reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

zanetaa tak pistoletem:)

elivie nie uwazam ze male dziecko wygladalo w kolczykach komicznie !
duzo osob widzac moja mała mówi ,że wyglada prze uroczo :) albo jak ksiezniczka :)z reszta jak by dorosla na pewno tez by chciala uszka miec przebite bo praktycznie kazdy ma :)

Moja mala nie grzebie wogole przy kolczykach.. wiec nie sadze zeby w czyms przeszkadzaly.

co do gojenia to nie ma żadnej ropy ani nic sie z tego nie saczy.codziennie przemywam spirytusem i mala nie protestuje.
Kosmetyczka powiedziala sama,ze lepiej sie goją uszka na takim maleństwo i mniejszy tez krzyk jest bo mają wiekszy próg wytrzymałosci i widac po mojej to prawda. Mała tylko popłakała sie w momencie strzelenia pistoletu i od razu sie uspokoiła :)

reklama
Co do kolczykow to koeljny watek gdzie trwa dyskusja na ten temat ;-)
Wg mnie dziecko samo powinno zdecydowac czy jej sie podoba czy nie, nie bede przebijala dlatego, ze mam takie widzimisice i nie bede robila z dziewczynki starej malenkiej czy kobietki na sile bo po co? przyjdzie czas na wszystko zreszta, kolczyki to nie mus, nie kazdej kobiecie sie to podoba i nie kazda kobieta to ma, zreszta znam wiele kobiet ktore dziurki maja a w zyciu kolczykow nie nosily, wiec po co? nie chcialabym zeby moja mama decydowala za mnie i ja za dziecko w tej kwestii decydowac nie bede. tak samo jak mialabym jej teraz zrobic tatuaz zeby pozniej nie cierpiala czy kolczyk w pepku bo przeciez ladnie a pozniej po co ma cierpiec swiadomie...
Glupota dla mnie;)

Ollena - ale twój synek jest do Ciebie podobny:)
i.. porównanie przebicia uszu z tatuażem jest lekką przesadą:)
myślę, że jak dziecko od początku będzie miało kolczyki, to będą częścią ciała jak np uszy - przecież dzieci nie wyrywają sobie uszu, czy języka, bo "to ciekawi":) ale jak kto uważa - nie ma ani dobrych, ani złych decyzji - są tylko inne:D

gorąc niesamowity - siedzimy w domu, bo (nie myślałam, że to powiem) w starym budownictwie jest lepiej - chłodniej. może kiedyś klimatyzacja będzie dla ludzi.. bo teraz cena zabija, nie tyle montażu i zakupu, co użytkowania..
Barti u dziadków, Misiek śpi, bo był w pracy na 4rano, Hanusia też drzemie na macie, bo troszkę łobuzowała ze dwie godzinki.. tylko ja w fazie czuwania..a coś się nie wyspałam już drugą noc.. Hanusia wymyśliła sobie, że będzie wstawać o 5 i nie spać do 9, przy czym nie jest wybitnie spokojna i domaga się noszenia i tulenia.. cóż - wyśpię się po śmierci:)

Witam!!
azula gratulacje dla Ciebie i Twojej synowej, niech sie wnusio chowa zdrowo.
Co do kolczykow to kazdego to jest indywidualna sprawa, ja mojej corce przekolam jak miala rok , nie narzeka ze przekulam jej uszy jak byla mala , jest zadowolona w tamtym roku przekula sobie jeszcze jedna dziurke u uchu (gorzej sie goilo niz byla mala).
zanetaa moj synus tez sie domaga noszenia na rekach , ale ile mozna. Wstaje sobie o 4 i z 1h nie spi,mam nadzieje ze to minie

aga - ponosić mogę, to dla mnie przyjemność byle by się to nie przerodziło w sposób spędzania dnia.. i najlepiej żeby nie było o 5 rano:) ale za to jakie jędrne i silne ręce będziemy mieć:) siły życzę!

Witam wieczornie.
U nas dzis było goraco do czasu...kiedy sie szykowalismy na wyjscie na dwor zaczelo padac:baffled:
Co do kolczykow - mnie ten temat nie dotyczy, mam dwoch chlopakow:-Dale pamietam jak sama zdcydowalam ze chce miec i bylam taka zadowolona, wsiadlam na rowerek ( mialam pewnie z 6 lat:-p) i mama z kolczykami mnie dogonic nie mogla, tak pedzilam do kobietki ktora przekłuwała:-D Oczywiscie igla ale nie pamietam zadnego bolu z wrazenia pewnie:-D Jedyne co moge napisac ze pamietam do dzis podekscytowanie:szok:i to ze baaardzo tego chcialam:tak:
U nas powoli do przodu, rzadko pisze bo ciagle cos. Maly rosnie jak na drozdzach, na wadze lazienkowej 5 kg w lekkim ubranku, w czwartek szczepienie to go pomierzymy i powazymy profesjonalnie:-D
Azula gratulacje babciu:tak:duzy chlopak, bedzie filigranowa ciocie nosil na rekach:-D

Moje dziecię przeszło dzisiaj samo siebie. Nie spała od 5 do 16 (no z jakąś godzinną przerwą na sen), potem ładnie spala na spacerze i u dziadków, a kiedy przyszła pora kąpania- nawet oka nie otworzyła- kąpała się na śpiocha. Zresztą karmienie też tak wyglądało. Ja padam dzisiaj na twarz. Jeszcze ta pogoda nieszczęsna. Aż jestem ciekawa jaka będzie dzisiejsza noc...

Dołączam do padających na cyce.. My po akcji szafkowej mieliśmy jeszcze gości, Maciek tylko na rękach chciał być, kręgosłup mi wysiada. Teraz cwaniaczek usypia, jeszcze tylko starszą pchełkę poskromić mi zostało i będę mogła w kimę iść.

reklama
Temat kolczyków został poruszony.Moje zdanie nie wiem czy jej te uszy przekłuję ale to bez znaczenia czy będą przekłute teraz czy potem zabieg tak samo bolesny lub mniej jak szczepienie ,a kolczyków wcale nosić nie trzeba np ja mam dziury ,a kolczyków nie noszę bo nie lubię ale jakbym chciała to mogę założyć .No i mało będę na bb przy tej cudnej pogodzie .Nadrabiam po łebkach i zaraz idę spać.Całuski dla dzieciaczków i baj do jutra:-):tak:

Do góry