reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

straszny:-( jak by miał jeszcze być o co zazdrosny... Przecież teraz jestem gruba,mam rozstępy i wiele innych defektów..
Mam nadzieje,że z czasem minie ta wielka zazdrość... Bo zazdrość moim zdaniem nie jest zła ale w granicach rozsądku a on czasem przegina...

reklama
Ale tu ruch od rana! U nas chyba rzeczywiscie sie kolejny skok zaczal. Zobaczymy ja bedzie pozniej, ale poki co znacznie przyjemniejszy i latwiejszy niz ostanio :)

Pieszczoszka daj spokoj, tez jestem gruba, mam rozstepy i do tego cyce mi wisza.....masakra no ale coz najwazniejsze ze mam Olcie :-) przestalam sie tym przejmowac....licze na to ze jak uda mi sie schudnac bedzie lepiej
Wikasik super ze skok rozwojowy idzie w dobrym kierunku i łagodniej to przechodzicie :-)

witajcie
to sie zgadza dziewczyny maluchy rosna jak na drozdzach, ja wczoraj bylam na zakupach i w sumie nic konkretnego nie udalo mi sie kupic oprocz czapki i skarpetek w h&m nie wiem czy taka wymagajaca bylam ale w sumie nic cieplejszego nie widzialam. Cienkich ciuchow juz nie chce kupowac bo szkoda kasy. Nawt zadnego sweterka nie udalo mi sie upolowac, chyba sie przejde do pepco bo tam widzialam taki gruby kremowy sweterek wiazany w pasie.
Zastanawiam sie jeszcze co lepsze na jesien czy kombinezon czy kurteczka?
ja juz kupilam na zimne dni kombinezon dla Gabrycha, w ciut cieplejsze dni mam dla niego bluzy i spodnie grube

zapomnialam sie wam pochwalic ze dzis idziemy z miskiem zapisac go do szkoły tzn weekendowe liceum ogolnoksztalcace 2-letnie dla osob po zawodowce. Nareszcie go namowilam-zmusilam bo chyba od 5 lat dupsko mu trułam ze moglby zrobic liceum zeby miec srednie wyksztalcenie, ale jakos to odwlekal w czasie bo zawsze cos. Wcoraj powiedzialam jasno ze jak sie nie zapisze teraz to juz nigdy bo jeszcze bardziej bedzie mu wstyd ze jest "za stary" no i przede wszystkim gorzej bedzie mu wejsc w rytm nauki. Przypuszczam ze juz bedzie to problem bo szkole konczyl jak mial 19lat a teraz ma 27...

Pieszczoszka bardzo ładny ten kombinezon :-)
A czy na zime jakies cieple butki kupujecie? bo sama nie wiem czy pod kombinezon lub spiworek sie zaklada
jesli kombinezon ma zakryte stupki to bez butkow, ja kupilam taki Zobacz załącznik 491773

straszny:-( jak by miał jeszcze być o co zazdrosny... Przecież teraz jestem gruba,mam rozstępy i wiele innych defektów..
Mam nadzieje,że z czasem minie ta wielka zazdrość... Bo zazdrość moim zdaniem nie jest zła ale w granicach rozsądku a on czasem przegina...
nie przejmuj sie :) ja jestem szczupla ale mam wielki brzuch i wygladam jakbym byla w ciazy, wciagam go jak gdzies ide ale czasami zapominam i lezę z takim monstrum po miescie :)

moje Gabrysiatko wredne sie zrobilo :) nauczyl sie piszczec i drze sie w nieboglosy az uszy wiedna, w nocy spal ladnie a od kilku dni wstaje co 3-4 godz na zarelko, odtawilam juz mu sab simblex i baki go mecza hehe trudno musi przecierpiec to :) wielka piszcalka sie z niego zrobila

Ostatnia edycja:
Witajcie:-) U nas chyba też kolejny skok się zaczyna bo Julia marudna od rana, nie chce spać i dokładnie tak jak pisze Flaurka i Wikasik jak jestem w polu widzenia to jest ok a jak znikam to nerwa:-)
Pieszczoszka i Olissia powodzenia w zdobywaniu wykształcenia, ciesze się że udało się namówić mężczyznę:-)
Czarnula moja w upały spała w samym body z krótkim, ewentualnie skarpetki, teraz jak jest trochę chłodniej to w cienkim pajacyku:-)
My też się jutro wybieramy obkupić młodzież, bo wyrosła z większości rzeczy i jak się zrobi chłodniej to nie będę miała jej w co ubrać:-) My bierzemy teraz rozmiar 68:-) Faktycznie strasznie szybko te nasza dzieci rosną:-)
Miłego dnia i spokojnych dzieci:-) Do później:-)

