Flaurka
Fanka BB :)
Waż słowa! post zostaje edytowany!
Suzi - edytuj jeszcze raz, bo to co edytowałas w poście Ilony jest widoczne w Twoim poście)
Na innych forach przyjmuje się, zasadę, że moderatorzy edytuja post a w przyczynie edycji wyjaśniaja dlaczego. Dodatkowo oryginalny post wysyła się na PW do zainteresowanej osoby, by miała oryginalna treść do ewentualnej reklamacji, a moderator do ewentualnej obrony swej decyzji. Według mnie zasada dobra i sprawdzała mi się, przez 13 lat moderowania.
Anik. Iles stron temu pisałaś o owijaniu w pieluszkę. Dalej owijam, zasada jest u nas taka, że pieluszkę flanelowa składam na pół i przykrywam malca od szyi do pasa, boki pieluszki wsuwam pod plecki. Jak pieluszka jest tez na nóżkach to kopie nimi aż ją zdejmie, rączki jakoś ma grzeczniejsze. A dziś w ogóle super, bo owinęłam mu brzuszek z rączkami, dałam smoczka i wyszłam. Po kilku minutach niania mruga, zaglądam do niego, a on leży na boczku, cały rozwinięty (bo to nie jest owijanie, z którego on się nie potrafi wyplątać, raczej sygnał, że rączki sa spokojne) i szuka pyszczkiem smoczka, który mu wypadł. Wsadziłam mu smoczka i wyszłam, bez owijania raz jeszcze. Za 5 minut spał. I śpi już 2 godziny. 2 tygodnie owijania chyba mu pokazały, że te czynności oznaczają spanie i samo owinięcie jest chyba sygnałem a nie środkiem do zaśnięcia - oby.
Ostatnia edycja: