reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
&&&&&&&&& za wszystkie maluszki wybierajace sie do lekarzy,

I oglaszam pobudke! Juz u was letni poranek. A my po zimowym (jesiennym? Wiosennym?) spacerze. Dosc chlodno, ale znosnie, tylko chwile lekko kropilo, wiatr dosc silny, ale dzis mialam czapke, wczoraj mnie niezle przemrozilo i przemoczylo, zazdroscilam synkowi szczelnie opatulonemu w wozku...

Dzis do poludnia mi niezle pospal - bite 3 godz od 9:30, wczoraj wieczorem tez od 17:30 do 20:30. Chyba pomalu zaczyna spac rzadziej a dluzej.

Hej :)

Teście przyjechali z wakacji teraz ich wyprawiam do Niemczech :p wracają za tydzień więc będzie jeszcze trochę ciszy w domu.
Gabryś zaczyna wchodzić w czas kiedy mu się kupka zmienia i jej częstotliwość i co mi się najbardziej daje we znaki także i jej smród :O:O normalnie mam bóle głowy jak stanę koło kosza.

Lecę zaraz do miasta pobuszować po sklepach...

Miłego dnia Dziewczęta :***************

Mysio- ja też dzisiaj dzień zakupowy. Nie chce mi się ale muszę. Na szczęście nie muszę Młodej ciągnąć ze sobą.

Dziewczyny- nie wyciskamy żadnych "pryszczy" u dziecka. Same znikną. Trzeba przecierać przegotowaną wodą i wierzyć. Samo przyszło- samo pójdzie :-D

Kurcze, w ciąży okna myłam a teraz mi sie nie chce jak cholera, nie myte od wielkanocy. Powiesiłam firanke w jednym pokoju a w drugie z zaciągnietą roletą non stop i jakos daje rade;))

Jadę dzis z młodym po jakąś kieckę dla siebie, bo za miesiąc mam być świadkiem na slubie brata i muszę jakos wyglądać. Mam sukienkę fajną, ale biała, więc chyba nie pasi, mimo, że to tylko cywilny. Panna młoda chyba mi oczy by wydrapała, zwłaszcza, że mało sie znamy bo widziałam ja tylko raz;) A mój brat ja zna od kwietnia, jak sie szybko uwineli:)) Ale to dziewczyna po przejściach, po rozwodzie i z duzym parciem na dzieci - na pierwszej randce mu powiedziała, że ma 35 lat, chce dzieci i jak on nie, to ok, ale nie będa się spotykać bo jej szkoda czasu. No konkretna dziołcha mu się trafiła, a mój brat 35 lat, stary kawaler i nigdy dziewczyny nawet nie miał, bo to typowy odludek i pochłonięty pracą. Wprowadziła sie do niego w maju, juz zrobiła remont, zabroniła mu wyjazdów słuzbowych, bo on latał do Wietnamu albo do Stanówkilka razy w roku na kilka tygodni i robia dzieci:)) Brzmi to nieciekawie, ale on szczęsliwy, bo w końcu ktoś w tym domu na niego czeka i nie musi juz jadać na mieście i prac koszul w pralni. I dowiedział sie gdzie w jego mieście są Biedronki, bo to typowo sląska dziewczyna, oszczędna i gospodarna. Tak więc czekam na kuzyna dla Hubiego, bo jak na razie jest sam i nie ma z kim sie bić;)

Z zyczeniami dobrego dnia i weekendu:
image.jpeg

Matko jak mnie dawno tu nie bylo.... ale juz nadgonilam i doczytalam....
... chodze z moim szkrabkiem na fizjoterapie a 20-08. mamy wizyte u ortopedy ktory zbada czy nie ma jakiejs blokadym w kregoslupie- co tlumaczylaby jego zle nastroje i placzliwosc, do tego zaczelam sciagac mleko co 2 godziny bo balam sie ze maly nie dojada i dlatego tyle placze- sciagam max 120 ml- czy ktoras z was tez sciagala?? ile odciagacie mleka???? bo mi polozna powiedziala ze nasze dzieciaczki to juz 200ml potrafia zjesc!!!:szok: poki co ten tydzien testujemy czy mlody przybierze na wadze a tym samym czy mu starcza to co je- wczoraj wazyl 6400 :szok: matko takiego kloca juz dzwigam!! podwoil swoja wage!

