reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

witam sie i ja po dosc dlugiej nieobecnosci, ale kompletnie nie mam na nic czasu.
Dzisiaj mala daje nam popalic, chyba pogoda ma na nia taki wplyw bo caly dzien placze ze zmeczenia i zasnac nie moze, mam nadzieje ze jak juz padnie to wiekszosc nocy przespi i da rodzicom sie wyspac, bo ostatnio chodze jak zombie. Jestem tak zmeczona ze z checia podrzucilabym mala do dziadkow chociaz na pol dnia zeby sie wyspac i odpoczac. chyba kryzys mnie dopadl.
A tak ogolnie to u nas wszystko wporzadku, Ola rosnie jak na drozdzach, niektore ciuszki juz sa za male. Dokarmiam ja mlekiem modyfikowanym bebiko bo ja mam za malo pokarmu i po prostu sie nie najadala. Jestem w stanie sciagnac jakies 40ml z obu piersi wiec bardzo malo na to co potrafi zjesc.
Dusia chyba wszystkie Oleńki to takie małe glodomorki sa :-D
Pozdrawiam was wszystkie, buziaczki dla waszych pociech

reklama
Jak radzicie sobie z kolkami? I ile wasze dzieci zjadają? Ja się dowiedziałam, ze 120 ml to za dużo... powinno byc 90...
ja cale szczescie nie doswiadczylam kolek i mam nadz ze nie doswiadcze juz.... wiec poradzic nie moge za duzo ...co do jedzenia to moj pije z cyca ale jak odciagne do butli to tylko 140 -150 ml zadowala mojego synka :szok::-) a jesli chodzi o mm to moim zdaniem normalne ze twoj je 120 ml wiec nie wiem o co tym babka chodzi :confused: na kazdym mleku jest napisane ze 1 miesiac 90 -120 ml... a zreszta kazde dziecko ma inny apetyt .

http://www.kolkajelitowa.pl/index.php?id=definicja

Ostatnia edycja:
My na kolki podajemy sab simplex + masaż brzuszka + podnoszenie nóżek do góry, do brzuszka + przytulanie i noszenie, kąpiel też bardzo Maciusia rozluźnia i generalnie przestaje po niej płakać i się spinać.

Witajcie
u nas spokojnie, noc jak co dzień super mały poszedł spać o 21 to obudził się o 4.50 cyc i dalej nyny do 7.30:-) w dzień bardzo dużo dziś spał chyba ta deszczowa pogoda go tak rozleniwiła bo czulam się jak bym dziś dziecka nie miała budził się tylko na karmienie:-) o 19.45 kąpiel i od 20.30 śpi:-)
co do kolek to my też tego jeszcze nie doświadczyliśmy i oby tak dalej...:tak:
nasz maluch wręcz kocha rożki! ja się cieszę bo wtedy nie mam schiz że zjedzie mi pod kocyk czy kołdrę bo to mnie martwiło od początku i stresowało...

My się męczymy "dopiero" 2 dzień, a ja już nie mogę słuchać tego płaczu :( cieszę się, jak słyszę pruknięcie, tylko on tak strasznie się przy tym napręża :( dostał 2 krople Espumisanu o 15, następne 2 o 20... może podać mu jeszcze ze 2? Może ciut mu ulży?

Elvie - gdzie kupujesz Sab Simplex? Działa? Zapobiega, czy działa na już rozpoczętą kolkę?

I mam do Was pytanie... Czy mój Maluszek, mając wagę urodzeniową 3550 g. na dzień dzisiejszy waży 4600 g. - czy to za dużo? Bo mnie się dostało, że przybrał za dużo... A co ja poradzę, że on lubi zjeść? Mój Boże, ja już nie wiem kogo słuchać... :(

anik z tego co sie ja orientuje to miedzy 500 - 1000 g na miesiac ale to sa tylko takie ksiazkowe granice ...moj przytyl ponad norme ale fakt ze na cycu i niby sie wtedy tak nie czepiaja mi bynajmniej pediatra nie zwrocila uwagi. wiem ze jak dziecko na mm to bardziej patrza na wage bo ryzyko otylosci ble ble ble ale anik twoj przytyl dokladnie 1050 g w miesiac wiec jak w sam raz mysle :tak: nie masz sie czym przejmowac :tak:a pediatra malego cos ci mowil ? zwracał uwage ?? moze dziewczyny ktore karmia mm sie wypowiedza i porównaja ile ich zjadaja ;-)

www.sabsimplex.pl
www.sabsimplex.org

Ostatnia edycja:
anik - mi znajoma z Niemiec wysyła, teraz w promocji był, więc mam 2 buteleczki. Jakbyś chciała to za 30zł mogę Ci odsprzedać, bo wciągu 2-3dni nowe mogę mieć.

reklama
Natalka - u nas doczepiła się nie moja pediatra, a ta szpitalna... stwierdziła, że go przekarmiam :eek: mam go oszukiwać herbatką... przy czym stwierdziła, że koperkowa powoduje luźne stolce... może się nie znam, ale od zawsze był "koperek na wiaterek" więc od jutra w ruch idzie herbatka koperkowa z Hippa. Generalnie, chyba po weekendzie wybiorę się do naszego pediatry. Póki co zmieniłam Krzysiowi mleko, z Nan Pro 1 na Bebiko... może mleko mu nie odpowiada, stąd kolki...??

Do góry