teraz w ciągu dnia karmię średnio co 2,5-3,5h natomiast od kilku dni budzi mi się w nocy po 1,5-2h,wciągnie 30-60ml i zasypia,nie da rady dobudzić aby dojadł bo jest "gleba total"jak ja to nazywam. Nie dam rady przetrzymac do średnio mi się chce o 3 w nocy z nim się bawić,nosić,zajmować aby nie płakał. tak więc mamy wciaż 3 karmienia od momentu kiedy zaśnie do rana.
Fakt,że sobie ułatwiłam nieco życie,na górę do sypialni zawsze biorę 3 butelki z odmierzoną ilością przegotowanej wody,jedna butelka idzie do podgrzewacza (ustwione na min czyli letnia woda w sam raz do podania) i sobie w odpowiedniej temperaturze czeka na pobudkę. Jak się ssak mały głodny obudzi to wyjmuje te butelkę z podgrzewacza,wkładam tam następną. Mleko mam odmierzone i przygotowane tylko do wsypania. Takie coś mam do tego : http://www.ceneo.pl/349120 jeśli chodzi o nocne karmienia to bardzo przydatny gadżet :)

Tak wiec jak widac na moim chociaż przykładzie mm nie gwarantuje przesypiania nocek! Już kiedyś zresztą pisałam,że córcia mając 2m na cycu mi potrafiła 6-7h przespać. A Adaśko niestety nie. Dobrze mówią,że każde dziecko inne.

reklama
Moj mały jest na mm i też się w nocy budzi.Może ze 2 razy przespał całą noc... a o 4 też potrafi się bawić. Ale wtedy sobie leży i gada do karuzelki, potem zasypia.

Flaurka ja karmię cycem i mały od prawie miesiąca przesypia nam całe nocki:tak:idzie spać 20-21 a budzi się między 6-7 je i śpi jeszcze tak do 9-10:tak: każde dziecie inne i nie ma znaczenia czy jest na mm czy na cycusiu:tak:

Kasiu nam pomagają a zwłaszcza ów oklepywanie. Od kilku dobrych dnia ali zasypia mi sam w łóżeczku...wczoraj był strasznie oburzony wyjściem z wanny i nie zasnął mi na butli:no: wiec ja go siup do odbicia i wio do łóżeczka:tak: smoczek w buzie i zasypiał...zaczął mi płakać po jakiś 10 min wiec zaczęłam go oklepywac i zasnął w momencie :tak: W ciągu dnia nie bylo mowy aby samoitenie sie ululał :no: tylko buzjanie na rekach:angry: a teraz cwicze z nim, tarktujac oczywiscie to jakos forme zabawy. I jak tylmko widze ze trze oczka to na boczek i zaczynam oklepywac :tak: I śpi :tak:

Wikasik jak najdzie mnie odwaga to wstawie,ale na grupe :tak:

Moj Ali chodzi spac ok 19/30...20 i spi do (od kielku dni)7-8 i musze przyznac ze jak jest dobrze przykryty badz w spiworku to zaczał mi spac dłużej :tak: i tez jest cieplejszy jak go biore do przebrania i karmienia:tak: wiec cos w tym jest. No i po karmieniu tym porannym czesto jeszcze spi do 9-11.
Jak był na (.)(.) to w nocy wstawał mi co 4godz na jedzenie...dostal pierwsza flaszke i przespał mi od godz 23 do 6rano :szok: Pamietam doskonale w jakim szoku byłam:tak: ale nie wiem czy to jest reguła ze dzieci spia na mm dłużej:baffled:

Ostatnia edycja:
She moja Mała potrafi przesypiać całe noce a jest na cycu tylko. Nie dzieje się tak zawsze ale potrafi mnie zaskoczyć i wtedy budze się z napompowanymi cyckmi :-D Zwykle jednak zasypia o 21 i pierwsze karmienie jest między 1 a 2 w nocy. Potem już różnie- czasem dośpi do 5-6 a czasami już o 4 się budzi. Ale zwykle jeszcze zasypia i budzi się o 6 razem z budzikiem męża :-)
Flaurka co do przespanych nocy i konca karmienia to u mojej siostry synek zaczął na cycu przesypiać noce jak skończył 2 miesiące a karmiła go wyłącznie piersią przez pierwszy rok jego życia. Teraz z córą podobnie bo też noce przesypia od skończonego 2 miesiąca. Teraz ma 3,5 i dalej tylko na cycu.