I mam do was prosbe- czy ktoras z was mieszka w miescie i ma dostep do h&m?? jedziemy we wrzesniu nad morze i chce zakupic mu taki oto kombinezon Product Detail | H&M DE ale nie wiem czy jest on w miare gruby i czy sie oplaca ten wydatek- jakby ktoras z was przypadkiem miala pod nosem h&m i mnie oswiecila bylabym niezmiernie wdzieczna!!!

Zaneta &&&&&&&&&&&&&& dla hani!!!
Kugela sliczny ten twoj olivierek!!:tak:

Witjacie,
od 7rano do 10min temu Leo dal koncert.Kupa poszla,pieluchy zmienione,dziecko najedzone,nie wiem co mu bylo :-(Teraz spi.
Ja tez chce.Musialam podzielic czas pomiedzy nim,V i PC :zawstydzona/y:
Mam juz po dziurki w nosie zalatwiania wszystkich spraw.
Koncze z Pc na dzis.Nawet na chwile nie usiade.I jutro to samo mezowi przekaze,ze przez weekend ma mi schowac komputer.Potrzebuje relaksu od spraw.Przynajmniej do poniedzialku.
Trzymajcie sie dzielnie :o* (she jak cos lap mnie na tel)

reklama
Czesc dziewczyny! My wczoraj caly dzien poza domem. Najpierw szczepienia, potem pojechaliśmy do tesciow i jeszcze spotkanko z kuzynka mojego H. i jej coreczka o której pisałam. Nie było zle.

czytalam Was wczoraj tak po lebkach i chyba nie dam rady dokladnie doczytac :( w niedziele chrzciny i mamy jeszcze troche do pozalatwiania. teraz tylko na chwilke wpadlam sie przywitac i odpisac tak na szybko.

fiore, mam Twój nr PL ale tak jak pisałam ja będę w Poznaniu za 2 tygodnie, najprawdopodobniej 26 sierpnia, chyba wczesniej nie dam rady tam pojechac:(

she - a czemu Ty chcesz aby synek zasypial bez piersi? Przeciez to najstarszy (odkad istneiej ludzkosc) i najskuteczniejszy (u nas skutecznosc to 95%) sposob usypianai dziecka. Ja caly czas w glowe zachodze jak sobie radza mamy na mm a Ty probujesz dobrowolnie zrezygnowac z "tajnej broni" :confused:

kugela, u nas to jest tak ze mój Maly nie tylko potrzebuje piersi do zaśnięcia ale najchętniej trzymalby ja w buzi cala noc. Czasami zdarza się tak, ze jak je mi przed spaniem o 21 przez jakies 30 minut, zasnie, ale budzi się o 22 szukajac piersi. Nie jest glodny tylko chce sobie pociumkac i moglby tak ciumkac cala noc. czasami jak po godzinie, jak juz zasnal z cycem w buzi, probowalam go wycignac to strasznie mi ciezko bylo, tak mocno trzymal. Spiac ze mna a ja z cycem na wierzchu miał o tyle dobrze ze mogl w każdej chwili się „podłączyć” :) dlatego chciałabym zmienic to, żeby nie kojarzyl zasypiania i spania z moja piersia. U nas jest jeszcze ten problem ze Maly za nic w swiecie nie chce smoczka. Kilka razy udalo mu się zassac, ale przewaznie to jak mu probuje włożyć do buzi to się jeszcze bardziej wscieka.

Twój Maly cycoholik tez tak ma?

milego dnia kobietki! :* postaram sie zagladac ale nie wiem czy bede miala czas cos napisac :*

Do góry