reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

czesc dziewczyny! moj maluszek poszedl wczoraj spac o 22 i obudzil sie o 4 na jedzenie! najadl sie, zasnal, spal ponad dwie godziny, o 7.40, kolejne jedzenie i znowu spi. kurcze, mogloby tak byc juz zawsze ;)
ja korzystajac z okazji, jem sobie sniadanko i zaraz biore sie za prasowanie bo niezla kupka sie uzbierala.
milego dnia dla Was i Waszych maluszkow!
U nas ma byc dzis 30 stopni wiec wiekszosc dnia spedzimy pewnie poza domem

reklama
Witam:-)

she - chyba się nasze maluchy zmówiły, mój wczoraj większość część dnia przespał, po kąpieli spał do 3:00, później do 7:00 i nadal śpi. Wstaje tylko na cyca:-)

Miałam zabrać dzieciaki na fajny plac zabaw, gdzie M. gra z chłopakami w nogę, ale za gorąco a tam wcale cienia nie ma, więc rezygnuję. Pospacerujemy po południu jak temperatura spadnie.

Witajcie,
wczoraj Ninka też cały dzień spała, w nocy nie ma problemu nigdy, wstała o 9.00. Zjadła, teraz leży w leżaczku bujaczku i fika nóżkami, sama się buja.
U mnie dziś pogoda niepewna, jak na razie jest słonecznie, ale nie wiadomo jak długo, bo później mają być burze. Trzeba się wybrać na jakiś spacerek póki można.
Ja od dziś ścisła dieta, bo mała znów ma problem ze zrobieniem kupki.
pozdrowienia i miłego dnia!

Cześć,

ja staram się mojemu jakoś wyregulować posiłki, żeby zjadał ich 7 na dobę i średnio mi to idzie... Nie umiem wytłumaczyć Małemu, że powinien poczekać jeszcze godzinkę np. :confused2:
Pomiędzy posiłkami oszukuję go herbatką... dzisiaj go chyba za bardzo oszukałam, bo zjadł 90 ml mleka, ułożyłam go do odbicia, rozpłakał się, rzygnął (na szczęście świeżym mlekiem i nie było tego bardzo dużo), po czym popłakał, beknął i... zasnął :eek: czy to jest normalne?:confused:
Być może miał zbyt pełny brzuszek, bo teraz śpi i nie widzę, żeby mu cokolwiek dolegało... Wczoraj nie zrobił kupki, może to też dlatego jest pełniejszy:confused:
Po tej nocy w szpitalu mam dość... Czuję, że zaczynam popadać w paranoję po prostu...

anik - mojemu też się zdarzyło kilka razy wymiotować z przejedzenia, po czym zasnąć na 2-3h, więc uznaję, że to normalne. Jakby coś mu dolegało to by płakał, jak śpi tzn. że wsio ok:tak:

U nas dom wariatów, staram się mieszkanie ogarnąć, ale ciężko mi to idzie, bo maciek się domaga bliskości i noszenia, a Lena przechodzi sama siebie i gdzie ogarnę to ta znów nabałagani w 5 sekund. Teraz jej rozłożyłam namiot na balkonie, a Maćka wrzuciłam w bujaczek, więc chwilę spokoju mam, uff..

Trochę pomarudził, ale bujanie na rączkach leczy... a dwa - znów go lekka koleczka złapała :-( ale już nie tak silna jak wczoraj. No i od wczoraj nie robił kupki, więc myślę, że to też go gniecie... tym bardziej, że coś tam dzisiaj usiłował cisnąć...

Witam, ja znowu nie mam czasu na bb:no: Pogoda jeszcze sie utrzymuje wiec spacerujemy(moze szybciej mi waga spadnie:-D):tak:
Azula gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maly ok,bylismy u lekarza wszystko w porzadku maly przybral 500g w 2 tyg:tak::-)
Zaraz jemy obiad i ide chyba sie zdrzemnac bo cos cisnienie spada:dry:U nas maja byc burze,my juz po spacerze wiec moze padac:tak::-DPozniej najwyzej malego na balkon wystawie:tak:Dzis na mecz przychodzi G szwagier z dziecmi wiec bedzie wesolo:blink:Mam nadzieje ze maly bedzie spal w halasie:-D
Milego dnia zycze:tak:

reklama
anik - zauważyłam, że jak podaję Maćkowi sab simplex to problemów z zaparciami nie ma i 2-3kupki dziennie robi. Kolejny plus kropelek;-)

My już po zupce, za moment drugie danie będziemy jeść. Lenka wstała w dobrym nastroju, Maciek się buja i spać nie chce. Zjemy i wybierzemy się na spacer do Ogrodu Botanicznego, bo tam sporo cienia i przyjemnie. Kibice szaleją, przed chwilą pochód pod blokiem nam przeszedł ze śpiewem, okrzykami i trąbami.

Do góry