reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Kalendarz rozwoju dziecka - Rozwój niemowlaka - BabyOnline.pl pobuszowałam troszkę po sieci i znalazłam całkiem fajny kalendarz rozwoju maluszka - wklejam link dla zainteresowanych.

andav - ja też początkowo nie wiedziałam co robić z rączkami Krzysia, jak leżał na brzuszku, teraz robię to, co Ty - wyciągam do przodu.

reklama
anik a ja zawsze myslalam ze maja byc po bokach i tak je ukladalam a maly sie darl na brzuchu- moze przez to ze zle je ukladalam- tak to jest przy pierwszym dziecku, czlowiek zielony i do wszystkiego dochodzi po czasie
tez korzystam z tego kalendarza:)

Heja:)
Kurcze za nic w swiecie nie moge sie dzis odrobić, robie 1000 rzeczy na raz i tak oto tym sposobem zapanowal w domu chaos :baffled:

Flaurka Ania? No to Ali wiedział kogo ma przywolać :-D:-D:-D dobre;-)

Lece...

No dobra, ja też Ania i co teraz? ;) mój namiętnie woła "le", "mle" i "auuu"... pięknie wychodzi mu również "nie" - szczególnie, kiedy jest wściekły, wtedy wszystko jest na "nie" ;)

andav - ja też przy moim pierworodnym zielona jak szczypiorek na wiosnę... gdyby nie suzi nie wiedziałabym, że na brzuszku rączki mają być wyciągnięte, o trzymanie główki przy próbie siadu też pytałam, bo po prostu nie wiem, ale ten artykuł fajnie wyjaśnia wszystko (przez kilka tygodni nie mam się czym martwić ;))

Witajcie, moja mała w końcu zasnęła - oby dłużej niż na 15 minut!!! Gdzie się podziało moje kochane dziecko???Od piątku jest, marudna, ciągle domaga się noszenia, no i pojawił się problem z zasypianiem i tym wieczornym i tym w ciągu dnia. Nie wiem czy to efekt szczepienia (było w piątek), czy ząbki, czy jakiś skok rozwojowy????

No i teraz się dużo dowiedziałam i jestem zadowolona:-)
Flaurka nie obrażam się jeszcze :-)lecz wkurzające to jest jak się pisze i pisze a mamuśki mają to gdzieś ale myślę że będzie poprawa majóweczki:-D
Reszcie dziewczynom niestety nie odp juz bo muszę się zbierać wybywam do mamy a to z 30 km a pogoda dziś nie ciekawa i bobasa trzeba wyszykować ale pewnie zajrzę na forum u mojej mamy ..To buziole!

Dusia - u nas też średnio z wieczornym zasypianiem, ja zwalam na skok... Muszę nieraz nieźle nagimnastykować, aby zasnął - wczoraj i przedwczoraj życie ratowała suszarka do włosów i krępowanie łapek rożkiem.

Anik kurcze to teraz nie wiem którą z Was on tak namiętnie wzywa :eek::laugh2:

U nas dzis problem z drzemką był bo nie cwiczylismy rano:-( zajęłam się słoiczkami i zleciało:-p Teraz zjedlismy mm(znaczy się troszke wcześniej) a teraz jabłuszko:tak: Widze ze raczki lataly na wszystkie strony i potem nóżki weszly do gry...:wściekła/y:

No i odeszła mi wena na wszystko...chyba przez tą pogode:dry:
Anik zmieniłaś awatarek :-) ladny:)

witajcie.
dusia , anik u nas problem z zasypianiem jest od narodzin czasami mam dosc .w dzien jeszcze jako tako usnie ale wieczorem to jest jakas masakra juz sama nie wiem co robic zeby usnol bez problemu. Szkoda mi synka ze tak sie meczy co wieczor.
flaurka moj tez sie zaczol domagac na spacerkach noszenia na rekach ale staram sie go nie nosic bo sie maly lobuz tak nauczy i co ja zrobie jak on bedzie ciezszy. Z reszta i tak nie mam jak go brac bo w jednej rece pies w drugiej synus a co z wozkiem bym musiala 3 reke miec:D.
Jasko tez juz trzyma glowke sztywno , na brzuszku czasami lubi sobie polezec.
Nie wiem co jeszcze mialam komu napisac.
Pogoda mnie dzis dobije co chcem wyjsc z malym zaczyna padac:wściekła/y:chyba dzis pogoda robi mi na zlosc:wściekła/y:
pozdrawiam wszystkie majoweczki , buziaczki dla dzieciaczkow :-)

reklama
Suzi, ja też nie wiem :D podpytaj :D

Dziękuję za komplement dot. avatarka, też mi się podoba ;)

Powiedz mi, czy Ty ćwiczysz z Alim tuż przed spaniem? Ile razy dziennie ćwiczycie?

Do góry