reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Witajcie,
dostalam odpowiedz od Zanetaa.Skonczyl im sie transfer na net.Hania ma jakies problemy neurologiczne,nie znaja konkretow,ale bedzie potrzebna rehabilitacja(ma slabsza prawa strone ciala).W poniedzialek ida do neurologa.Wczesniej wszyscy to przeoczylia.Boja sie,ale sa dobrej mysli - prosze o modlitwe za nich!

reklama
mocne kciuki za Hanie! &&&&&&&&
my do neurologa idziemy we wtorek mam nadzieję że nic nie znajdzie że wszystko jest ok..

pieszczoszka mój maluch dziś obudził się z takim jak by pryszczem na puliczku ja z tym nic nie robię liczę że samo zejdzie zobaczymy jak jutro będzie.

Dziewczyny z Poznania i okolic(Martaik,She,Martusia22...,Natalka,Olissia)
Ponownie nie moge pisac na pw:eek: Wiec napisze tutaj.
W Poznaniu bede pod koniec przyszlego tyg. od ok.18-19.08 do...22-23?Dostepu do netu nie bede miala juz od srody 15.08.Tylko pl nr telefonu (She masz do mnie prawda?).Ustalcie miedzy soba,czy chcemy cos zorganizowac,kiedy najlepiej i w jaki sposob - ja sie dostosuje(bo ja Poznania nie znam,rzadko w nim bylam,nie wiem co gdzie jest,tylko czytac rozklad jazdy tramwajow/autobusow potrafie :-p).Jedynie 20.08,poniedzialek nie bede dostepna.
Czekam wiec na informacje.

U nas ok.Dzieci przespaly mi w dzien 4h,ja niestety musialam zajac sie sprawami i zostalam obudzona,ale nic to.Leo za to w nocy obudzil sie o 2,co juz mu sie od dawna nie zdarzalo,a przespal tylko 4h,ale wiem czemu byla pobudka,w dzien zjadl o 2 porcje mleka mniej(w sensie porcje do polowy),nie zmuszalam go,bo i tak lekko zwracal.

U mnie zoladek nadal :gora-dol: :confused2: Dzis wrocil obiad,widze ze mam problemy z trawieniem:-( Przerzucam sie na 2 dniowa zalecona przez lekarza diete lekkostrawna.Jakbym nie wiem co takiego zlego jadla w tych dniach,same gotowane warzywa i zupy,male ilosci sera bialego i ciemne pieczywo-jak zawsze.Nie liczac dzisiejszego mega sniadania,bo ze stresu pochlonelam 2kanapki z nutella,kubek mleka pelnotlustego i muffina :zawstydzona/y:No nic to,cierpliwosci.
Znikam,bo musze zrobic mezulkowi kolacje,a pewnie V zacznie byc glodna za chwile...wiec i jej musze coz zaserowowac.
Suse to chyba taki skok rozwojowy.Synek dobrze je,nie martw sie ze mniej nabialu.Moja V je coraz mniej,a byla zarlokiem,doslownie i w przenosni,jadla wszystko,bez marudzenia i o wiele za duzo(w sensie zdrowo,ale prawie dorosle porcje),a teraz z kazdym tygodniem je coraz mniej.Oczywiscie jest pod kontrola pediatry,wiec jak tylko wrocimy do PL to idziemy zrobic zalecone badania,bo nie dalam rady w tym tygodniu,a pediatra kazala mi sie nie martwic i robic na spokojnie,bo "szczesliwa i zdrowa mama,to szczesliwe i zdrowe dzieci".
Koncze,spokojnego wieczoru :o*

Mocno zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Hanie :*
My jutro mamy neurologa, ciekawa jestem co powie i tez sie martwie czy oby wszystko jest ok:eek::tak:

Witajcie, ja też wpadłam tylko się przywitać, coś w kiepskiej formie dzisiaj jestem. Jutro od rana z Olą na szczepienie, mam nadzieję, że zniesie to dzielnie jak ostatnio.
&&& za Hanusię&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja też tylko na chwileczkę. Jakiś taki zalatany dzień mi wyszedł. Jutro Ula po raz pierwszy zostaje z dziadkami. Zobaczymy jak to będzie. Na razie wydaje mi się, że rozumieją moje zasady. Zobaczymy jednak jutro jak to wyjdzie. Będą mieli jakieś 2 -2,5 godzinki a ja w tym czasie wyskoczę na zakupy do galerii. Zresztą musi być dobrze bo w poniedziałek zostanie z nimi na jakieś 7 godzin.

