reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

hej hej:)
Wlasnie jestesmy w trakcie butli:tak:
Ali obudzil sie o 4:30:eek: ale to pewnie dlatego ze zjadl wczoraj 4 razy:sorry:

:sorry:Podbijam pytanie do mam ktore zmienialy dzieciom mleczko :) jak to robilyscie?

Na 12 ide do pediatry z wynikam morfologii Aluska, mam nadzieje ze szpik zaczal pracowac juz sam:tak: bede wdzieczna za vkciuki:*

reklama
Suzi &&&

Namawiam młodego na drzemkę poranną, bo jakos dziś jestem zdętkowana wyjątkowo, a on za to odwrotnie - gadałby i bawił się, a jak przestaje na niego zwracać uwagę to strzela fochy... Juz mu powiedziałam, że jak nie zasnie to nie dostanie rowerka na urodziny, ale chyba ma mnie gdzieś razem z tymi moimi pożal się Boże groźbami... Własnie się skupał, no tak... Uroki macierzyństwa...

Cześć Kobitki:-) Trudno Was doczytać ale wkońcu doczytałam:-) Dziś nasza noc była masakryczna mały od 23.30 budził się co godz myślałam że zwawriuje już bo byłam taka wyczerpana... w dzień jest grzeczniutki i dużo śpi a w nocy coś w niego wstępuje:-(Była mowa o przespanej nocy od porodu więc o tym to ja mogę pomarzyć nawet 4 godz ciągiem nie przespałam...
O następnym dzieciaczku ostatnio też pomyślałam jak widzę jak mój synek się do mnie śmieje chociaż mężowi po moim ciężkim porodzie mówiłam że następne dziecko to chyba za 6 lat a teraz mi się odmieniło bo dzieciaczki są takie słodkie lecz musimy poczekać na następne ze 2-3 lat bo mały dom mamy i ciasno by było bardzo...
Do pracy tej co chodzilam to nie wracam bedę szukać nowej a jak narazie pociągnę wychowawcze chociaż to grosze bo na półetatu byłam zatrudniona..ale lepszy rydz niż nic:-)
Dziewczyny jak tam wasze dzieciaczki przybierają na wadzę ile ważą ???bo mój wczoraj ważony i jest 5.500

She kochana jak to nie pamietasz???:eek: O rany:sorry:

Bea ja bym bardzo chciala aby Ali mial ro:sorry:dzenstwo:tak: natomiast strasznie sie boje czy znow nie spedze pol roku w szpitalu, co ja wtedy z malym zrobie?:-( serce by mi peklo! :-(a kolejna rzecz to porod:confused2: no ale mam nadzieje ze z czasem emocje mina:tak:
Do tego te pierwsze 3 miesiace to koszmar:sorry: tzn dla mnie psychicznie...:-(ciagly placz...ale to moze dlatego ze naogladalam sie dzieci "idealnych"...czyt dzieci od mojego brata, praktycznie non stop tam siedzialam bo bylam taka zakochana:tak: one wcale nie plakaly :eek:
No ale kazde dziecko jest inne (teraz juz to wiem ) a po 2 nikt nie powiedzial ze bedzie LEEKO:tak::-D

She kochana jak to nie pamietasz???:eek: O rany:sorry:

no wiem, masakra jakas, zmeczenie wychodzi :eek: pytalam meza jak to sie stalo ze Stas nie w lozeczku ale on tez nie wiedzial :baffled:

kasiula
, moja chudzinka wazy 5kg

a moj Maly wlasnie znowu drzemie i jak bedzie tak jaz zawsze to podrzemie min. 1,5 godzinki a mama ma czas na internet i drugie sniadanko z kawka :-) powinna sie wziac za jakas konkrtena robote ale sie jej nie chce :-)

She to podobnie jak mi :-)Komputer i kawka ale chyba zacznę coś robić bo do chrzcin tuż tuż..:szok:Mały dziś marudny wyjątkowo nie może kupki zrobić...mam nadzieję że cały dzień taki nie będzie...

suzi ja mleczko zmieniałam już chyba 5 razy więc mi kazano zmieniać normalnie odrazu ale to dlatego że młoda z alergią i każde żle na nią działało więc kazali odstawiać i wprowadzać nowe a dlaczego zmieniasz bo to chyba ma wpływ na to jak podajesz bo jeżeli dziecku nie pasuje tj żle się po nim czuje to wydaje mi się że możesz odrazu ale warto lekarza zapytać jak on uważa
u nas zmiana mleka okazała się zbawieniem jak sobie przypomne te kolki problemy z kupą i wyspki to dreszczy dostaje ale tak to jest jak lekarze mają cię w d... skoro mówię że u nas wszystkie dziewczynki są mega alergikami w całej rodzinie a młoda widać po niej ze ma tego początki to kazali testować każde mleko dostępne bez recepty dla alergików ale na szcęście jest już ok no i musze się pochwalić że po wielu bojach udało nam się dostać refundacje na nutramigen bo różnica ogromna na 100% prawie 40 zł za puszke a po refundacji 9,9

co do wagi to nasza chudzinka 5400 na domowej waży w ubranka więc pewnie na wadze lekarskiej niewiele ponad 5 mam za to taki inny problem długościowe też duża nie jest ale ma długie nogi pajac musi być rozmiar większy bo nogi się nie mieszczą a w brzuchu odstaje rękawy podwijam

reklama
suzi ja zrobilam tak samo jak czarnula, od razu zmienialam stare na nowe...ja tez sie dziwilam jak to mozna miec dzieci, ktore nie placza, nie maja kolek i spia od razu jak sie je polozy do lozeczka a najbardziej bylam w szoku jak dziecko budzilo sie raz tylko w nocy:szok:... ale po Olce stwierdzam, ze jednak takie dzieci istnieja i moze byc dobrze:))), wspolczuje ci tych 6 miesiecy w szpitalu, ale moze z drugim tak nie bedzie;-)

kasiula my idziemy jutro na nasze 2 szczepienie i dowiemy sie ile mala juz wazy to napisze, ale pewnie z 5 kg ma jak nie wiecej

Len mnie dzis ogarnal straszny...

Ooo wlasnie przyszedl lezaczek do wanny dla Olki, dzis wyprobujemy czy bedzie jej sie podobac:)))

Do góry