reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

No to pochawalilam mojego bąbelka :rolleyes2: i mam za swoje :evil: Koncert trwa:wściekła/y: a było tak pięknie przez te 3 dni:sorry:
No nic, potrzeba cierpliwosci:tak:

Pieszczoszka mnie włosy wypadaja garsciami:szok::crazy:

reklama
Kugela trzymaj sie! Mi dzis Robus daje pospac. Ponad 3.5 godz jednym ciagiem, teraz prawie 3 :) ok, zmiana cyca, krotsze efektywniejsze karmienie zamiast przysypianie na piersi, to dluzszy sen z lozku!

Sylwia, moje wlosy bardziej sie tluszcza niz w czasie ciazy, tzn teraz tak normalnie.nie wypadaja, choc tego sie balam. Za tocoraz bardziej siwieje, stresow jakis olbrzymich nie mam, byc moze to z chronicznego niewyspania. No i prze samym stresujacym porodzie duzo wiecej siwych sie pojawilo. Normialnie po tych kilku dniach w szpitalu widzialam roznice.
Takze powiedzmy, ze wlosy ok, ale cere mam tragiczna. Bardzosucha skora, szczegolnie na czole i u nasady wlosow, az sie luszczy, a jak ja zetre to zostaja czerwone slady...

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka u mnie wlosy wychodza garsciami,po prostu hormony dzialaja i te wlosy ktore w czasie ciazy nie wypadaly,teraz sie buntuja i pooooszly.Witaminy dla ciezarnych,ktore nadal biore nie pomagaja.Potem zaczna pewnie smiesznie odrastac,wiec trzeba bedzie je wystrzepic,by doprowadzic do ladu.

Dzieci mi polegly,ale Leo pewnie zaraz sie obudzi bo to pora na jedzenie,udalo mi sie go przestawic,ale czy zadziala.Dostaje troche mniej mm po 130-140ml,bo cos mi zaczyna za duzo zwracac,po kazdym posilku odbicie i zwrot:confused2:No i wracam do 2 aventu,bo juz przeszlismy na 3,bo moze za szybko leci.
ops...obudxil sie,znikam,pa

Mnie też włosy garściami wychodzą... mają prawo zacząć wypadać do 4 miesięcy po porodzie - hormony, nawet z teściową o tym rozmawiałam :confused2: ja myślałam, że mnie to ominęło, ale zaczęły wypadać, jak Krzyś miał 2 miesiące, więc się nacieszyłam... Witaminy, preparaty - nic nie pomoże. Po tym, jak już skończą wyłazić proponuję zakupić Loxon (2% jest bez recepty, na 5% trzeba receptę mieć) - to najskuteczniejszy preparat przeciw wypadaniu, wzmacniający włosy i pobudzający odrastanie. Polecam z całego serca!

Suzi - kochana, no to współczuję... :-( płacz o nie wiadomo co? Ja dzisiaj będę mojego starała się uśpić wcześniej, tak chociaż po 21. Tylko, że 6 porcję mleka powinien zjeść po 23 :confused2: a na śpiąco nie da się go nakarmić, bo i tak się obudzi :confused2::confused2::confused2:

mi tez strasznie wypadaja włosy, mam nadzieje ze nie wypadna tak jak przy Xav ze mialam lysy przód

Gabi sobie lezy na macie na brzuszku, moze kupa dzieki temu przyjdzie bo jeszcze jej dzisiaj nie bylo, zaraz kapanko i niech za godzine lub poltorej idzie spac hehe

Co do włosów tro niestety :wściekła/y:.U mnie na razie wporzo ale ja karmię i ciągle łykam te witaminki ciążowe ale obawiam się ,że i u mnie będzie coś się dziać:eek:.No ,a moja Amelianka przechodzi skok TECHNOLOGICZNY tak stwierdził jej tatuś:szok:

malutki zasnął przed 20.30 a ja właśnie malnełam pazurki i teraz czekam aż wyschną.
Co do włosów to u mnie masakra wypadają jak szalone choć łykam wit:no::wściekła/y::-(
czarnula
nawet nie strasz że aż tak mocno mogą wypaść:no:
anik na pewno skorzystam z tego preparatu:tak:

dziewczyny mam pytanko a są już takie co myślą o następnym dziecku??
bo ja z dnia na dzień dzięki bąblowi przekonuję się że drugie dziecko na 100% w nie dalekiej przyszłości tak za najpóźniej 2 lata chciała bym się starać o dzidzię:tak:

Suzi - kochana, no to współczuję... :-( płacz o nie wiadomo co? Ja dzisiaj będę mojego starała się uśpić wcześniej, tak chociaż po 21. Tylko, że 6 porcję mleka powinien zjeść po 23 :confused2: a na śpiąco nie da się go nakarmić, bo i tak się obudzi :confused2::confused2::confused2:
No i koncer skonczyl sie o 20:18:) Alus zasnął :tak:
Anik ja tez kupie ten specyfik na wlosy:tak::-D

Co do 2 dziecka to chciala bym ale an chwile obecna nie jestem gotowa :no:absolutnie nie! Jak by mi sie teraz trafil taki egzemplarz jak moje słonko to by mnie w białym kaftanie wywiezli:tak: ;-) A zreszta jak tylko przypomni mi sie sam poród (cc) to zaraz rycze,wiec nie wiem jak bym miala urodzic 2 bombelka :sorry:
Nie mowie tez stanowczego NIE, bo jak ali bedzie mial 3,4 latka to pewnie postaramy sie...i jak Bozia da:-)

reklama
Martusia my jeszcze przed ślubem stwierdziliśmy że chcemy przynajmniej dwójkę :) Myślę, że jeżeli nic się niespodziewanego nie wydarzy to za rok będziemy się o drugie starać :)

Do góry