najpierw sie przywitam a potem postaram sie doczytac bo nie wiem czy Maly mi na to pozowli :) no wiec u nas drugi dzien (po przerwie) pt. "Stas zasypia w lozeczku" :) noc nieciekawa, ale lepsza od poprzedniej. dziewczyny, ktore karmia piersia: jak czesto budza sie Wasze dzieci w nocy? wiem ze juz kilka razy bylo to pytanie ale moze sie cos zmienilo. niektore z dzieciaczkow cycowych przesypiaja noce a moje pytanie bardziej do tych, ktorych nie przesypiaja. ja wczesniej jakos bardzo tego nie kontrolowalam bo albo Maly spal ze mna albo ja zasypialam razem z nim biorac do lozka na karmienie a po dwoch ostatnich nocach wiem dokladanie ze budzi sie co 2-3 godziny. i dzisiaj po ostatnim karmieniu o 5.15 przelozylam go do lozeczka i juz nie chcial spac.

zmykam bo sie Maly budzi :) postaram sie pozniej napisac cos wiecej :*

A u nas kolejna noc z pobudkami co 3 godziny :crazy: i pobudka o 5tej- a wczoraj ogladalam super film do 22giej wiec teraz spac mi sie chce :tak: Mlody znowu mi sie zwalil o 24tej i to przed karmieniem, pewnie to go obudzilo, wiec poszlam go przebrac a tu taki maly szlaczek, szkoda bylo mojego zachodu- takie baki puszcza moj synek- ze czlowiek mysli ze pielucha rozsadzona:-D za to tradycyjnie o 5tej zaczal sadzic takiego kupala seriami ze nie bylo zmiluj sie trzeba byli go przebrac bo by mi wszystko zapaskudzil- i tak oto chlopak sie rozbudzil i koniec ze spaniem- czy mozna zmienic mu jakos pory kupskania:eek::eek: HELP:wściekła/y:

Aga u nas maly tez powoli wpatruje sie w tv i kompa- ale ja jeszcze trzymam sie postanowienia zeby jak najmniej tv i kompa dla maluchow- zobaczymy jak dlugo:-D

czarula ja to jak mamy 28 lub wiecej w sypialni to tylko bodziaka na krotki rekaw, skarpety i przykrywam nozki kocykiem, ktory i tak pozniej rozkowuje :-) a jak chlodniej to bodziak na dlugi rekaw, skarpety i w spiwor- jestem fanka spiworkow :tak::-D
U nas w zime jest w mieszkaniu 17 stopni zanim sie napali w kominku a w sypialni mamy 16 czasem mniej:-D juz sie ciesze na zime :szok:
Jak jest taka wietrzna pogoda to ja daje bodziaka na krotki rekaw, spodenki i nie wyciagam z wozka a jak juz musze to okrywam pieluszka i zakladam bawelniana czapeczke coby nie przewialo:tak:

Flaurka moj wylysial na poczatku- mial takie zakola a teraz mu powoli te wloski odrastaja- i z tylu mu sie placek wytarl:tak: a twoj jak nie wylysial to moze wylysieje w przyszlosci :-D:-D:-D (to byl zart oczywiscie :) )

suzi a ty nie patrz na to czy konczyny sa zimne czy nie tylko na karczek i piers- u nas konczyny to przewaznie zimne:tak: co do tych cwiczen to nie dokonca wiem jak ty malego oklepujesz- staram sie mlodego reka w lodke oklwpywac ale on tak maly ze nie ma gdzie klepac:-D

Pieszczoszka,Zaneta- my tez wymieniamy garderobe- jeszcze niedawno ubieralam mu rozmiar 56 a tu juz 68 a co niektore 74- taki klusek sie zrobil- ja bym chciala zatrzymac czas i troche bardziej nacieszyc sie malenkim dzieckiem- ale z drugiej strony nie moge sie doczekac jak go wsadze w spacerowke, do krzeselka na jedzenie, jak bedzie raczkowal i powie pierwsze slowo- czlowiek chcialby zatrzymac czas a jednoczesnie jest ciekawy jak bedzie dalej:-)

Olisia, Pieszczoszka- ja na zime podostawalam kombinezony i to takie z "butkami" wiec jestesmy zaopatrzeni a butki oddzielne mam takie jakby kapcie- polarkowe z futerkiem- kupilam jakos w lutym jak byly wyprzedarze zimowych rzeczy- wszyscy sie smieli ze dziecka jeszcze nie ma a ja juz mu wyprawke na zime szykuje :p Zamierzam tez kupic gruby spiwor wykladamy owczym futrem albo polarkiem do spacerowki.

Wikasik powodzenia w prztrwaniu skoku- kto wie moze Robus sie jeszcze rozkreci :-D

Apropo wloskow i wycierania- powiedzne czy zniesztalcaja sie juz wam glowki od lezenia??? moj ma juz jakby plaskawa glowe i kurczaki troche sie martwie :baffled:

She u mnie dokladnie to samo wiec lacze sie bolu- dzis i wczoraj bylo 24, 4 i o 5tej chlopak jest wyspany tudziez rozpoczyna wydalanie pokarmu, co go rozbudza :angry:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny w co ubieracie dzieciaki na noc? u nas teraz bedzie upal po 28 stopni i sie zastanawiam czy mu na noc body z dlugim rekawkiem czy z krotkim ubierac.
Mój w upały nago spał :p przykryty tylko flanelką. Inaczej się darł jak głupi...
To moje dziecie jest w pajacu, spiworek i nakrywam go kocykiem :eek: czy przesadzilam?
Okna mamy pozamykane bo jest tak glośno jak bym spala na ulicy...mieszkam przy gl skrzyżowaniu :confused2:
No i troche/a nawet dosc mocno sie ochłodziło...np teraz jest 14st
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: no ale jak jest zimno to nie ma co rozletniać...
Dzis po nocy bylo 19/20 wiec nie jakos specjalnie ciepło.
Tylko własnie on rano ma strasznie zmine kończyny dolne jak i górne :wściekła/y:

Mam pytanko do dziewczyn kotre były zainteresowane ćwiczeniami. czy w ogóle dał Wam coś moj chaotyczny post? Czy mam dalej kombinować jak to logicznie i sensownie opisać? Nawet myslalam zeby nagrac filmik:sorry: i wrzucic,ale jakos tak nie mam odwagi:-p Bo cięzko jest opisac to co "wyprawiamy"
nie krępuj się. Ja wczoraj nagrałam filmik w sklepie budowlanym jak tańczę z małym na rękach... Ludzie mieli polewkę :p Jak ciacho rozjaśni go trochę to wam pokażę :D
Własnie, zainspirowana innym wątkiem z tego forum mam pytanie do Was o włoski maluchów. Mój urodził się z niezła fryzurą, ojciec mógłby mu pozazdrościć, spodziewałam sie, że mu to się wytrze, a mijaja prawie 3 miesiące i oprócz lekkich zakol nad czołem i tonsurki nad karkiem nic mu nie wypadło - to znaczy, że juz mu nie wypadną i będzie miał włosy cały czas, czy jeszcze wyłysieje? Którejś z Was dziecko już wyłysiało?
Mój miał śliczne czarne włoski. Po tygodniu wyłysiał po madejsku :p czyli tak jak wszyscy mężczyźni ze strony mojego ojca, czyli baaaardzo wysokie czoło i włosy długie przy szyjce. Teraz mu odrosły ale te przy karczku zostały długie. Okropnie to wygląda ale poki nie siedzi to mu tego nie zetnę...

witajcie
to sie zgadza dziewczyny maluchy rosna jak na drozdzach, ja wczoraj bylam na zakupach i w sumie nic konkretnego nie udalo mi sie kupic oprocz czapki i skarpetek w h&m nie wiem czy taka wymagajaca bylam ale w sumie nic cieplejszego nie widzialam. Cienkich ciuchow juz nie chce kupowac bo szkoda kasy. Nawt zadnego sweterka nie udalo mi sie upolowac, chyba sie przejde do pepco bo tam widzialam taki gruby kremowy sweterek wiazany w pasie.
Zastanawiam sie jeszcze co lepsze na jesien czy kombinezon czy kurteczka?
Ja na zimę mam taki śpiwór z rączkami. Dziadostwo takie grube że dziecko ledwo się w tym rusza. Ale pod spód kuzynka ubierała dziecko dość lekko bo jej Alunia wychodziła z niego tak oblana pote że szok. Jak zacznę przenosić rzeczy do mieszkania i go znajdę do pstryknę fotę.

Mój wczoraj zabił w autobusie ludzi. Od 3 dni nie robił kupy no i wczoraj w busie sobie popierdywał. Ja wale jaki smród szedł od niego :O:O ludzie przeszli na drugi podest bo nawet otwarte okno nie pomagało.
Wczoraj doszła do nas lodówka. 1200 zl za takie gó... Ale musiliśmy mieć konkretne wymiary a za inność się płaci dodatkowo.

net mi od wczoraj wariuje. Wasze posty widzę jako zbiór śliaczków o przypadkowej kolejności... Dopiero dziś doczytałam.

Idę sprzątać bo syf mam w domu :p

Buziam :*****

Do góry