reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Witajcie z rana. Nocka minela spokojnie mloda jeszcze spi o 5 rano dostala butle mleka bo juz sie wiercila, wiec jak zassala butle to na spiku pociagnela 160ml:-)
Jak sie obudzi dostanie jesc i pewnie zaliczymy jakis spacerek, bo pogoda zapowiada sie ładna.
quote_icon.png
Napisał Patina26 Co do obecnych przepychanek słownych sie nie wypowiem , nie było mnie jakiśczas na forum nie jestem n bieżąco , z tego co wiem zostały wykasowane chyba jakieś tematy ...szkoda bo to fajna pamiątka zobaczycie za jakiś czas , wiem jak ja czasem wchodzę na swoje wpisy z lipca 2007
biggrin.gif

mam pytanko odnośnie koloru oczu waszych maluchów , tzn widać już jakie będa , czy brązowe widać od razu czy dopiero nabiorą prawdziwego koloru??? ( jesli ten temat już był to sorki , przeszukam te 1000 stron )

Jejku wróciłam do wirtualnego życia heheh jak to możliwe , qrcze nie zapeszam,to do jutra mam nadzięje
laugh2.gif

Patina ja juz widze ze Oli zmieniaja sie teczowki na brazowe, na poczatku miala niebiesko-grafitowe i od jakiegos czasu od zrenicy widac przebłyski brazowego koloru i jest go coraz wiecej, teraz to praktycznie obwodka teczowki jest grafitowa a reszta braz, wiec pewnie beda ciemne po tatusiu:-)
Dobra musze uciekac bo juz nie spi

reklama
Witam z rana i po nieprzespanej nocce , mała dwa dni kupy nie zrobiła i dzis w nocy ją to męczylo, stekała, stekała aż nad ranem wystękała heheh i już nie śpi , gada z balonem który jej kupilismy na odpuście jeden balon a jaka radość hehe , drugi stworek śpi więc mam czas TROCHĘ ogarnąc domek i póżniej na zakupy ...
wpadnę póżniej miłego dnia.

Cześć
Patina mojemu synowi zmienia się kolor oczu miał niebiesiutkie a teraz brązowieją i wyraznie to widać,już wogule będzie miał wszystko po tatusiu ....

Widzę że nikt nie odp już trzeci raz z rzędu na moje posty nikt mnie tu chyba nie lubi i chyba przestanę pisać wogule bo to nie ma sensu... porobione są tu raczej grupy osób co były od początku na forum a że ja nie dawno dołączyłam to nikt nie zwraca uwagi i nie odpisuje na moje posty ( przykre:-()bo chciałam się wbić w to forum i dyskusje lecz tak się nie da..

Fiore - ja co prawda nie w Anglii, a w Portugalii mieszkałam, ale z polakami kontakt tam utrzymywałam i zdecydowana większość to fajni ludzie (głównie kobitki ;-)) Więc może to tylko Twój niefart, że na nieprzyjemnych polaków trafiasz.

Ja też słyszę mamama.

A moje dziecię ma nową zabawkę, nazywa się Rączunia. Rozbraja mnie tym, dobre kilka minut potrafi się patrzeć na swoją dłoń, otwierać i zamykać palce, a przy tym śmiać się jak głupi do sera :-D Po czym rozbuczeć i mama musi dać grzechotkę, bo sama rączka już się nudzi :-)

kasiula - chodzi o to trzymanie główki? Dziewczyny pisały, może nie imiennie, bo imiennie to faktycznie zwykle w "starej gwardii" do siebie piszą, ale odpisały. Ja się nie przejmuję, jak mam coś do napisania to piszę, często się nei zdarza, więc jakoś nie ma kiedy mi się zrobić przykro ;-) A od siebie, kiedy trzymać powinno, nie wiem. Ale mój już trzyma całkiem stabilnie, ja tam go jedną ręką noszę bez strachu

Ostatnia edycja:
kasiula ja nie jestem ci w stanie odpowiedziec w jakim wieku dziecko juz trzyma sztywno glowke bo moja mala dosc szybko wszystko przyswaja, juz po tygodniu od urodzenia podnosila glowke i potrafila chwilka potrzymac, a sztywno to juz trzyma od dobrego miesiaca. Tak samo szybko zaczela sie podnosic gdy chwycila rece, a teraz to non stop by chciala siedziec ale na to ni epozwalam bo to za wczesnie i kregosłup moze nie wytrzymac

Yolanta bardziej mi chodziło kiedy mogę trzymać go w jednej ręce jak jest u was (ogólnie u dziewczyn) bo dzieci są mniej więcej w tym samym wieku i jak było u dziewczyn które już mają starszaki mój mały trzyma dość sztywno głowe ale jeszcze mu poleci czasem i boję sie nie podtrzymywać
Ola mój też mały szybko głowę darł po urodzeniu i jest ogólnie silny. A twoja trochę starsza widzę...ale naprawde szybko się rozwija jak do siadania ciagnie..
NO muszę się dopominać o odp bo nikt o mnie nie pamięta!:-)A tez chcę się wbić w to forum bo uzo rzeczy mozna sie dowiedzieć a to moje pierwsze dziecko i dużo mam czasem wątpliwości i pytań bo nie mam doświadczenia..

Patina-moja ma oczka niebieskie

Kasiula-nie jestes sama:tak:co do trzymania glowki to nie mam pojecia.

Pskudna pogoda dzisiaj,po 9 dopiero wstalysmy z lozka,musze zrobic porzadek z ciuszkami malej i pozegnac rozmiar 62 a 68 to na styk dlugie to moje dziecie.

Milego dnia:-D

Witajcie, doczytałam i tak jak dziewczyny pisały niezła awantura się tu odbyła. Ja ogólnie jestem za tym co większość:-) Niestety mało się udzielam bo czasu brak ale podczytuje Was regularnie:-)
Suzi czy mogłabym prosić o te ćwiczenia mój mail to justynamika84@o2.pl:-)
Kasiula jeśli chodzi o trzymanie główki to moja trzyma ją miarę sztywno ale też jeszcze nie ryzykuje nie podtrzymywania.
Co do podciągania się to Julcia jeszcze nie podnosi główki do góry ani nie próbuje siadać ale ona z 29 maja więc chyba jeszcze ma czas?
Patina moja ma niebieskie oczęta i chyba już jej takie zostaną:-) Po tatusiu:-)
Katasza powodzenia na zajęciach, będzie dobrze a Twoim zmartwieniem powinno być tak jak Flaurka napisała jak ja sobie poradzę jak dziadki pójdą:-)
No nic uciekam dalej sprzątać i może uda mi się wpadać częściej:-)
Miłego dnia i kciuki za potrzebujące:-)

reklama
Andav - raz jeszcze przepraszam za wrzucanie po angielsku... Zalozylam, ze moze choc czesc z was bedzie mogla skorzystac. Jesli ciekawi cie jakies konkretne zagadnienie, np. ten rozwoj dziecka, to moge przetlumaczyc.

Do góry