reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Waż słowa! post zostaje edytowany!

Suzi - edytuj jeszcze raz, bo to co edytowałas w poście Ilony jest widoczne w Twoim poście:))

Na innych forach przyjmuje się, zasadę, że moderatorzy edytuja post a w przyczynie edycji wyjaśniaja dlaczego. Dodatkowo oryginalny post wysyła się na PW do zainteresowanej osoby, by miała oryginalna treść do ewentualnej reklamacji, a moderator do ewentualnej obrony swej decyzji. Według mnie zasada dobra i sprawdzała mi się, przez 13 lat moderowania.

Anik. Iles stron temu pisałaś o owijaniu w pieluszkę. Dalej owijam, zasada jest u nas taka, że pieluszkę flanelowa składam na pół i przykrywam malca od szyi do pasa, boki pieluszki wsuwam pod plecki. Jak pieluszka jest tez na nóżkach to kopie nimi aż ją zdejmie, rączki jakoś ma grzeczniejsze. A dziś w ogóle super, bo owinęłam mu brzuszek z rączkami, dałam smoczka i wyszłam. Po kilku minutach niania mruga, zaglądam do niego, a on leży na boczku, cały rozwinięty (bo to nie jest owijanie, z którego on się nie potrafi wyplątać, raczej sygnał, że rączki sa spokojne) i szuka pyszczkiem smoczka, który mu wypadł. Wsadziłam mu smoczka i wyszłam, bez owijania raz jeszcze. Za 5 minut spał. I śpi już 2 godziny. 2 tygodnie owijania chyba mu pokazały, że te czynności oznaczają spanie i samo owinięcie jest chyba sygnałem a nie środkiem do zaśnięcia - oby.

Ostatnia edycja:
reklama
Wlasnie dlatego zacytowalam w/w post.

No chwile, bo teraz nie rozumiem, domagacie sie regulaminu i teraz bedziemy robic odstępstwa od niego? To gdzie tu jest sens? :eek:
Tzn ze mamy przestrzegać wybiórczo punktow z regulaminu?

Ostatnia edycja:
No ale po co?

To jak ja napisze dupa to to jest nieprzyzwoite, ale moderator to zacytuje to juz jest ok??

Czytałaś to co o moderowaniu pisałam, masz zdanie na ten temat?

Czy ten regulamin forum, który własnie się magicznie pojawił jest obowiązujący?

Ostatnia edycja:
No ale po co?

To jak ja napisze dupa to to jest nieprzyzwoite, ale moderator to zacytuje to juz jest ok??

Czytałaś to co o moderowaniu pisałam, masz zdanie na ten temat?

Czy ten regulamin forum, który własnie się magicznie pojawił jest obowiązujący?
Magia jakaś chyba :-D
Oczywiscie ze mam...jak bys uważniej czytała to byś wiedziała "co i z czym":tak:
Regulamin był od rana na watku moderrratornia:) teraz zostal przeniesiony.
Sory nie przeniesiony a dokladniej skopiowany, bo dyskusja wciaz jest otwarta... I czekam na dalsze propozycje.
Widze ze masz duzy problem z pisaniem kulturalnie i bawia Cie tego typu wypowiedzi...

Ostatnia edycja:
suzi z tego to doczytałam to stosujesz cwiczenia wyciszajace , moglabys mi poslam na priv tez tez cwiczenia ? bo moja ma problemy przed zasnieciem ze swoimi latajacymi rekami i juz nozkami he

jesli to nie problem to tez bym chciała

a ja tak pytanko bo czytałam o podnoszeniu za raczki - moja tego jeszcze nie robi

Klaudia lezac na brzuszku ładnie trzyma główke ale raz mocno pztrzy do gory( chyba Suzi cos takiego miała)a dwa ze pochyla ja w jedna strone na lewa niewiem czy jasno opisałam poprostu lezy i przechyla sie na lewa strone a do przewracania na plecki to raczej nic wspólnego niema
boze zapomniałam jak to z Oli było:(

jesli to nie problem to tez bym chciała

a ja tak pytanko bo czytałam o podnoszeniu za raczki - moja tego jeszcze nie robi

Klaudia lezac na brzuszku ładnie trzyma główke ale raz mocno pztrzy do gory( chyba Suzi cos takiego miała)a dwa ze pochyla ja w jedna strone na lewa niewiem czy jasno opisałam poprostu lezy i przechyla sie na lewa strone a do przewracania na plecki to raczej nic wspólnego niema
boze zapomniałam jak to z Oli było:(
Nie jest to problem, tylko wyślę jutro tak jak Panie bo teraz gotje zupke malemu.
Tak jak piszesz u mnie byl "problem" z podnoszeniem głowki, a dokladniej chodzilo o to ze lezac na brzuszku zbyt wysoko podnosi glowe i swoja uwage skupia na gorze, a nie na rzeczach ktorych powinien. Bo nie chodzi o to zeby podnosic głowke jak najwyzej...

