reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam
Czasu brak zeby cos napisac, mamy taka piekna pogode, ze caly dzien niema nas w domu, ale tylko do jutra, wiec trzeba korzystac jak najwiecej:tak:. Wczoraj bylismy caly dzien u znajomych, maja basen rozlozony na ogrodzie i Amelia sie popluskala no i Olka tez troszeczkie, strasznie lubi wode:)...mowia, ze jak dziecko urodzilo sie w wodzie to pozniej strasznie lubi wode, ale czy to prawda to niewiem:confused:.

czarnula u nas kupki takie same jak u ciebie, nawet 2-3 dziennie, zalezy ile mala wody wypije, czytalam, ze nie dostalas paszportu, przyszedl juz?? tak sie zastanawiam czy to nie ma zwiazku z tym podpisem, ze nie jest od osoby profesionalnej?, z Xavierem tez mieliscie ten sam podpis? od tej samej osoby? ja ide we wtorek zeby mi podpisali i wysle...a do Pl planowaliscie samochodem jechac?, pytam bo my chcemy moze na swieta ale niewiem czy dziewczynki wytrzymaja taka podroz:confused2:

Cos jeszcze chcialam do kogos napisac, ale wylecialo mi z glowy:(

Milego dzionka:-)

reklama
paszport jeszcze nie przyszedl, P tam dzwonil i powiedzieli ze najwczesniej to dopiero po 4 tyg wysylaja, wszystko jest dobrze gdyby nie bylo to by juz nas poinformowali do tej pory, maja czas 8 tyg na wyslanie paszportu wiec sie nie spiesza. dla Xav mamy polski paszport, za rok moze mu wyrobimy angielski.
tak mielismy autem jechac ale paszport nie przyszedl wiec Maz pojechal zawiesc malego na wakacje do babci

Witam.
Wpadam zameldować,że u nas wszystko w porządku. Niestety nie mam czasu na bb, tylko tyle że uda mi się was troszkę poczytać ale z pisaniem to raczej ciężko. Młody noce przesypia rewelacyjnie za to w dzień nie ma bata żeby zasnął na dłużej niż 15 min. Oczywiście zdarza się też dzień, że pośpi te dwie godzinki, tak jak teraz:biggrin2::biggrin2::biggrin2:.
Widzę że temat ubranka się pojawił. Ja mojego szkraba ubieram w samo body i też powiem szczerze boję się żeby go gdzieś nie zawiało.Nie znoszę takiej pogody kiedy jest gorąco i wieje, ciągle schizuje i sprawdzam czy się nie przypocił:sorry2::sorry2::sorry2:.
Pieszczoszka nie martw się na pewno będzie dobrze.Nawet nie wiesz ile razy ja już umierałam na sepse, czerniaka i inne takie;-);-):sorry2:.
A co do kupek po nutritonie to raczej normalne jest i chyba nawet na opakowaniu pisze że ułatwia trawienie czy coś takiego.
Ok zmykam jakiś obiadek gotować , bo zaraz maleńki się obudzi i będzie porobione:baffled:.

czarnula to nie pocieszyłas mnie z tymi 8 tyg. No ale mam nadzieje,ze przyślą nam niebawem i wtedy spokojnie będziemy mogli kupić bilety do PL.
Do mnie mieli kilka pytań jak skladałam o paszport dla córki to faktycznie po ok 2 tyg list dostałam,pamiętam,że podnieśli mi ciśnienie bo mi tam napisali,że muszą mieć mój paszport a ja im go wysłałam przeciez. No i przez chwilę myślałam,ze zgubili. Ale zadzwoniłam,wyjaśniłam,mieli kilka pytań głwónie o kartę pobytu,wyjaśniłam,że ja z UE i nie musze mieć żadnych kart ani pozwoleń,podziękowali,za kilka dni przyszły mi dokumenty które wysyłałam po kolejnych 2 dniach kurier zapukał z paszportem :)
No a teraz też czekamy. Jak dostaniesz to daj znać :)

