reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

mi chyba dzisiaj dziecko podmienili od wczoraj dostaje mleko bez laktozy odstawiłam infacol i moje dziecie było dziś aktywne chyba z godzine i cały czas spi brzuszek mięciutki wstaje na butle zjada i zasypia przy odbijaniu :-))) kupilismy jeszcze do tego mleka specjalny zagęszczacz i tylko raz troszeczke ulała zwykle o tej godzinie mielismy już kilka par zmienionych ubrań

anik sorki że tak pytam ale czym karmisz bo nie chcę przeszukiwać wątku ?

reklama
Zastanawiam się, czy zaparcie nie jest spowodowane zmianą mleka... Nie konsultowałam zmiany z pediatrą, ponieważ moja lekarka była na urlopie... 20 wybieramy się do niej, ponieważ Mały powinien zostać zaszczepiony, więc od razu spytam... Niech go obejrzy, zważy itp. Chociaż wszędzie, gdzie wyczytałam w ciągu 1 miesiąca dziecko może przytyć 1000 g. Nasz tyle przytył i nie rozumiem, czego ta kobieta się czepia! Udało jej się wpędzić mnie w stan, gdzie zaczyna mnie niepokoić wszystko, nawet to, na co wcześniej nie zwróciłabym uwagi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dziękuję bardzo pani doktor :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Tak jak dzisiaj z tym ulaniem.

Dziewczyny karmiące butlą - ile mniej więcej picia dajecie dzieciaczkom? Przed jedzeniem, po jedzeniu? I ile karmień na dobę mają Wasze dzieci? Na Bebiku jest napisane, że powinno być 7 karmień (od 90 - 120 ml) tylko jak to wytłumaczyć mojemu dziecku... Czasami w porze karmienia dostaje butlę herbatki po prostu i też daje się oszukać...

Moje dziecię jest od 2 godzin na spacerze z tatusiem więc mam trochę czasu dla siebie. Mała od rana trochę poszalała, bo jak się obudziła o 6 tak zasnęła koło 12:30. Wieczorem chyba wyskoczymy do znajomych na oglądanie meczu i mam nadzieje, że dotleniona spacerem będzie grzecznie spała. Ale pewnie naiwna jestem.
Pogoda dalej przepiękna, okno balkonowe na oścież otwarte, tylko jakiś piknik się nie odbywa niedaleko i właśnie jakaś orkiestra dęta daje popis więc nie wykorzystam czasu wolnego na spanie. Dobrze, że się w nocy wyspałam.

Zastanawiam się, czy zaparcie nie jest spowodowane zmianą mleka... Nie konsultowałam zmiany z pediatrą, ponieważ moja lekarka była na urlopie... 20 wybieramy się do niej, ponieważ Mały powinien zostać zaszczepiony, więc od razu spytam... Niech go obejrzy, zważy itp. Chociaż wszędzie, gdzie wyczytałam w ciągu 1 miesiąca dziecko może przytyć 1000 g. Nasz tyle przytył i nie rozumiem, czego ta kobieta się czepia! Udało jej się wpędzić mnie w stan, gdzie zaczyna mnie niepokoić wszystko, nawet to, na co wcześniej nie zwróciłabym uwagi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dziękuję bardzo pani doktor :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Tak jak dzisiaj z tym ulaniem.

Dziewczyny karmiące butlą - ile mniej więcej picia dajecie dzieciaczkom? Przed jedzeniem, po jedzeniu? I ile karmień na dobę mają Wasze dzieci? Na Bebiku jest napisane, że powinno być 7 karmień (od 90 - 120 ml) tylko jak to wytłumaczyć mojemu dziecku... Czasami w porze karmienia dostaje butlę herbatki po prostu i też daje się oszukać...

ja nie daje nic do picia dla malego, chyba ze raz na jakis czas jak sobie przypomne ale wtedy tylko wode. moj powinien jesc juz 150 ml tak pisze na mleku a je 120 i to na raty wiec karmien w dzien ma okolo 10 bo zje 60 zasnie i potem wstanie i znowu je, mam nadzieje ze mu sie odmieni niedlugo i zacznie normalnie jesc

anik nasza je 100 ml i ma 7 karmien zdazają sie dni ze zje wiecej czasami zrobię jej 100 ml a ona zje 80 lub 90 to nie wmuszam na siłe bo dobrze przybiera na wadze( na mleku napisane ze powinna jeść już 120 i 6 karmień ale mi pediatra mówiła ze lepiej stopniowo przyzwyczajac brzuszek do większych porcji i częściej karmić) przepajam ją herbatką rumiankowa i z tego co i mówiono powinna wypić dziennie tyle ile na jedno karmienie czyli u nas 100 ml ale nieraz wypije 70 a nieraz i 130 jak jest bardzo ciepło zależy od dnia lale też nie pcham na siłe.
co do zaparć z winy mleka to moim zdaniem może być to tym spowodowane poprostu każde dziecko inne i woli inne mleko.

Sory ale leci mecz ,a dziś przy tej pogodzie to cały dzień na dworze nie mam nawet jak doczytać.Jak będę mieć zdjęcia wnuczka to wstawię.Synowa wykończona ,a Borys ma 59 cm była pomyłka.Wszystkim dziękujemy:tak::-D

ja herbatke zawsze podawałam między karmieniami tak około godziny przed następnym albo jak widac było po małej że chce sie pić dziś z racji że spi cały dzień (chyba odsypia te wszystkie dni kiedy bolał brzuch aż boje się nocy )dostaje zaraz przed mm bo mamy zagęszczacz do mleczka i teraz zero ulewania więc herbatka tez zostaje w brzuszku

reklama
anik - Hanusia jadła 120ml, ale od kilku dni wystarcza jej 90. pije między karmieniami w granicach 100ml i tylko herbatkę rumiankową, bo po koperkowej spinała się i krzyczała.
w piątek ważyliśmy Malutką w przychodni - 4800 w ubraniu, czyli jakieś 4500. przy urodzeniu 3595, więc można uznać, że przybył nam kilogram w miesiąc i nie widzę problemu - kiedy pediatra obliczała dawkę syropu (Hanusia zaczęła kaszleć i ma katar - baliśmy się, że Barti ją zaraził) zakładała, że Hania będzie ważyć koło 5kg i nawet nie wspomniała, że to może być dużo.

Pieszczoszka - jak przebijałaś Laurce uszka? pistoletem?
teściowa pytała wczoraj co kupić Hanusi - mówię kolczyki (bo gotowa była kupić figurkę jakiegoś świętego) i z paniką w oczach mówi : "weźmiemy ją do mojej kuzynki i przebije jej igłą, bo pistoletem boli i dziecko cierpi", oczywiście ja miałam pistoletem i owszem bolało, ale bez przesady z tym cierpieniem - igłą też miała przebijaną dziurkę i pamiętam, że było gorzej, bo dłużej to trwało.. no i nie podoba mi się, że ta kuzynka nie jest kosmetyczką tylko pielęgniarką... opowiedz jak było z Laurką..
piękna pogoda u nas, więc uciekamy:)

Ostatnia edycja:
Do góry