reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam się z Wami po długiej nieobecności.
U nas niestety nie obyło się bez problemów.Mały złapał zapalenie oskrzeli i wylądowaliśmy na 10 dni w szpitalu:-:)-:)-(.Zupełnie nie wiem skąd mu się to wzięło:no::no::no:. No ale już jest dobrze, tylko teraz jak słyszę kaszel to cała jestem w strachu.
Anik co do wagi to nie wiem ile powinno dziecko przybierać, natomiast powiem Ci tak mój zjada najpierw trochę z piersi( niewiele może z 20), następnie 120 mm i to mu mało. Po jedzeniu drze się i szuka jak by był nie wiadomo jaki głodny:baffled:.

reklama
Natalka - u nas doczepiła się nie moja pediatra, a ta szpitalna... stwierdziła, że go przekarmiam :eek: mam go oszukiwać herbatką... przy czym stwierdziła, że koperkowa powoduje luźne stolce... może się nie znam, ale od zawsze był "koperek na wiaterek" więc od jutra w ruch idzie herbatka koperkowa z Hippa. Generalnie, chyba po weekendzie wybiorę się do naszego pediatry. Póki co zmieniłam Krzysiowi mleko, z Nan Pro 1 na Bebiko... może mleko mu nie odpowiada, stąd kolki...??
mysle ze gdybys przekarmiala malego to juz pediatra by ci to wczesniej powiedziała wiec nie przejmuj sie gadaniem tych bab ;-) no moze byc anik ze to zmiana mleka , czesto tak bywa .wiadomo kazdemu dzieciaczkowi inne mleko podpasuje . no tak faktycznie moze u ciebie pomoze na baczki i kupki herbatka nic nie szkodzi sprobowac, ja mojemu jak podalam to walil jeden za drugim ale ze nie mial problemow z brzuszkiem to poki co juz jej nie podaje bo tylko go te bączole meczyly w takiej ilosci a tyle co teraz wali to mu wystarczy :-D a ogolnie mi polozna pow ze na lepsze kupki to przepajac przegotowana woda jak by co ;-) a no i jest jeszcze z hippa herbatka na lepsze trawienie ;-)

ide nyny zeby choc troche odpoczac nim sie cycownik obudzi :-) Dobranoc i spokojnej nocy przede wszystkim !

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka-- nie zazdroszczę.
Ula na razie śpi ładnie w nocy. Szczęśliwie minęły problemy z brzuszkiem. Teraz Mała nakarmiona dalej śpi. Muszę W. z łóżka wygonić żeby do roboty poszedł, to ogarnę troszkę mieszkanie bo położna dzisiaj przychodzi do nas. Mam nadzieję, że będzie przed południem to później pójdziemy sobie z Ulą na spacerek bo przez wczorajszą pogodę siedziałyśmy w domku.

Miłego dzionka wszystkim życzę.

Witam wyspana i szczęśliwa: Maciek mi dzisiaj tylko 2 pobudki na karmienia zafundował, o 4:00 i 7:00 - normalnie Dzień Matki:-D

U nas nie pada, ogarnę pocztę i lecę młodą do klubu zaprowadzić, a sama się za prasowanie biorę, bo sterta mi urosła.

Moje dziecie jest nieprzewidywiwalne:)) Oto kilka jego dokonań:

Wczoraj dokonał niemożliwego i nasikał sobie do ucha:))

Kilka dni temu jak po kąpieli odpadł mu kikut pępowiny (nieco za wcześnie) to musieliśmy mu to miejsce oczyścić - ja go trzymałam, tata czyścił pępek a dzieć sie darł jak opętany. W pewnym momencie cisza - ja się przestraszyłam, sprawdzamy - a on... zasnął:)) Momentalnie i z chrapaniem;)) Tak jak moja znajoma, pilotka wycieczek zagranicznych - raz zgubiła w Pradze jedna parę, tak sie tym zdenerwowała, że zasnęła;)