Ja z Adaśkiem spaceruje czasem po ogródku trzymając go na rękach. Nie przesadzam zbytnio z uważaniem aby go nie zawiało,wiadomo,bez przesady bo na przeciąg nie wystawiam ale od małego wiaterku się mu krzywda nie stanie. W aucie tez otwieram okna jak gdzieś jedziemy i jest gorąco. Ostatnio to go nawet wykąpałam przy otwartym oknie-nie specjalnie-po prostu zapomniałam zamknąć a nie wiało i nie poczułam ;/

A co do skoków rozwojowych to tu jest wszystko fajnie wyjaśnione co to i kiedy: skoki rozwojowe -1 rok życia - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl

Moje dzieciaki śpią,ja gotuje obiad,jak wstaną to wybywamy na spacer do parku i na plac zabaw bo piękna pogoda zawitała też do deszczowej na codzień Szkocji wiec trzeba to wykorzystać :)

Cześć dziewczęta :)

Dziś tak pięknie i upalnie, że spacerek dopiero o 15 :) Mój Mały coraz częściej domaga się noszenia na spacerze, bo więcej widzi :) jak ne ma wiatru to nie nakładam mu czapeczki, ewentualnie uszko zakrywam ręką. Co do ubierania - nawet mój zmarzluch był wczoraj w body z krótkim rękawkiem :)

Pieszczoszka - nie myśl tak, przestań :D będzie dobrze :) może to tylko chwilowe kłopoty z krążeniem. A nie podajesz Laurze za mało mleczka? Nie chcę się wtrącać ale w wieku 3 miesięcy powinno się podawać 120 ml, a w 4 miesiącu już 150 ml, a z tego co czytałam dajesz Małej nadal 90 ml... ?

Żal wyjeżdżać, jest tak ładnie, ciepło i cicho (coś, czego nie ma w wielkich miastach), ale w domu najlepiej ;) u siebie ;)

Nie doczytałam, bo muszę pisać mgr żeby potem wziąć Krzysia na spacer :) Nie chcę, żeby przeze mnie siedział w domu ;)

Uściski ;*

To ja chyba mojego przekarmiam, bo on je tylko w nocy i rano 90 ml, a potem to robię 120 i jeszcze dorabiam, bo się drze o więcej... Czasami zje tylko 30, a czasami 60 dokładki. Jego rekord to 270 przy jednym posiedzeniu:)

To ja chyba mojego przekarmiam, bo on je tylko w nocy i rano 90 ml, a potem to robię 120 i jeszcze dorabiam, bo się drze o więcej... Czasami zje tylko 30, a czasami 60 dokładki. Jego rekord to 270 przy jednym posiedzeniu:)

No raczej przekarmiasz... trochę za dużo mu podajesz. Powinien zjadać 6 razy dziennie po 120 ml (ew. 130 ml). Mój jak po zjedzeniu 120 się krzywi, że mało to go dopajam herbatką, bo też potrafi domagać się o więcej :)

czesc dziewczyny.... u nas upaly wrocily....pot sie leje, na poddaszu tropiki- mlody marudny, ja zmeczona- nie wiem co sie na forum dzieje :) zaraz poczytam.... a teraz korzystajac z chwili ze mlody je i jest cicho powiedzcie mi czy to normalne ze jak sie go postawi na nozki to juz podskakuje? pozwalac- bo to dla niego frajda? czy za wczesnie?

reklama
Ja tez wpadam sie przywitać:-)
Młody spi, a ja zrobilam pranie i teraz biore sie za sprzatanko:baffled:
Kurcze On coraz mniej spi:dry: teraz praktycznie w ciagu dnia ma dwie drzemki:sorry2: a co za tym idzie, mamusia ma bardzo malo czasu dla siebie:sorry2::zawstydzona/y: Widze ze potrzebuje coraz wiecej uwagi i chce sie zabawiać:tak: Az sie boje pomyslec co bedzie jak wroce do pracy :confused::confused::confused::confused::shocked2:
Buziaki

Postaram sie nadrobic chociaż kilka stron:*

Do góry