reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

andav - dziecko zawsze sciagnie wiecej niz najlepsza dojarka, wiec na pewno masz wiecej niz 120ml :-D Moj mnie wycyckuje teraz minimum 8 razy na dobe, wiec sobie nie wyobrazam, zeby to bylo 200ml, bo by doszedl do 1,6 litra na dobe :szok::-D:-D
U nas bida z nedza - ani HM ani C und A (do najblizszych 40 min autostrada) ale z doswiadczenia bardziej mi sie podobaly (jakosciowo) rzeczy z C und A i wiem, ze maja fajna sprzedaz wysylkowa, bo korzystalam z niej nie raz w ciazy (kiedy musialam lezec :baffled: ) - moze Ci sie to kiedys przyda :tak:

she - nam sie tez tak czasem zdarza ale na ogol jak gleboko zasypia to sam upuszcza cycek :happy2: Czasem jednak sie piekli, szamocze, wali lapka w piers, robi "ehe-ehe" i zamietolilby mnie na cacy gdyby mogl ale wtedy w ramach ochrony wlasnej (i posrednio jego) zabieram mu "zabawke" i tyle. Powkurza sie chwile ale na ogol zmeczony zasypia :-) choc i od tego zdarzaly sie hardcorowe wyjatki - lulanie, noszenie, glaskanie i tak az do nastepnego karmienia :baffled: Smoczka lubil przez jakis tydzien-dwa a teraz dostaje ataku furii jak mu go proponuje :no:

hehe, Flaurka, niezla dziolcha ale czesto takie malzenstwa okazuja sie najtrwalsze :-D

Wlasnie zafarbowalam spiworek synka na rozowo :wściekła/y: Czy da sie jakos spiwrokowi przywrocic "meskosc"? ;-)

reklama
Kugela taaaa? a ja cisne te moje cycki i cisne i juz je prawie wyrzymam zeby jeszcze kropelke z siebie wydusily a sutki to juz mam fioletowe:szok::szok: fakt faktem synusiowi nie chcialo sie wyciagac calej porcji zeby sie najesc bo mi nigdy po jedzeniu nie spiewal do ucha :-D
matkooo wlasnie dojada jeszcze paluszki wciskajac je tak daleko ze chyba zaraz wroci ta porcja mleka co to ja przed chwila zjadl :)

to ja mam lepiej bo tylko 20 km do miasta i to nie autostrada....to niezle cie wywiozl malzonek :-D:tak:
Z hm korzystam bo lubie ich ciuchy za tzw.optyke ;-) nie trawie spiochow i innych bobasowych ciuszkow- lubie dziny, swetry, dresy ala dorosly i do tego dostalam 50% znizki na jedna rzecz z hm wiec cos tez chce zamowic ze strony....ale z ciekawosci zajrze na strone ca :tak:

dobra bo chlop mi sie denerwuje- spiewamy sobie wlasnie piosenki z dawnych lat i slowo daje- syn spiewa ze mna:tak::-D

zauwazylam ze synek pokochal moje paluszki zwlaszcza jak sa pomalowane na czerwona oglada je zauroczony :laugh2:

przepraszam za post pod postem nie wiedzialam jak w edytuj wstawic cytat

Ostatnia edycja:
U nas jiz ostatnie nocne karmienie (4:30), a tu cisza jak makiem zasial... Wczoraj bylismy w polskim kosciele, liczac na spowiedz, a nie bylo. Przynajmniej biala szatke do chrztu kupilismy. Swiece zamowilam przez internet. Ubranko jest. Teraz musze pomyslec nad poczestunkiem, po kosciele zapraszalam na tort, ale spodziewam sie ok. 100 osob, myslam o dwoch kwadratowych tortach, ktore estymuja na 48-60 osob, ale sklaniam sie teraz ku ciastom. Torty drogie, a dla kazdego bedzie tylko maluski kawaleczek. Mam jeszcze pare dni na dylematy. W domu juz bedzie latwiej, tylko obiad dla chrzestnych. Chrzestna juz zapowiedziala, ze zupe, salatke i slodkosci przeniesie, takze ja tylkomieso przygotuje i gar ziemniakow :) i jeszcze pewnie lody z malinami, ale tego szykowac wczesniej nie trzeba.

andav - to po co Ty sie tak wyrzymasz? Mysle, ze Twoj synek nie gloduje ;-) A to ze jest niespokojny... Coz, niektore dzieci takie sa. Jak to moja mama mi napisala w mailu: "Teraz wzięli się naukowo analizować rozwój dzieci, dawniej dziecko bylo wrzeszczące np moj brat i spokojne np ja, hi hi"

Jak synek polubil paluszki to moze juz pora na pacynke? ;-)