Kciuki za Hankę i pozostałe dzieciaczki czekające na konsultacje neurologiczne.

A mamusiom wszystkim spokojnej nocy i dużo snu życzę :-)

Hejka Dziewczyny :)
nie odzywam sie za duzo bo moj malzonek ma wolne hehe i malo siedzimy w domu, zrobilismy ostatnio lekki remoncik w mieszkaniu - pomalowalismy wszedzie sciany, teraz trzeba troche uporzadkowac ten burdel i bedzie supcio

od wczoraj zaczelam uczyc Gabrysia spania w dzien w lozeczku, w nocy nie ma problemu ale w dzien troche piszczy ale dobrze mi idzie i szkoda juz bylo by wracac do starej metody usypiania go na poduszcze

dzisiaj kupilam super kombinezon dla Gabrysia na zime - akurat byla promocja z 40 funtow na 13 fun w tk max, rozmiar 6-9 wiec akurat bedzie na listopad - luty, tutaj naszczescie najnizsza temperatura to -2 wiec bedzie w sam raz, za kilka dni wstawie foto jak tylko rusze dupe i poprzerzucam zdjecia :)

dzisiaj Gabi ma zly dzien bo malo je i marudzi

w niedziele idziemy na szczepienia - jednak namyslilam sie :) wolalabym nie szczepic ale Xav wiecznie nanosi do domu ze szkoly choroby i sie obawiam zeby jak by co nie zarazil malego

reklama
witajcie, juz sie bałam ze nie nadrobie zaleglosci ale widze ze duzo nienaskrobałyscie :-)
u nas dzien w biegu, non stop latanie i zalatwianie. Najwazniejsze ze to szczepienie mamy juz za soba, natomiast Jutro ciag dalszy zakupow i sprzatania, tylko doby chyba nie starczy. Ogolnie czuje sie dzisiaj jakas zmeczona i wypompowana :eek:
Pieszczoszko Ola juz kilka razy mi taki numer wycwiczyla ze plakala, a raczej darła sie przez sen, jak wystartowalam do niej to myslalam ze nogi polamie, a okazalo sie ze spi, poglaskalam ja po glowce i chwilowo sie wyciszyla, a po jakims czasie powtorka ale juz na rece musialam wziasc i uspokoic bo inaczej sie nie dalo. Wybudzilam ja ze snu i byla zaplakana, wiec to chyba jakis koszmarek.
Co do bialej centki badz pryszcza. Mloda jak sie urodzila miala caly nosek w takich bialych krosteczkach i to jej zeszlo, ale teraz zauwazylam ze jak jest goraco i troche slonko na nia poswieci to pojawiaja sie takie male pryszczyki, jedno kiedys miala takie wieksze i delikatnie scisnelam to peklo bo bylo takie nabrzmiale i sie zasuszylo. Wiec mysle ze nie masz sie czym martwic i zostaw to powinno sie zasuszyc badz samo zniknac
suzi1 mam nadzieje ze jakos dogadasz sie z tesciami, a raczej oni wkoncu zrozumieja i dotrze do nich to co mowisz i posłuchaja uwag
zanetaa kciuki za Haneczke &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Katasza powodzenia

Aha zapomnialam dodac ze Moja mala ma 61,5cm wzrostu i wazy 6250:szok: jestem w szoku bo dopiero taka kruszynka byla a teraz kawał baby sie z niej robi :) ale widze sie sie wyciagla troche bo jeszcze jakies 2,5tyg temu byla pucusiem :-D

Do góry