reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

witam sie z rana:) ogromnu sukces:) Moja Laurunia poszła spać o 20:40 i wstała o 6:50 :)

dzis ide do ginekologa i dowiem sie czy bakterie i zapalenie minęło... no i zobaczymy co z ta nadzerką...

ale puki nie dostane 2 okresu to nic nie da sie zrobic.. puki co miałam tylko jeden 11 czerwca ...

reklama
witajcie
co za noc ciezka dzis mialam, odzwyczailam sie od wstawania po dwa i wiecej razy. Olcia juz tak ladnie przesypiala a od dwoch dni to jakby cos w nia trafilo. MAsakra. do tego marudna byla wiec wysiadłam po calym dniu. Moze to jest ten skok rozwojowy o ktorym pisalyscie. Jak go rozpoznac. Widze kilka zmian u niej ale ni ewiem czy to moze byc to.
Ogolnie u nas ok jak ladna pogoda to non stop na spacerku jestesmy i jak wracam jestem wykonczona wiec was podczytuje ale nie zawsze znajduje sile i wene na napisanie czegos. Grunt ze nadrabiam bo jak ostatnio chyba przez kilka dni nie podczytalam to nadrobic nie moglam :-(
Od wczoraj wkoncu wzielam sie za siebie i zaczelam walke ze swoimi kilogramami mam nadzieje ze jakos wytrzymam bo nie mam silnej woli. do tego chcialabym cwiczyc ta 6 weidera, wiec na pewno rozpoczne ale nie wiem jak dlugo wytrzymam bo miesnie brzucha slabiutenkie. Chyba dusia miala cwiczyc o ile sie nie myle?
Zaneta jak wrazenia po pierwszym myciu w zmywarce? pytalas moze jakich produktow najlepiej uzywac do zmywania?:-)
Jezeli chodzi o karmienie Olki to my na noc dajemy jej 120ml a w dzien roznie raz 120ml a raz 90-100ml

Witajcie!
Gratuluje zakupow i wypoczetych nocy.U nas tak samo :tak:
Kobiety oficjalnie przyznam sie,ze zglupialam.Po wieludniowym namietnym mietoszeniu wlasnych piesci,stwierdzilam ze Leo cos musi przeszkadzac,bo naprawde nie widzialam nigdy V zeby takie cos wyprawiala z dlonmi w buzi.Wlasnie sprawdzilam paszczeke mlodego i jestem w szoku.Powoli wychodza mu gorne trojki :szok::szok::szok: Sa widoczne pod skora i w dziasle jest jak po "bialej wyczuwalnej kropelce",no chyba ze zglupialam do reszty.Od godziny mu sprawdzam buzke i do innego wniosku dojsc nie moge,jak do tego.Jak S wroci z pracy,to niech i on spojrzy,bo sama sobie nie wierze.V wyszedl 1 zabek jak miala 9,5msc,gorna jedynka.

A teraz ubieram dzieci i wychodze na spacer :o*

To,ze mozliwe to wiem,ale zszokowal mnie fakt tych gornych trojek.Sprawdzalam,dotykalam i innej opcji nie ma.Oby sie z nimi nie meczyl,niech mu wychodza baaardzo powoli. zabek.JPG slabo widac,ale widac.
Nie wyszlam na spacer,bo ma przyjsc paczak kurierem,wiec poczekam i dopiero sie przejde,chyba ze bedzie za upalnie to znowu przeskoczy nasz spacer,na wieczorny :-(
ah no i wczoraj odkrylismy ze mozna wlozyc stope do buzi

Ostatnia edycja:
Witam mamusie:-)miałam dużo do nadrobienia bo miałam awarie z internetem wczoraj ...
Fiore jestem w szoku że tak szybko twojemu bobasowi ząbki idą łoł..:szok:
Wikasik super te drzewka też bym takie chciała mieć u siebie na ogrodzie a szczególnie pomarańcze w ciąży wcinałam je jak głupia:-)
elive Ja próbowałam cytryny do herbaty ale to już jakiś czas temu i młodemu nic raczej nie było..
Pieszczoszka cieszę się że z Lauruni oczkami wszystko dobrze ale współczuję tego badania ...
Azula mój mały nie za bardzo lubi na brzuszku leżeć sam ale nie jest najgorzej..ZA to uwielbia na tatusiowym brzuszku spać jak nam się budzi o 3 (co dzień ) to tatuś go bierze na brzuszek i śpi jeszcze po godzince ...U mnie też lubi spać tak ...ale tata ma większy brzuch :-DJa też w wózku próbowałam go tak wozić i nawet trochę leżał ..
She
to gratuluję pierwszych kroków to już coś ..Ja nie wiem kiedy małego nauczę spać w łóżeczku.. A mam pytanie Jak często się budzi twój dzidziuś w nocy ??
A mój Adaś chyba przeżył ten skok rozwojowy już mimo że nie zauważyłam zbytniej różnicy w zachowaniu w czasie tego skoku ale teraz tak się dużo śmieje i to w głos a przy tym my mamy większą radochę niż on:-D
Odpisałam tyle co pamiętałam pozostałym mamusiom życzę miłego dnia i nie marudnego przez dzieciaczki:-D

Witajcie u nas ciężko, od niedzieli Julcia marudzi strasznie, wczoraj już tak płakała że nie dało się jej niczym uspokoić, w nocy z niedzieli na poniedziałek to samo. Wczoraj była cała ciepła jak jej zmierzyłam temperaturę to się okazało że m 37,2 więc poszłam do lekarza bo się bałam czy czasem jakiegoś wirusa nie złapała. Na szczęście osłuchowo i w gardle bez zmian ale co się okazało Julii idą zęby:szok::szok::szok: ( Fiore:-)) aż jestem w szoku bo ona 29 skończyła 2 miesiące. Pani doktor powiedziała że ma bardzo rozpulchnione dziąsła więc hm czeka nas chyba z tego co widzę ciężki okres:-( Dziewczyny ze starszymi dziećmi jak wy przechodziłyście przez ząbkowanie i czy są jakieś polecane przez Was sposoby na ulżenie maluchom?
Miłego i spokojnego dnia dla Was i waszych maluchów:-)

Justynamika ja co prawda nie mam starszych dzieci ale znajoma ma i mi mówiła ostatnio że dobra na ząbkowanie jest maść sachol że dzieci lubią jej smak .. ale czy tak jest naprawdę to nie wiem ...

justynamika gratuluje.Ja sie dopiero zorientowalam z tymi zebami,juz praktycznie sie przebily,ale nie wiem kiedy sie zaczelo :zawstydzona/y: bo nie sprawdzalam,ale dziasel mu nie myje,tylko podaje wode po mleczku.Ale wiesz co,V wyszly jak pisalam po 9,5msc,ale miala dziasla rozpulchnione od 5msc i slinienie takie,ze chodzila caly czas w sliniaku.Tylko,ze V nic nie miala,zadnego marudzenia,goraczki etc...wiec zabkowanie oprocz slinienia sie jak bokser,przeszlismy bezproblemowo.Leo na razie tez nie narzeka,tylko mloci mlynek dlonmi w buzi.Nie pomoge,przykro mi.

reklama
Sachol jest anyżkowy więc smak przyjemny. Jest to żel stomatologiczny. Na ząbkowanie mogę polecić Dentinox- żel na ząbkowanie dosyć drogi ale mi na wyżynającą się ósemkę bardzo pomógł. Znajomi smarowali tym dziąsła córeczce jak ząbkowała i pomagało.

Do góry