reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

karolki pytam bo boje sie ze mi odmowia i bede musiala tam wrocic a 2 tygodnie temu zwolnili dwie osoby ktore pracowaly tam bardzo dlugo a pozostalym pracownikom zmienili umowe z nieokreslonego na zlecona. i boje sie zeby czasami nie kazali mi wrocic i po miesiacu zmienia mi umowe albo zwolnia

reklama
Martusia22267,Olisiaa,She_84 co robicie w przyszlym tygodniu?Ktoras moze bedzie miala ochote na spotkanie ze mna?Szczegoly do omownia w czasie "do konca tygodnia" ;-)
Pytanie do modow,czemu nie moge wysylac prywatnych wiadomosci?:-(

Do trzymajacych za mnie kciuki,10% poszlo,teraz do polowy wrzesnia poprosze o kolejne 90% kciukow (eh,nie ma tak latwo i nic z pospiechem).

Witajcie, moja Olusia jeszcze śpi. Mateusz ogląda bajkę, W drzemie po pracy, wiec szybko nadrabiam bb:)
Co do powrotu do pracy to ja też niestety muszę, w piątek dowiedziałam się, że po doliczeniu zaległego urlopu wychodzi mi 5 grudnia:zawstydzona/y:, już mi się wyć chce z tego powodu. Kombinuję jak by tu zostać do stycznia w domu. Można wziąść wychowawczy tylko na miesiąc na przykład?
Nasza Ola też niestety będzie żłobkowa - moja mama pracuje a teściowa nie wykazuje zainteresowania :(
Zapisałam już małą, w październiku mam się dowiedzieć czy ją przyjmą. U nas jest tak w żłobku, że przez pierwszy tydzień dziecko chodzi tylko na 1 h, drugi tydzień na 2h, trzeci na 3h i dopiero potem zostaje normalnie dlatego chciałabym jeszcze grudzień przepękać w domu bo nikt mnie z pracy tam i z powrotem nie będzie puszczał. Zazdroszczę Wam dziewczyny, tym które nie muszą wracać do pracy, niestety z 1 pensji, kredytem i 2 dzieci nie damy rady...
Pieszczoszka &&&
Fiore&&&&

Martusia22267,Olisiaa,She_84 co robicie w przyszlym tygodniu?Ktoras moze bedzie miala ochote na spotkanie ze mna?Szczegoly do omownia w czasie "do konca tygodnia" ;-)
Pytanie do modow,czemu nie moge wysylac prywatnych wiadomosci?:-(

Do trzymajacych za mnie kciuki,10% poszlo,teraz do polowy wrzesnia poprosze o kolejne 90% kciukow (eh,nie ma tak latwo i nic z pospiechem).
pewnie masz zapelniona skrzynke, powykasowuj wiadomosci to sie odblokuje :) ja tak mialam i pomoglo

dusia, z tego co wiem to mozesz wziac wychowawczy na ile chcesz, chyba w maksymalnie 4 ratach, do ukonczenia przez dziecko 3 albo 4 lat (tego dokladnie nie wiem). wiec na miesiac spokojnie musza Ci dac jesli chcesz
to tak na szybko teraz bo Maly drzemie ale zaraz pewnie zawola :)
fiore, odezwe sie pozniej :*

Dusia - a dodatkowe 4 tygodnie macierzyńskiego doliczasz? Bo jakos szybko Ci ten powrót do pracy wychodzi.

Olisia - jak chcesz sie uchronic przed zwolnieniem, to pisz do pracodawcy o wychowawczy łączony z etatem, np. 7/8 etatu i 1/8 wychowawczego. Nie może odmówić, a będąc na wychowawczym jestes chroniona przed zwolnieniem.

a nie moge isc tylko na wychowawczy? chyba na wychowawczym zwolnic mnie nie moga? a jak juz skoncze wychowawczy to nawet tam wrocic juz nie chce
chodzi mi glownie o to zebym chorobowe miala itp

reklama
Hej Dziewczyny :)

Może macie jakieś ciekawe pomysły żeby wybić chłopu ślub i wesele za ponad 20 tysiaków :szok: nosz kierwa zachciało mu się karocy z koniem i zdechłych gołębi które obesrają mi kieckę... Za takie pieniądze to byśmy we trójkę na Madagaskar polecieli na miesiąc... ale to się wytnie.

Dziś mój maludek strasznie dużo spał i teraz też już się przykłada... nie wiem kurcze co mu jest. Hehe i jeszcze zaczął reagować na konkretne osoby smiechem a na resztę płacze :p teściowa jak przyjedzie ze wczasów pewnie zostanie powalona histerycznym płaczem w twarz od wnuka :p Swoją drogą jak można mieszkać z wnukiem pokój w pokój i widzieć go średnio raz na 3 dni... żałosne.

Buziam :*

Do góry