reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Pieszczoszka - dziękuję, ale chodzi mi raczej o wódkę jako "prezent". tak już jest w rodzinie Miśka, że jak się idzie na jakąkolwiek imprezę przynosi się właśnie flachę, ale myślę, czy na taką "knajpową" wypada:D zwłaszcza, że to dziewczyna..
ja się starzeję - przejmuję się tym co wypada:szok:

Mamy "butelkowe" - jakiej wody używacie do mleczka i herbatek? i jak ją gotujecie?
my kupujemy wodę źródlaną nisko nasyconą co2 i gotujemy ją na gazie nie w czajniku el. i myślę, czy nie przesadzam..

Wikasik - no to życzę jeszcze stu:D i oczywiście szczęścia, ale masz rację - nikt Wam nie da takiego prezentu jaki sami sobie sprawiliście:)

ja uzywam normalnej wody z kranu, gotuje ja i robie mleko

moj maly ma chyba uczulenie na mleko, od jakiegos czasu ma na twarzy wysypke po wypiciu, znika i sie pojawia, dzisiaj na 17-sta mamy wizyte u lekarza i zobaczymy czy wypisze specjalne mleko

reklama
witam !
U nas ostatnio kiepsko ,mala pije coraz wiecej dorobionego mlaka ,ja ściagam coraz mniej i własnie chodzi o to ,że jest niespokojna i wyszły jej jakies trzy krostki na policzku :zawstydzona/y:niewiem czy to nie z tego mleka , zobaczymy co dalej bedzie ...widze tez ze ma problem z kupka coraz bardziej , niby robi ale nie po każdym karmieniu i jak nie zrobi to ją meczy ..podałam jej dzis troche wiecej herbatki i jak narazie spi ...

Witajcie.
Moja mała śpi na tarasie od rana z przerwami na jedzenie :szok::szok::szok::-D:-D:-D
Kocham ją za ten spokój ,bo ja mam czas dla siebie i pozostałych członków rodziny.
Znów pogadałyśmy z Klaudią jak za starych dobrych czasów na spokojnie przy obiedzie,który zrobił tatuś.;-):tak::tak:
Z Kubusiem też pogadałam trochę ,a teraz mam czas nawet na kompa .
Zaraz sielanka się kończy bo zbliża się pora karmienia i głodomorra będzie sępić o cycka na wszelkie sobie znane sposoby tj.
płaczem,zawodzeniem ,nawoływaniem itp...
Cóż za słodki widok takiego bezbronnego i wpatrującego się w Ciebie brzdąca :-):-)
BEZCENNE :tak::tak::tak:

A u nas pobudka po jakas godzina-poltorej wczesniej niz spodziewana. I twardy brzuszek :( Chyba wiem po czym. W restauracji zjadlam jedna z podejrzanych rzeczy - doslownie 2 male "kwiatki" brokula :(
Wlasnie maz doniosl, ze szuszarka pomogla, brzuchek dostal ociupinke ciepelka i zmiekl :D Ide nakarmic nieco wczesniej glodomorka i mam nadzieje, ze usnie.

Ale mam stracha jak czytam gdy wasze maluszki dostają kolek... Mi mój Babol powoli wchodzi w ten okres i wiem że będę siedzieć i z nim płakać... A dziś jeszcze zjadłam kapustę czerwoną gotowaną :( bo się zapomniała...
Co prawda słyszę prutanie u małego więc układ pokarmowy pracuje jakoś...

zauważyłam że maluch oddycha przez buzię jak śpi a noska nie ma zawalonego wydzielinkami... muszę się podpytać pediatrę o to... i o jakieś dziwne krostki między oczami i na powiekach.

I w ogóle moja teściowa nagle stwierdziła że już może dotykać małego, bo wcześniej był za mały żeby brały go na ręce inne osoby niż ja i mój seba i od wczoraj mi przy nim pomaga. Tzn bierze go na spacer i zabawi go jak mam jeść obiad... Jestem w szoku no ale to bardzo pomaga. Bo i ja i seba teraz mamy jeszcze trochę do pozałatwiania z uczelnią a 2 h bez małego pozwala na chwilę pracy...

Buziam Was i Dzieciaczki :********************

Pieszczoszka, masuj małej brzuszek i ćwicz przyciskając nóżki do brzuszka, kładź ją na brzuszku. Naturalne sposoby są zawsze lepsze, niż wkładanie w pupę termometru. Częste praktyki z termometrem mogą uszkodzić mięśnie zwieracze.

reklama
Wikasik, najlepszego z okazji Waszej rocznicy
yes2.gif

Do góry