reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

katasza,u nas tez jest dentinox...zapomnialam:zawstydzona/y:.Kupilam go jak V zaczela zabkowanie,ale nigdy nie podalam i oddalam sasiadce.Im pomogl i naszym innym zjaomym tez...lata leca i pamiec sie kruszy :-p

reklama
Witajcie,
wczoraj już nie miałam siły pisać, ale jestem na bieżąco.
Wikasik, zazdroszczę ogrodu.

Fiore, u mojej znajomej pierwsza "3" wyszła w 1mż. To dopiero wow.
U nas chyba też coś się dzieje, bo mała się ślini obficie i pcha całe piąstki do buzi.

dzisiaj mamy zaplanowane szczepienie na 15, ale nie wiem czy dojdzie do skutku, bo mała ma katarek i kaszelek, co chwilę kicha, jest o dziwo baaardzo spokojna. Chyba się podziębiła w te upały przez te letnie kąpiele itd. Kolejną noc z rzędu była bardzo niespokojna, kręciła się i wierciła, więc wzięłam ją do łóżka, żeby co chwilę nie wstawać do łóżeczka i jej nie poprawiać. Na szczęście nie ma gorączki. Zobaczymy co powie pani pediatra.
Wczoraj zakupiłam herbatkę koperkową łagodną z Bobovity, podałam, ale mała jej nie chce, spróbuję jeszcze z innego smoka.
Idę karmić głodomora.
pozdrowienia i miłego dnia.

Witam !!!
Justynamika
, Fiore gratuluje pierwszych zabkow!! .kolezanka ostatnio mi mowila ze na zabkowanie super pomaga sparzona cytryna i tym smarowac dziecku dziaselka jej corci tylko to pomagalo.
Moj synus wczoraj usnol o 19 obudzil sie o21:30 zjadl troszke pogadal i usnol o 22 potem o 24 pobudka na jedzonko i spanie do 4 jedzonko i spanie do 7, taka dumna jestem z niego. Najlepsze to ze sam sobie usnol nie w lozeczku ale na sofie ale liczy sie to ze pierwszy raz nie musialam go nosic zeby usnol.Mam nadziejee ze juz tak zostanie.
milego dnia dziewczyny

U nas pierwszy ząbek córci wyszedł jak miała 5,5 mies,zaraz potem kolejny i tak się posypały. Teraz już od bardzo dawna ma ich już 16-jeszcze piątki zostały ale te podobno najczęsciej po drugim roku życia wychodzą.
U nas hitem był dentinox,wszelkiego rodzaju gryzaki,ja kupiłam jej takie z tommy tippy0jak smoczek wyglądające i wkłądałam do zamrażalnika przed użyciem,no i jak bylismy na urlopie w PL to mi pani w aptece poleciła preparat o nazwie Camilia i też pomogło. To lek homeopatyczny,ona po tym była troszkę spokojniejsza i mniej płaczliwa.
No ale nie oszukujmy się,ząbkowanie to cięzki czas zarówno dla dziecka jak i dla rodzicow i trzeba przez to przejść a szału wtedy nie ma. Te wszystkie środki nie likwidują całkowicie bólu a jedynie go łagodzą.

U nas zasypinie jest samodzielne w łóżeczku już od ponad miesiaca,wyszło nam to zupelnie bezboleśnie i nawet szybko poszło. Jedyne co to musi mieć smoczka i taką szmatkę przytulankę przy policzku(moze też być pielucha tetrowa),właczam karuzele i zazwyczaj po kilku minutach zasypia. Czasem zapłacze jak smoczek wypadnie,wystarczy podac smoczka,opataulić policzek przytulanka jak odrzuci i zazwyczaj szybciutko zasypia.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za rady :-) Mamy Calgel i wczoraj podalismy te czopki Vibrucol no zobaczymy jak to będzie ale jak by wam jeszcze coś skojarzyło to proszę o podpowiedź:-)
Aga a jak z ta cytryną? Bo nie wiem a warto spróbować żeby ulżyć małej:-)

Dzięki dziewczyny za rady :-) Mamy Calgel i wczoraj podalismy te czopki Vibrucol no zobaczymy jak to będzie ale jak by wam jeszcze coś skojarzyło to proszę o podpowiedź:-)
Aga a jak z ta cytryną? Bo nie wiem a warto spróbować żeby ulżyć małej:-)

Jak sparzysz cytrynke to musisz odkroic plasterek i potrzec po dziaselkach, sparzona cytryna nie jest kwasna nie musisz sie o to martwic.

She
to gratuluję pierwszych kroków to już coś ..Ja nie wiem kiedy małego nauczę spać w łóżeczku.. A mam pytanie Jak często się budzi twój dzidziuś w nocy ??

kasiula, mos Stas budzi sie tak 2-3 razy, roznie to bywa. dzisiaj np. byla pobudka o 1 i o 4 a potem obudzil sie juz po 7.
kurcze, jakos kiepsko sie dzis czuje. zle spalam w nocy bo cos mi na oku wyszlo i strasznie przeszkadza... probowalam sie zapisac do okulisty prywatnie i dzwonilam do kilku i najwczesniej w sobote moze mnie przyjac... musze jeszcze podzwonic gdzies indziej moze uda sie zalatwic wizyte na jutro...
strasznie kiepsko sie czuje, dobrze ze jestem u tesciow to babcia wnuka bawi bo ja nie mam sily sie nim dzis zajac...
zmykam, nie bede smecic i marudzic

She bidulko,przykro mi & za znalezenie okulisty przed sobota.
Joasia moja V zabek za zabkiem w dluzszym okresie czasu dostawala,teraz juz ma wszystkie,no ale ma tez prawie 29msc.
Leo dzis zachowuje sie komicznie,bo podnosi nozki do twarzy i za kazdym razem sie dziwi,a czasem przejedzie reka po nodze i wyglada to jak gest "kuszaca kobieta":-)
Ze spaceru nici,paczka dopiero dotarla,dzieci mi sie pokladly,goraco i wietrzenie na dworzu,wiec spacer dopiero wieczorem.Cierpliwosci.

reklama
Dziewczyny i ja sprawdziłam dziąsełka bo mały też te raczki do buzi pcha ciągle i się slini i patrze a tu coś kującego czuje czy to może być ząbek ?? jakoś mi dziwnie w to uwierzyć że tak szybko on dopiero 2 miesiące skończył parę dni temu...

Do góry