reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

anik. ja z Gabrysiem cwicze podnoszenie, biore go za raczki i on podnosi sie najpierw do siedzenia i zaraz odrazu staje na nozki, glowke ladnie trzyma, cwicze tak z nim co kilka dni

reklama
anik myślę że nie powinnaś się martwić :no: każdy bobas ma swoje tempo w rozwoju ;-) i wcale nie wszystko musi być książkowo ;-):-):rofl2:

My Leny absolutnie nie podnosimy do siadu, ani tym bardziej do stania ;-) mają jeszcze majówiątka czas :tak:, a z doświadczenia wiem że bobas wcześniej może stanąć na nogi niż sam siąść :-D:-p

Mała złapana za dłonie (lubi mocniej poczuć kciuka w dłoni) owszem podnosi głowę dość mocno, ale robi to też sama leżąc na leżaku i na płasko.

Wszystko przyjdzie samo ;-)

anik. moja jest dosc starsza .No ale odpowiem podnosi sama głowe i nie trzeba jej trzymać.Nie trzeba tez ciągnąć za raczki bo wystarczy jej je podać a ona sama sie podnosi.

co do lezenia na brzuszku niestety nie podoba sie jej to.. próbowałam nawet sposobu suzi .. no ale nic:( wielki ryk na brzuchu i tyle.. jedynie podoba sie jej jak lezy na moim brzuchu hehe

Ja własnie wróciłam z lumpka w którym nic nie kupiłam :sorry: jest pełno ubranek ale na dzieciaczki od
0-3mies

jedynie kupilam malej w sklepie body i spodenki z Kubusiem i prosiaczkiem

Dzięki dziewczyny, ja też myślę, że każde dziecko to kwestia indywidualna, dlatego zdziwiły mnie te wypowiedzi... A ja tym bardziej zielona, że to moje pierwsze dziecko... eh :-D

Pieszczoszko, no Twoja Laurunia o miesiąc starsza od mojego...

Krzyś podnoszony za rączki główkę też dźwiga, tylko nie od razu... za to uwielbia w półsiadzie przebywać - np. oparty na mnie, wtedy trzyma ją bardzo stabilnie.

Myślę, że mamy jeszcze czas na wszystko :)

Ostatnia edycja:
no wlasnie moja ładnie trzyma glowke leżac na brzuchu lezy i sie rozgloda :-)
jak lezy w łózeczku i wózku podnosi głowe lezac na plecach jak by chciała wiecej zobaczyc , nie daje jej raczek bo i tak by sie dzwigala a na to chyba za wczas ...
co do sanek to wypowiedz juz taka byla , po pierwszym dziecku wiem ze to za wczas , siedzial ale jak jechalam to zjezdzal na plecy , i to było bezsensu bo co chwilke musialam go poprawiac...
qrcze udalo mi sie cos napisac z mała na rekach , moze wpadne jeszcze pozniej

Suzi - mój Mały uwielbia te ćwiczenia, buźka mu się cały czas śmieje :-D

Ok., mamy postępy... przewracamy się już z brzuszka na plecki (zaczął dziś wieczorkiem), a główkę dźwiga, kiedy leży u mnie na kolanach :-D

Coś mu się humor popsuł :-( M próbuje opanować histerię :-:)-(

dziewczyny nie mam czasu się udzielać, bo każdą chwilę poświęcam na pracę.. mam obronę we wrześniu...
nawet nie byłam jeszcze od porodu u ginekologa:-(

mały ciągle choruje... jak nie zapalenie gardła to płuc;/
teraz była angina brał 7 dni zinnat i zmieniła mu na rulid.... i słuchajcie!!!!!!!! rulid dawałam 4 dni... więc ogólnie 11 dni antybiotykoterapii i mały dostał takich bóli brzuszka, że rady dać nie można!! odstawiłam natychmiast leki. oczywiście osłone mu podaje cały czas...... myślicie, że to faktycznie po tym antybiotyku?? miał ktoś do czynienia z Rulidem??

kochane jeszcze bardzo mnie nie pokoi że mały ma ciągle to rzęzenie w nosie... od urodzenia... najpierw mówili ze to sapka.... a teraz co?? jeszcze sapka?? co to może być?????????????? dodam, ze mały bardzo zachłannie pije mleko!
boje sie. byłąm u profesora i powiedział że coś się jeszcze nie wykształciło w nosku........:-(

mały waży 6600..... i ma 61 cm...

jada po 160-180 a w nocy 200 zagęszczonego mleczka.

buziaki!!!

reklama
Ja myślę że mój Adaś jeszcze za mały by podawać mu rączki do podnoszenia bo on z końca maja:-)Ale nie mogę się doczekać kiedy będzie trzymał sam głowę i będę mogła wziąć go do sklepu mogąc trzymać w jednej ręce .. Dziewczyn w jakim wieku tak już sztywno i bez żadnego podtrzymywania trzymają dzieci główki??

Do góry