reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

a mi sie znowu beczec chce, dzisiaj P. powiozl Xav do Polski, mielismy razem wszyscy jechac ale paszport dla Gabi nie przyszedl a prom juz byl kupiony wiec pojechal go zawiesc do tesciow na wakacje. wroci P. dopiero za tydzien ehh nie wiem jak ja sama sie tutaj bede ogarniac z tym wszystkim :)

reklama
czarnula dasz rade!:tak: ja od środy jestem sama z małym, S wraca w środe więc cały tydzień sami jesteśmy:tak: dni bardzo szybko mijają z takim szkrabem:-)
pieszczoszka no jak dasz rade to zmykaj jutro do tego lekarza
zanetaa po prostu brak słów....:no: mogę tylko współczuć:baffled:

Nam kolejny dzień zleciał szybko, malutki kolejną noc super przespał do 5 i potem do 9.30:-) a i w końcu przewrócił się z brzuszka na plecki ale był tak tym faktem zdziwiony że szok:laugh2:
dzisiaj w pytaniu na śniadanie mówili że sanepid chce wprowadzić żeby szczepienie przeciwko gruźlicy było obowiązkowe dla dzieci i dorosłych bo za dużo rodziców przestaje szczepić.
Bąbel spi od 20.20 więc mam cały wieczór dla siebie:tak:Ide malnąć pazurki.

czarnula a kiedy wysyłałaś wniosek? Bo my też na razie czekamy,a wniosek wysłałam już ok 3 tyg temu,kasę z konta już pobrali ale na razie zero odzewu. Dla córki dostaliśmy po ok 3 tyg jakoś.
My chcemy lecieć 22 sierpnia do PL ale z kupnem biletów się wstrzymujemy do momentu aż paszport przyjdzie żeby właśnie takiej sytuacji nie było,ze będzie poślizg i dupa blada.

Co tu dzisiaj taka cisza ???:szok:
Martusia, ja już pomalowałam jeden pazurek na turkusowo, drugi na granatowo , a co, jak szaleć to szaleć, w końcu jest lato :-D
Czarnula, głowa do góry i ciesz się chwilami spędzonymi z maluszkiem!
Pieszczoszka, daj znać co u doktora.

Skoro dziś jakiś marazm, to znikam. Miłego wieczorku!

Zleciał mi dzisiejszy dzień nie wiadomo kiedy. Młoda w bardzo dobrym humorze więc i wizyta w pracy całkiem sympatyczna, potem obiad u siostry i wieczorny spacer. I jakoś tak już by wypadało się kłaść. Weny do pisania brak ale i ogólnie straszna cisz dzisiaj na forum. Więc spokojnej nocy wszystkim życzę i ja też uciekam do łóżka.

Produkcja na forum nieco zmala. Dla mnie to dobrze, bo jakos w czasie nocnych karmien bylam dzis polsnieta. W srodku nocy zamiast miec co najmnie pelne 3 godz snu, to tylko drzemalam i przytrzymywalamraczki malemu. Po karmieniu zawsze go szczelnie zawijam, ale tak momentalnie wystartowal z placzem, ze Robusiowe lapki zostawilam na wolnosci. Polozylam sie spac, a po paru minutach nimzdazylam usnac maluchowi znudzila sie zabawa raczkami i chcial spac. Niestety lapki byly innego zdania i wciaz wierzgaly budzac Robcia... Wiec trzymalam te lapulki, oneuciekaly, ale bylam dzielna i dziecko pospalo, ja nieco mniej.
A tak przy okazji - kupki wrocily do musztardowego koloru :)

Trzymajcie sie dziewczyny i dbajcie nie tylko o dzieciaczki, ale i o siebie, czasem od lekarza nie da sie niestety wiwinac. Pamietajmy, ze nie mamy czasu na chorowanie, wiec trzeba szybko reagowac.

czarnula a kiedy wysyłałaś wniosek? Bo my też na razie czekamy,a wniosek wysłałam już ok 3 tyg temu,kasę z konta już pobrali ale na razie zero odzewu. Dla córki dostaliśmy po ok 3 tyg jakoś.
My chcemy lecieć 22 sierpnia do PL ale z kupnem biletów się wstrzymujemy do momentu aż paszport przyjdzie żeby właśnie takiej sytuacji nie było,ze będzie poślizg i dupa blada.

w ten czwartek beda juz 4 tyg od wyslania

Witajcie!
Faktycznie cos malo piszecie.Ja tez:sorry2: Bo w niedziele jakos ten czas mi uplynal nie wiadomo kiedy,a wczoraj najpierw bylam u lekarza,a sie okazalo ze mojego nie ma i z godzinnego siedzenia nici:dry:potem maly spacer,po poludniu sprzatanie i szykowanie,wieczorem mielismy gosci i po poniedzialku.
Leo przepieknie przespal noc,od 21 do 5,ale zjadl o 19 wiec mial prawo byc glodny.Za to ja poszlam spac o 1,wiec srednio te 4h snu mi wystarczyly.Skorzystalam z okazji i przetlumaczylam 3 strony dokumentow...choc w tym momencie najchetniej bym poszla do lozka,ale nie moge bo musze jeszcze zajac sie paroma innym sprawami,dopoki dom jest cisza zalany ;-)
Za to do V cos zoladkowego przylazlo,bo po raz pierwszy w zyciu wymiotowala,po dniach rzadkiej kupki.Choc nie powiem,wczoraj juz bylo lepiej.Na chora nie wygladala,podziwiam ja,ja bym juz dawno polegla.
Ok,uciekam zajac sie tym co trzeba,innej opcji nie ma :sorry2:

Milego dnia!!!

hej dziewczyny nie mogę was nadrobić :-((( trochę mielismy przebojów z malą. Co do wcześniejszych tematów probiotyków i witamin to ja probiotyki mialam biogaie i pare dni bylo ok pózniej wszystko się nasililo witamine d też podawalam ale jak mi powiedziala kolezanka niektóre dzieci ( w tym jej ) witamin w nadmiarze nie tolerują i przez ta witamine jej córeczka ulewala odstawilam wit d zagęscilam troszkę bardziej mleko nutritonem i ulewanie przeszlo a mala mlekiem tak się potrafila zakrztusić ze się robila czerwona imachala rączkami bo nie mogla oddechu zlapać i to nawet 2 godzinki po posilku

co do podnoszenia się to kurcze moj leniuszek z brzucha nie lubi gowki podnosić a jak lerzy na leżaczku lub w wózku to z poduszki potrafi się podnieść na kilka centymetrów i utrzymać glowe trzyma sztywno jak się podnosi z lezaczka to trzymam ją za rączki i się podnosimy do siadania bez problemu i strasznie się cieszy martwi mnie jednak ta gowa z lezenia na brzuchu jak ją nauczyć skoro jak klade ja na brzuchu to chwile lezy i ryczy

ile wasze dzieciaczki spią w dzien moja śpi w nocy od 21:20 do 6:30 rano póżniej jeszcze godzinkę i może jedną ma dluzszą drzemkę w ciągu dnia a tak to w ogóle nie śpi

reklama
Witam i zaraz uciekam. Pogoda prześliczna i upał się zapowiada więc idziemy do ogrodu botanicznego. Szkoda siedzieć w blokowisku.
Kingutek- moja śpi w dzień różnie- czasami 6 godzin a czasami 1,5. W nocy idzie spać koło 21 i wstaje o 6 w międzyczasie budząc się średnio raz na 5 minut karmienia.

Buziaki dla wszystkich i miłego dzionka.

Do góry