Wczoraj był niespokojny wieczorem - nie kolka, bo po wzięciu na ręce się uspokajał, raczej potrzeba bliskości. No ale ludzie - od 19 to można oszaleć. O 23 Leszek już cierpliwość stracił i postanowił mnie od małego odseparować, bo mały się drze, ja się denerwuję i czeski film. Najlepszą metodą odwrócenia mojej uwagi są przytulanki, więc przystąpił do dzieła, ja się bronię, bo mi dziecko płacze przecież, ten nieugięty a dzieć - im bardziej mamie opór słabł tym dzieć słabiej kwilił - zasnął zanim mama z tata do meritum przeszli... masakra - Leszek się cieszy, że znaleźliśmy super metodę na usypianie dziecka...

Bąki puszcza głośniejsze niż moje i Leszka razem wzięte:) Własnie takowe produkuje przez sen:))

Witam Was porannie, wyspana bo tylko dwa karmienia w nocy a i te w łóżku z dzieciem przespałam. Pogoda cudna, więc dzis spacery bez dodatkowych atrakcji w postaci deszczu:)

A - po południu kupujemy agd do kuchni i mamy dylemat, czy dokupić ubezpieczenie na stłuczenia do płyty indukcyjnej - słyszałyście o tym, że one się łatwo tłuką?? Wczoraj jak zamawialiśmy to nam sprzedawca polecał to, bo one niby delikatne, ale jakoś sie wahamy, bo to wyjdzie drożej o 280 PLN. Ja podejrzewam, że sprzedawca ma jakąś premię od tych dodatkowych opcji, ale Leszek się waha, bo sama płyta tania nie jest a jak ma sie potłuc to go szlag trafi.

co do ilości mm to my tez tak jak pisze na opakowaniu dawaliśmy 90 ale że często zdarzało sie że mała była głodna co 2 godziny i zamiasto 7 posiłkow było nieraz 8 i czasami jeszcze dawałm po 30 ml tak dodatkowo bo była głodna (to napewno głód bo szukała a herbatki pić nie chciała jeden łyk i wypluwała smoka) zaczeliśmy dawac odrazu 120 i tak jak pisze na opakowaniu 6 posiłków poradzilismy się pediatry i ona nam powiedziaął że dla maluszka taki skok nagle to nie dobrze i zeby zwiększać stopniowo i karmić co 3 godzinki i teraz dajemy jej 100 ml na jedno karmienie co 3 godziny i wychodzi jej tak samo jakby jadła 120 i 6 posiłków

u nas z kolkami okazłao sie że mała ma nietolerancje laktozy dodatkowo ma refluks więc mamy ciągłe pranie bo bardzo ulewa a w nocy stres materacyk już pod katem 45 stopnii kazano nam kłaść na prawym boczku żeby się w nocy nie zachłysneła. Pieszczoszka u ciebie też były problemy z tym ulewaniem i chyba u ciebie mysiochomis polecam usg brzuszka jeżeli jest to notoryczne i niezależne czy jest po posiłku czy przed nam własnie wyszedł refluks i teraz przynajmniej wiem że już tak ma i niezastanawiam się czy coś jej jest. pieszczoszka Tobie też polecam badanie kału ja płaciłam 32 zł za dwa badania może laurunia też ma poprostu uczulenie a bebilon pepti ma w sobie laktoze i może jak jej zmienisz mleko to problemy z brzuszkiem miną chyba ze już mineły.

My z kolkami bawimy sie dalej noszeni infakol biogaia dziaąły na krótko i czeka nas zapewne znowu zmiana mleka to będzie 4 już a Emilcia ma dopiero miesiąc.

Flaurka - my braliśmy z ubezpieczeniem:tak: Mojej znajomej podczas montażu pękła i miała później problemy z reklamacją, więc wolałam nie ryzykować. A na te Wasze przytulanki to nie za wcześnie? Ja się odważyłam po 5 tygodniach, ale póki co tylko raz, bo już 2 dni miałam spokój z krwawieniami a po seksie zaczęło się od nowa:-(

reklama
Do góry