Suzi, chwileczkę.

Po pierwsze - ja pytam czy czytałas to co pisałam o moderowaniu w tym wątku, o tym co robić z moderowanymi postami. Bo to co Ty zrobiłaś jest hmmm... dziwne - w poście forumowiczki jest nieprzyzwoite, natomiast w Twoim już nie??

Poza tym - no ekstra - DOMAGAMY sie regulaminu forum, który nagle pojawia sie magicznie, bez pytania czy taki jest ok? No chyba ze 3 strony postów by sie uzbierały, które takie praktyki negują. Stąd moje słuszne pytanie, czy to jest regulamin obowiązujący czy coś na kształt projektu. Jeśli na kształt projektu, to chciałabym by ująć w nim zapis by moderatorzy stosowali zasady, które opisałam, by uzasadniali dlaczego coś zostało usunięte/zmodyfikowane. Wbrew temu co piszesz, zaagniając dyskusję zamiast ja tonować, nie mam problemów z kulturalnym pisaniem i takie wypowiedzi mnie nie bawią. Masakra - serio aż tak bardzo spłyciłyście całą tą sprawę?? Jeśli uważasz, że wyrażam się niekulturalnie to wskaż mi proszę post, w którym obrażam kogoś/coś, zamiast pejoratywnie określać styl/ton/treść moich wypowiedzi. Jesli one faktycznie nie są zgodne z ogólnie przyjętymi zasadami kultury, to serdecznie za nie przeproszę. Jeśli jednak moje wypowiedzi sa po prostu tylko niewygodne (czytaj: niezgodne z tym co powinnam mysleć/pisać/czuć według Ciebie czy kogoś innego) to ja poproszę o przeprosiny za Twoja niesłuszną ocenę.

Ostatnia edycja:
Co do obecnych przepychanek słownych sie nie wypowiem , nie było mnie jakiśczas na forum nie jestem n bieżąco , z tego co wiem zostały wykasowane chyba jakieś tematy ...szkoda bo to fajna pamiątka zobaczycie za jakiś czas , wiem jak ja czasem wchodzę na swoje wpisy z lipca 2007:-)

mam pytanko odnośnie koloru oczu waszych maluchów , tzn widać już jakie będa , czy brązowe widać od razu czy dopiero nabiorą prawdziwego koloru??? ( jesli ten temat już był to sorki , przeszukam te 1000 stron )
Jejku wróciłam do wirtualnego życia heheh jak to możliwe , qrcze nie zapeszam,to do jutra mam nadzięje :laugh2:

Broń Boże przepraszać Cie nie będę bo nie mam za co :no: Wcale nie musze zgadzac sie z Twoją opinią i mam do tego pelne prawo:tak: i wcale nie chodzi o to ze mnie wolno a forumowiczce nie, wyjasnilam o co mi chodzi w poście wczeniej.
Zastanawiam sie teraz czy wiesz co oznacza slowo magicznie?
Piszesz o 3 stronach negujacych postów, czy nie uwazasz ze na chwile obecną nie ma ani jenej? (no nie wliczam Twojego sprzeciwu, bo to rzecz dla mnie oczywista)
W mojej ocenie bawi Cie robienie na zlośc pisząć wyraz ktory napisałas:tak:. A pytanie jest słuszne w twojej ocenie i formułowanie postu w sposob nakazujący, dla mnie nie jest przekonujące.
Dzis nie spotkalam sie z opinią (jawną na forum) aby ktos miał sprzeciw co do formy regulaminu:no:, rowniez jest jasno napisane ze czekamy na propozycje i zostanie on utworzony, mysle ze kazda z nas doskonale wie ze jest mozliwosc edytowania...
Proponuje przeniesc sie na watek moderatorski :tak:

I jeszcze jedno piszesz "splyciłyście" kogo masz na mysli bo z tego co wiem to rozmawiasz/piszsz ze mną a nie z nami.

A z przyziemnych spraw Aligator jednak sie nie obudził:) Tfu tfu co by nie zapeszyc:)

Ostatnia edycja:
reklama
doczytałam w końcu jakieś 10 stron musiałam nadrobić... co do kłótni to na pewno jestem takiego samego zdania co duża większość tutaj że wszystko powinno być omawiane wspólnie i wtedy nie będzie problemów. Więcej się nie wypowiadam bo czytając zauważyłam że jedne przekręcają to co drugie napiszą i na odwrót i tak w kółko bezsensownie:confused2:

Patina mój ma niebieskie oczka:tak:
jutro więcej popiszę bo teraz biorę się jeszcze za prasowanie.

Do góry