Zajżałam na chwilę tylko bo strasznie zmęczona jestem. Dzisiaj z warsztatów zamiast wracać do domu 45 minut, jechałam 2 godziny :szok: Taki masakryczny korek, a roboty drogowe na odcinku 200 metrów.

Witam
andav
ja tylko raz z moim ogladalam bajki i tylko z 10min nie chce zeby od malego siedzial przed tv.
Ja wczora zalozylam spacerowke bo moje dziecko bardzo ciekawskie jest i juz w gondoli sie zloscil, w spacerowce oczywiscie jezdzi na plasko.Tylko mnie nie zlinczujcie za to:-D:-D(zarcik)

pieszczoszka, zaneta ja pare dni temu zniemilam garderobe na wieksza tylko ze ja musialam z jednej szafy wyjac a drugie wlozyc do kartonu jak na razie tylko musze body pokupowac i pajacyki do spania innych rzeczy mam sporo bo moje dziecko tak duzo rzeczy dostalo jak sie urodzilo( wszyscy przynosili takie od 3mc do 12mc)

olisia ,pieszczoszka ja bede kupowaka tylko kurteczke na zime bo tu nie ma takich zim jak w Polsce. a na nozki jakies cieple buciki
olisia mam nadzieje ze nic malej nie jest
mysia Twoj synus robil wiecej miejsca sobie w busie :-D:-D

she moj tez roznie spi w nocy raz sie budzi co 2h raz pospi 4-5h (dzis w nocy zjadl o 23 pozniej o 4 i o 7 ) tez juz myslalam o mm ale wole w nocy cyca wywalic niz robic mm. Nawet pare razy zrobilam ale moje dziecie pogardzilo mleczkiem mm .She pamietaj ze cyc to wygoda.:-)

karis moj od wczoraj znow zaczol ulewac a juz mialam spokoj.

Narazie tyle bo moje dziecie sie obudzilo i strasznie placze

martusia, suzi- ale ja wam zazdroszcze tych przespanych nocy :tak::tak: u mnie jak nie synek to obrzmiale na maksa cycki mnie budza i zalana mlekiem koszulka- ale jeszcze troszke dla synka sie pomecze:-)

aga ja tez juz przymierzam sie do spacerowki- musze ja wyciagnac i zobaczyc jakby maly w niej lezal.

a ja ponawiam pytanie- maja wasze dzieciatka juz odksztalcone glowki od lezenia? co robicie zeby sie nie plaszczyly... moj juz ma troche splaszcona:-(

a u nas z 30 stopni w mieszkaniu- wysiadam ja, wysiada synek- tyle ze ja sie tak nie wydzieram ze mi goraco:crazy:

Ostatnia edycja:
Mi synol nie przesypia nocy jeszcze... Je po 19.00 zasypia do ok 23-24.00 i znow je. Potem budzi się ok 2.00 ale nie daje mu cyca tylko oszukuję dydem. Cyc o tej porze kończył się wielkim wymiotem na materacyk więc przestałam go karmic i tej porze. Budzi się na ok 4.00 i tu zaczyna się maraton. Mały rządzi cycem i je do upadłego do godziny 7.00 (ja wtedy juz wstaję i nie leżę w łóżku) i zaspypia do ok 9.00

Dziś spał mi w wózku 4h :o był dość zmęczony bo od 7.00 do 12.00 nie spał. Obudził mi się jakies 40 min temu i nawet cycka nie chciał. Teraz leży i liże swoje ręce tak głośno że słyszę go piętro niżej... Nic idę się z nim pobawić :D

Buziam ;*

Andav - nam dziś pediatra kazała układać Krzysia bardziej na prawej stronie, bo stwierdziła, że ciut mu się główka splaszczyła z lewej - ja tego nie widzę, ale skoro tak twierdzi... dziś zaczynam starcie z moim dzieckiem. Ja i wałeczek z ręcznika kontra Krzyś...

reklama
Ja układam naprzemiennie, tez nie widze aby sie odkształciła ale wiadomo ja mam go codziennie wiec moge tego nie widziec;-)
Wlaśnie moje dziecie poleglo na macie...:eek: a jest muz prawie 17:30!:angry:za 1,5h kąpiele:eek:
Dam mu z 15/30 min i pozaczepiam go troszke;-)

Do góry