reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

hej mamy . Moje samopoczucie dziś dość kiepskie od rana mnie bolały kości i głowa mam nadzieję że nie bierze mnie jakaś choroba...wzięłam paracetamol więc może przejdzie noc jak zwykle taka sama mały nie da pospać mamie:-)
kingutek mój w dzień dużo spi właśnie często a po godzince z kawałkiem czasem.. Wczoraj to wybudzić go nie mogliśmy do kąpania a ile przy tym smiechu było jak mu głowa leciała bo taki śpiący był:-)Ale on za to w nocy kiepsko śpi o 3 lub 2 już jest pobudka i takie drzemanie z pobudkami do 6 więc zazdroszczę tych nocy u Ciebie:-)
Pieszczoszka daj znać co lekarz powiedział??
fiore zdrówka dla V
Wikasik fajnie że z kupkami u Robercika jest już dobrze nie bedziesz się martwić
Czarnula szybko minie czas nie zdążysz się obejrzeć szczególnie z maluszkiem( mi strasznie dzień szybko leci)

reklama
Witajcie, u mnie też śliczna pogoda, spacerek będzie na pewno.
Rano byłyśmy z Ninią na usg nerek, wszystko jest dobrze,więc kamień z serca. :-D:-D:-D Mała była dzielna, troszkę popłakała ale znalazł się też uśmiech dla pana dr. Teraz musimy zrobić tylko posiew moczu, a to logistycznie trochę trudne, bo musimy dowieść mocz do szpitala w ciągu godziny od pobrania, a szpital oddalony o 50 km. No ale jakoś będziemy próbować.
Teraz Ninia śpi, bo dziś nie było spania do 9, więc drzemka się przesunęła.

Kingutek, moja Nina śpi od ok. 21 do 4-5, później pobudka o 6-7, drzemka po cycu do 9. Przed południem jeszcze jedna krótka, później spacer i może z jedna po południu. Na szczęście jest grzeczna jak nie śpi i nie muszę koło niej skakać, jak chcę zrobić coś wymagającego czasu i dwóch rąk to wkładam ją do łóżeczka i włączam karuzelę, a Ninia prowadzi bardzo ożywioną konwersację z małpą, strusiem i żyrafą. Oczywiście nie trwa to w nieskończoność, ale do godziny potrafi gadać. Zajmująca też jest mata i światełka, które migają pokazując różne zwierzątka, ale to już na krócej.

Od paru dni zauważyłam, że łzawi jej prawe oczko, łezka zbiera się w zewnętrznym kąciku. Ktoś coś na ten temat może???

Dziś rano po przebudzeniu karmiłam małą, dosyć dużo pojadła, bo czułam po piersi. Podniosłam ją do odbicia, bekła sobie zdrowo, a po chwili chlusnęła tak, że chyba cała zawartość jej żołądeczka wyleciała, zalała całe prześcieradło nie wyłączając materaca. Ale to nie wyglądało na mleko, tylko wodę podbarwioną mlekiem z serkiem. Nie wiem co o tym myśleć. Ostatnio na wizycie u pediatry pani dr pytała o to ulewanie, powiedziałam jej że ulewa czasami też sporo, bo to nie jest strużka cieknąca po brodzie, i zdarza się jej chlustać. Pani dr powiedziała, że przyczyną jest fakt, że mała bardzo dużo się najada. Oby to było tylko to.

Ostatnia edycja:
annete mój jak też własnie sie naje za duzo to zwraca więc doktorka miała rację raczej i nie masz sie czym przejmować a przeczytałam gdzies że właśnie taki serek jak dziecko zwraca to jest nie strawione do końca mleko..ale czy to prawda to nie wiem na pewno ..Dobrze że po badaniu wszystko ok :-)

zaraz widać że pogoda się poprawiła bo prawie nie ma co czytać na forum:tak:
kingutek mój mały też nie lubi podnosić główki na brzuszku bo nie cierpi leżeć na brzuszku po prostu jest leniwy i mu się nie chce ale twardo codziennie go męczę po pare razy choć na kilka minut i jest znaczna poprawa wczoraj np pięknie trzymał główkę wysoko parę minut i nawet się uśmiechał:-) tak że musicie próbować aż do skutku:tak:
co do spania to mój maluch w dzień je co 2 godz i między każdym karmieniem strzela sobie 30-40min drzemki:tak: w nocy super śpi dzisiaj znów mnie zaskoczył bo o 20.20 już spał a pobudkę zrobił dopiero o 5.30:happy: cyc zmiana pieluchy i spaliśmy jeszcze do 9.00;-) super tylko moje cycuchy nie mogą tego pojąć i wkładki przestają działać a jak maly się dossie to mu samo leci i nie musi się męczyć hehe

annte to co opisujesz z oczkiem to niestety pewnie niedrożność kanalika jest bo my mamy to samo było już ok a od tygodnia oczko mu znów łzawi :-( masuj mu kącik może uda się odetkać kanalik, zawsze możecie udać się do okulisty my pójdziemy ponownie pewnie bo nie widać poprawy jak na razie:-( wcześniej miał kropelki zapisane ale jak widać zbytnio nie pomogły...

