reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam!
Tomaszowa-unas karmienie trwa do 15min w nocy po kilku min.i mala zasypia.Katasza-moja tez zasnela o 20 i obudzila sie po 5:szok:ciesze sie bo jestem mega wyspana.Od 2 dni wogole w dzien mi nie spi,zasnie i za chwilke oczy jak 5zl nie mam czasu na nic,nawet na spacerku nie spi a wczesniej tylko ruszylysmy woziem i spala oby jej to przeszlo.Za oknem ponuro i deszczowo w taka pogode nic mi sie nie chce.I uciekam bo mala juz placze.
Milego dnia :-)

reklama
Witam wszystkie i ja :-) U nas okropna pogoda pochmurnie i deszczowo idzie się zdołować ...jesteśmy skazani na siedzenie w domu ...Ale przynajmniej się wezmę za porządek w szafie :-)
zanetaa tez właśnie myślałam zrobić takie odciski bo te malusie rączki i nóżki są takie słodkie ale jakoś się zebrać nie mogę.
Katasza ja też podaję probiotyk tylko bio gaie ale właśnie wczoraj podałam resztkę i nie kupiłam następnej butelki , myślałam właśnie zmienić na ten co ty używasz .Tylko ja go podawałam bo mały strasznie stękał i się prężył przy kupce i w dzień i w nocy i pediatra kazała to mi podawać i wydaję mi się że duża poprawa nastąpiła ale w dzień a w nocy o 3 budzi się i już stęka na kupkę i ciężko mu zasnąć . Ja też odstawię teraz ten probiotyk i zobaczymy co będzie...
A ja karmię też tak 10-15 min
Pozdrowionka Mamusie:-)

Witam sie i ja:)

My rowniez przespalismy od 20.30 do 4 mleko i do 8.30:), ale my nie na cycu tylko na mm... Olka pewnie zaraz znowu pojdzie spac a ja ogarne chalupe bo pozniej wybieramy sie na otwarcie naszego parku po rocznej modernizacji. Planuja duzo atrakcji dla dzieci wiec zobaczymy... a pogode mamy piekna.. w koncu:tak:

Mam pytanie dla mam ktore karmia mm... Czy wasze male tez z rana nie sa takie glodne? Moja zawsze rano wypije z 60ml po 4-5 godz nie jedzenia i juz jest najedzona. Niewiem co o tym myslec... bylismy ostatnio w czwratek na wazeniu i ma 5340 wiec na wadze przybiera, chociaz w miesiac przybrala tylko 700g.

My mamy tez taka pamiatke po jednej str jest zdjecie a po drugiej odcisk stopy Olki i Amelki, smiesznie to wyglada jedna mala stopka, druga duza:) no i oby dwie maja swoje albumy ze zdjeciami, czasami jak tak patrze na zdjecia i je porownuje to one sa strasznie do siebie podobne jak byly male:)

Zycze wam milego weekendu:-)

Bea z tego co mówi mój pediatra to 700g to optymalny przyrost wagi w przeciągu miesiąca więc raczej nie masz się co stresować. Ja co prawda karmię cycem ale myślę, że jak dziecko zjada tylko tyle po nocy to znaczy, że nie jest głodne. Dziecko nie da sobie krzywdy zrobić. Zresztą w nocy wydatkuje mniej energii niż w dzień kiedy jest aktywne.

Katasza mi lekarz przy wypisywaniu wit D powiedział, że może ona powodować u niektórych dzieci coś podobnego do kolek. Wtedy należy przerwać na jeden dzień podawanie...

witam tez wyspana:)) dałam małej cyca o 24 i wstała dopiero 6,20:)) z kupalem heheheh
zycze miłego dnia pewnie wieczorkiem poczytam co u was a teraz mykam sie ubierac bo do mamy jade

Kasiula - byle nie zwlekać za długo, bo ja tak z Bartim mówiłam "jutro" aż wyszło rok później przy okazji dnia babci i dziadka. troszkę mi żal, że nie mamy malutkich stópeczek, więc Hani zrobiłam choć mi się nie chciało;p

biorę się za ogarnięcie domu, bo teściowa się zapowiedziała przed chwilą.. :dry:
wkurza mnie jej natarczywość, ale to chyba lepsze niż wypinanie się na mnie mojej matki..

A! Hanusia wstaje o 6 rano i jest głodna jak smok:) z tej zachłanności nie może złapać smoczka, zawsze mnie to bawi:)
a co mnie zastanawia.. Hanusia nadal je 120ml - jak niemal od początku, jedyne co jej się zmienia to częstość posiłków - je już co 3h, wcześniej co 4h. mam nadzieję, że za miesiąc nie będzie jadła co godzinę 120ml...

Ostatnia edycja:
moja z rana tez mniej głodna jest...;-)

pytanie do dziewczyn co juz maja wieksze dzieci.. kiedy wasze dzieci zaczeły raczkowac?
ja byłam w szoku jak zobaczyłam ten filmik ..

4 miesięczna Marysia raczkuje - YouTube

do mam co podaja wit d w kapsułkach.. jak chcecie zaoszczedzic poprposcie o recepte na wit d wtedy kupicie ja w kropelkach za mniej wiecej 4 zł

zazdroszcze wam,ze wasze dzieci tak dlugo spia.. moja pobudki robi dosc czesto .. mam nadzieje,ze z wiekiem dluzej pospi..

reklama
Witam weekendowo.

Sama nie wierzę we własne szczęście. Moje dziecię zasnęło wczoraj o 20 i obudziło się na karmienie o 5 rano. Przespała ciągiem 9 godzin :szok: i nawet nie mogę mieć pretensji o to, że obudziła mnie przed 6 i jest już wyspana. Narzekać mogą natomiast moje cycki, nieprzyzwyczajone do braku nocnego karmienia. zastanawia mnie tylko jedno- ponieważ wczoraj Młoda zasnęła bez kąpieli (w ciągu dnia spała może 1,5 godziny więc jak już zasnęła to nie miałam serca jej budzić) i w związku z tym nie dostała wczoraj ani vit. K+D ani Dicofloru (probiotyku), natomiast rano po raz pierwszy od dawna nie było kwękania i stękania. Kupy w nocy też nie było ale do tego już przywykłam, za to bączki szły bez trudu. Nie wydaje mi się, żeby było to związane z niepodaniem witamin. Więc może probiotyk był winny tym stękaniom, kwękaniom i brakiem bączków? Co o tym myślicie?

Miłego weekendu wszystkim.

U nas było tak, mała nie mogła zrobic swobodnie kupki i się prężyła, położna zaproponowała odstawienie KiD na jeden dwa dni. tak też zrobiłam i było lepiej. Było faktycznie lepiej, teraz podaje co drugi dzień. po probiotyku mała jeszcze bardziej sie prężyła i płakała, podawałam Lacidobaby. Teraz nie podaję go wcale.

Witajcie, wczoraj kolo północy mała się lekko przebudziła, więc ja przebrałam i nakarmiłam. Wstała o 5.30 wyspana i skora do zabawy i pogaduszek, kiedy ja ledwo na oczy patrzyłam. Na szczęście po pół godz. usnęła i dała pospać do 9 :-D Teraz gaworzy sobie i mnie zaczepia, zaraz jej pora spania. Później idziemy do miasta a po południu mamy gości teściów i ciotkę R. Trzeba jakieś ciasto sklecić albo coś :nerd: Zabieram się za coś, bo później się nie ogarnę.
Miłej soboty!!!!!!!!!!!

Do góry