A ja lubie spioszki i pajacyki :-) Wygladaja slodko, sa wygodne dla dziecka i praktyczne dla mam :tak:. Na doroslosc jest swoja pora a na razie niech sie dzieci nabobasuja do woli :-D

huhu, wikasik, to prawie jak wesele :-) oj, bedzie sie u Was dzialo :-D

rzeczywiscie tu pusto ze az strach :blink:

My dzisiaj większość dnia poza domem. Młoda została na dwie godziny sama z dziadkami. Nie było tak źle, chociaż jak wróciłam to akurat ryk był. W mieszkaniu duchota i parno strasznie. Ale jak tylko Młodą nakarmiłam a na dworze zaczęło padać to wszystko się uspokoiło. Mam nadzieję, że w poniedziałek pójdzie równie dobrze bo tym razem zostanie z nimi na jakieś 7 godzin.

Poza tym odwiedziła nas ciotka W. która właśnie wróciła z wycieczki do Chin i przywiozła Uli maskotkę pandę kupioną w pekińskim zoo. Młoda jest zachwycona nowym zwierzakiem- głaszcze ją, łapie za ucho no i patrzy na nią wielkimi oczami. Chyba mamy nową ulubioną zabawkę :)

andav ja H&M mam pod nosem ale będę w nim w niedzielę dopiero bo jutro jedziemy na cały dzień do teściowej:tak: ja też lubię ich ciuszki mały ma sporo od nich cenię ich zwłaszcza za jakość bo nic się z tymi ciuszkami nie dzieje:tak: i właśnie mam zamiar obkupić w niedzielę małego jeśll będą już jesienna kolekcja.

pieszczoszka i jak tam "syfek" Laury? bo u Oliwiera ani śladu po nim:tak:

wczoraj zamówiliśmy a dzisiaj S odebrał sprzęt do odlewu 3D nózki i rączki małego w ramce już nie mogę się doczekać aż zawiśnie na ścianie:-) małe słodkie stópeczki i rączki:-D

tak to będzie wyglądać:

ppp.jpg

andav - to po co Ty sie tak wyrzymasz? Mysle, ze Twoj synek nie gloduje ;-) A to ze jest niespokojny... Coz, niektore dzieci takie sa. Jak to moja mama mi napisala w mailu: "Teraz wzięli się naukowo analizować rozwój dzieci, dawniej dziecko bylo wrzeszczące np moj brat i spokojne np ja, hi hi"

Jak synek polubil paluszki to moze juz pora na pacynke? ;-)

A ja lubie spioszki i pajacyki :-) Wygladaja slodko, sa wygodne dla dziecka i praktyczne dla mam :tak:. Na doroslosc jest swoja pora a na razie niech sie dzieci nabobasuja do woli :-D

huhu, wikasik, to prawie jak wesele :-) oj, bedzie sie u Was dzialo :-D

rzeczywiscie tu pusto ze az strach :blink:
No to chyba my tak analizujemy tego naszego synka....no bo ja kurna bolek nie moge zrozumiec ze cala ciaze nie pilam kawy, nie stresowalam sie, odpoczywalam i baki ze tak powiem zbijalam w nadzieii ze urodzi mi sie spokojny, malo placzacy synek co to wiekszosc dnia bedzie przesypial, budzil sie na jedzonko, posiedzi spokojnie w ramionach- a tu od poczatku ze tak powiek wyk, marudzenie, kweczenie, w dzien prawie zero spania- powiem wam szczerze ze przezylam szok przez pierwszy miesiac, w drugim przyzwyczajalam sie w teraz pogodzilam z sytuacja- jesli to nie blokada w tym kregoslupie i nie gloduje to musze pogodzic sie z mysla ze mam poprostu ryczka. A molestuje tak te moje cycki bo on mi zasypia przy cycu i nie najada sie, budzi w zlym humorze i znowu zasypia i tak w kolko. Do poniedzialku odciagam a od poniedzialku znowu cycujemy i porownam czy rzeczywiscie jest tak jak napisalam.

Wikasik wow!!! ale macie duzo znajomych!!! 100 osob?? to naprawde jak wesele:szok::-)

Martusia to zobaczylabys mi ten kombinezon czy fajny jakosciowo i cieply na jesienne wiatry? swietna ta ramka- ta raczka i nozka to jest wyciskana czy jak 3d?

Ostatnia edycja:
reklama
ok dzieki!!! :**
a daj mi linka na ta ramke- czy to ze sklepu bedzie? bo fajna sprawa tylko nie moge sobie wyobrazic jak te odlewy maja byc w ramce zrobione- czy wstawione? my mlodemu stopke odlalilsmy jak mial miesiac- ciezko bylo:tak:

Do góry