Witam, u nas wczoraj dzien szybko zlecial:tak:rano pojechalismy na wyrwanie mojego zeba,udalo sie bez dlutowania:tak::-) i bez antybiotyku,wczoraj nie moglam malego karmic bo dostalam mocniejsze znieczulenie:no::-(Jeszcze musialam mu podawac mm bo nie doczytalam ze zamrozone mleko kobiece musi rozmrazac sie ok 12godzin:baffled: Ok 6 rano juz dalam mu cycka to co dwie godziny je:-D Mleko mi sie rozmrozilo i ma kwasny smak:szok:czy ktoras z Was tak miala?Mam nadzieje ze nie jest do wylania:tak:
annte u nas to samo z oczkiem sie dzieje i jeszcze oczko ropieje:-(Jak maly jest przy cycku to mu staram masowac ale nie wiem czy to pomaga:no:Kupilam swietlika i przemywam mu 2-3 razy dziennie i jest lepiej:tak:ale pozniej powraca:-(Bede jednak musiala isc z nim do okulisty bo za dlugo to trwa:tak:
kingutak martusia dobrze pisze:tak:Staraj sie klasc malucha na kilka minut chociarz zeby sie przyzwyczail:tak:
fiore 4 godziny snu to dla mnie byloby zbyt malo:tak:Podziwiam Cie ze jeszcze dasz rade literki czytac:tak:
Wikasik super ze Robciowi kupki sie polepszyly:tak:
kasiula trzymam kciuki zeby nie lapala cie zadna choroba:tak:
katasza fajnie masz z tym ogrodem botanicznym:tak:
czarnula poradzisz sobie:tak:
flaurka super ze corka L juz nie jest zazdrosna o Hubcia:tak:U nas jak wypadnie malemu smoczek a Misia jest czyms zajeta to krzyczy"Franek placze mamo/tato/Seba daj mu smoczka":-D a maly na widok misi jazy sie niesamowicie,ona nawija a ten sie chichra:-D
Wczoraj maly na mm,dalam mu herbatke koperkowa ok 20 wypil 70ml:tak: o 21 go kapalismy potem butla i wypil tylko 60ml:tak:Myslalam ze obudzi sie za godzine i dopije a on obudzil sie przed 3:szok:ale na razie nie zamierzam karmic mm:no:Wstawac wode podgrzewac za leniwa jestem:-DJednak piers to piers maly po mm tak nie mruczy przez sen jak po cycku:-D:-D:-D
Milego dnia dziewczyny zycze

Witajcie,wczoraj caly dzien poza domem,szukalismy lokalu gdzie mozna chrzciny zrobic,gdzie nam sie podobalo juz sa rezerwacje,jeszcze zostalo kilka miejsc to moze dzisiaj tam podjedziemy.Pozniej odwiedzilismy znajomych i dzien zlecial.
Czarnula-bedzie dobrze,szybko zleci zobaczysz.
Kingutek-mala wdzien bardzo malo mi spi po1-2h,zasypia 19-20 i budzi sie 5-6.Na brzuszku nie lubi lezec po minucie placz jest.
Kasiula-kciukasy(oby nie chorubsko)
Milego dnia:-)

Witajcie.
Zaglądam na chwilkę .
Nie mam czasu na forum .
Jestem w wiecznym niedoczasie.
Jak usiłuję coś poczytać to mi to zajmuje cały dzień "na doskok" i potem już nie pamiętam co i kto pisał...

W tym tygodniu nie pracuję .
W środę jedziemy z młodym na diagnozę ,a 26 mam USG bioderek Karolinki ...
Może więc znajdę czas by zawitać do Was na dłużej.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki.
Zdrówka dla maluszków ,bo widzę ,że różnie bywa ..
Moja mała zdrowa ,spokojna i oby tak zostało.;-)

a ja byłam u gina - w końcu. wszystko gra, recepta na plastry jest, a okres uznał jako nieokres, więc czekam dalej.
poopalałam się, upiekłam karkówkę z grilla z pieczonymi ziemniakami, sosem czosnkowym i mizerią dla Miśka.

Hanusia dziś wstała o 6;30, spała od 10 do 14. teraz drzemie od 15;40, ale lekkim snem, bo budzi się co po chwila. chłopcy śpią, ja też bym chciała, ale nie ma szans.. skoczę po m&m'sy i obejrzę odcinek serialu - jesli Hanusia mi pozwoli..

Ale jestem nie yspana, choc matematycznie spalam sporo... Co jakis czas mam kryzys i brakuje mi snu. Maly za to pospal - jadl o 17:30 i chwile po 18 juz spal do polnocy! Teraz je, pielucha bedzie zmieniana po jedzeniu, bo wczorajszej nocy, przywijalam go podwojnie przy dwoch karmienich, bo kupa poszla. Maz zdeklarowal, ze nim pojdzie spac, to Robcia przewinie - dobrze, bo po ponad sesciu godz az sie boje w pieluche zagladac ;) nie przemokla wprawdze, wiec moze nie jest najgorzej ;)

Ostatnia edycja:
reklama
wikasik ja mam dzis tak samo jestem strasznie nie wyspana i nie mam na nic siły...też właśnie raz na jakiś czas mam taki kryzys nie wyspania ale może zaraz sie zdrzemne bo mój M przyszedł z pracy to wezmie tego naszego bobasa na spacer ...dobrze przynajmniej ze mały spokojnie leży i nie musze go nosić:-)

Do góry