reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

karolki pytam bo boje sie ze mi odmowia i bede musiala tam wrocic a 2 tygodnie temu zwolnili dwie osoby ktore pracowaly tam bardzo dlugo a pozostalym pracownikom zmienili umowe z nieokreslonego na zlecona. i boje sie zeby czasami nie kazali mi wrocic i po miesiacu zmienia mi umowe albo zwolnia

reklama
Martusia22267,Olisiaa,She_84 co robicie w przyszlym tygodniu?Ktoras moze bedzie miala ochote na spotkanie ze mna?Szczegoly do omownia w czasie "do konca tygodnia" ;-)
Pytanie do modow,czemu nie moge wysylac prywatnych wiadomosci?:-(

Do trzymajacych za mnie kciuki,10% poszlo,teraz do polowy wrzesnia poprosze o kolejne 90% kciukow (eh,nie ma tak latwo i nic z pospiechem).

Witajcie, moja Olusia jeszcze śpi. Mateusz ogląda bajkę, W drzemie po pracy, wiec szybko nadrabiam bb:)
Co do powrotu do pracy to ja też niestety muszę, w piątek dowiedziałam się, że po doliczeniu zaległego urlopu wychodzi mi 5 grudnia:zawstydzona/y:, już mi się wyć chce z tego powodu. Kombinuję jak by tu zostać do stycznia w domu. Można wziąść wychowawczy tylko na miesiąc na przykład?
Nasza Ola też niestety będzie żłobkowa - moja mama pracuje a teściowa nie wykazuje zainteresowania :(
Zapisałam już małą, w październiku mam się dowiedzieć czy ją przyjmą. U nas jest tak w żłobku, że przez pierwszy tydzień dziecko chodzi tylko na 1 h, drugi tydzień na 2h, trzeci na 3h i dopiero potem zostaje normalnie dlatego chciałabym jeszcze grudzień przepękać w domu bo nikt mnie z pracy tam i z powrotem nie będzie puszczał. Zazdroszczę Wam dziewczyny, tym które nie muszą wracać do pracy, niestety z 1 pensji, kredytem i 2 dzieci nie damy rady...
Pieszczoszka &&&
Fiore&&&&

Martusia22267,Olisiaa,She_84 co robicie w przyszlym tygodniu?Ktoras moze bedzie miala ochote na spotkanie ze mna?Szczegoly do omownia w czasie "do konca tygodnia" ;-)
Pytanie do modow,czemu nie moge wysylac prywatnych wiadomosci?:-(

Do trzymajacych za mnie kciuki,10% poszlo,teraz do polowy wrzesnia poprosze o kolejne 90% kciukow (eh,nie ma tak latwo i nic z pospiechem).
pewnie masz zapelniona skrzynke, powykasowuj wiadomosci to sie odblokuje :) ja tak mialam i pomoglo

dusia, z tego co wiem to mozesz wziac wychowawczy na ile chcesz, chyba w maksymalnie 4 ratach, do ukonczenia przez dziecko 3 albo 4 lat (tego dokladnie nie wiem). wiec na miesiac spokojnie musza Ci dac jesli chcesz
to tak na szybko teraz bo Maly drzemie ale zaraz pewnie zawola :)
fiore, odezwe sie pozniej :*

Dusia - a dodatkowe 4 tygodnie macierzyńskiego doliczasz? Bo jakos szybko Ci ten powrót do pracy wychodzi.

Olisia - jak chcesz sie uchronic przed zwolnieniem, to pisz do pracodawcy o wychowawczy łączony z etatem, np. 7/8 etatu i 1/8 wychowawczego. Nie może odmówić, a będąc na wychowawczym jestes chroniona przed zwolnieniem.

a nie moge isc tylko na wychowawczy? chyba na wychowawczym zwolnic mnie nie moga? a jak juz skoncze wychowawczy to nawet tam wrocic juz nie chce
chodzi mi glownie o to zebym chorobowe miala itp

reklama
Hej Dziewczyny :)

Może macie jakieś ciekawe pomysły żeby wybić chłopu ślub i wesele za ponad 20 tysiaków :szok: nosz kierwa zachciało mu się karocy z koniem i zdechłych gołębi które obesrają mi kieckę... Za takie pieniądze to byśmy we trójkę na Madagaskar polecieli na miesiąc... ale to się wytnie.

Dziś mój maludek strasznie dużo spał i teraz też już się przykłada... nie wiem kurcze co mu jest. Hehe i jeszcze zaczął reagować na konkretne osoby smiechem a na resztę płacze :p teściowa jak przyjedzie ze wczasów pewnie zostanie powalona histerycznym płaczem w twarz od wnuka :p Swoją drogą jak można mieszkać z wnukiem pokój w pokój i widzieć go średnio raz na 3 dni... żałosne.

Buziam :*

Do góry