reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

dzień dobry
chociaż w sumie pogoda się psuje, więc nie wiem, czy dobry.. liczyłam na ciepło, bo nie będę miała w co się ubrać..
powiedzcie mi, czy na 18stkę robioną w knajpie przynosi się wódkę? nie zastanawiałam się nad tym, ale Misiek jak zwykle myśli tylko o alkoholu i zmącił mój spokój..

Hanusia spała dziś/wczoraj od 21 do 2;30:szok: oczywiście byłam przekonana, że wstanie na mleczko koło północy, więc nie spałam (jak śpię godzinę i muszę się wybudzić, to jestem bardziej nieprzytomna niż jak nie śpię w ogóle). Malutka właśnie się uśpiła na macie i coś mi się zdaje, że wpatrywała się w zabawki wiszące nad nią.. możliwe to jest? w sensie, że już..

Pieszczoszka - Misiek był wczoraj w rossmannie kupić "psikacze", więc raczej nie ma szans, że wpadniemy tam dzisiaj, ale dobrze wiedzieć, że coś takiego jest, może zajrzymy jak pojedziemy po kartkę urodzinową.

muszę się brać za sprzątanie, a nie chce mi się jak diabli.. niech ktoś podeśle mi dobre krasnoludki, które zrobią to za mnie..

reklama
Moja Mała przed chwilą zasnęła przy karuzelce (nie spała od 6) więc pozmywałam naczynia i teraz jem śniadanko. Plan na dzisiaj to ogarnięcie mieszkania bo jak jesteśmy same to różnie z tym bywa. A tak dzisiaj W. jest z nami to zajmie się Ulą a ja sobie posprzątam. Ale żeby nie było, że wszystko na mojej głowie to jemu zostawię mycie podłóg :-D

U nas pogoda taka jakaś niezdecydowana ale o ile się nie rozpada to idziemy na spacer. Na szczęście połowę obiadu już mam- barszczyk czerwony z pasztecikami. Tylko drugie danie muszę zrobić- jakieś mięsko z piekarnika, może razem z ziemniaczkami upiekę i będzie dobrze.

Mała coś zaczęła stękać, dobrze że karuzela na pilota, zobaczymy może jeszcze pośpi. Chociaż ostatnio to jak się budzi koło 6 to zasypia dopiero po 10. No i chyba nie będzie jednak spania. No nic, dziecię wzywa. Miłego dnia majóweczki

A u nas juz prawie sobotni wieczor. Wyjatkowy - dzis nasza rocznica slubu, juz jedenasta! I tym razem wybieramy sie do restauracji z naszym najwiekszym maluskim prezentem :)

Pieszczoszka - dziękuję, ale chodzi mi raczej o wódkę jako "prezent". tak już jest w rodzinie Miśka, że jak się idzie na jakąkolwiek imprezę przynosi się właśnie flachę, ale myślę, czy na taką "knajpową" wypada:D zwłaszcza, że to dziewczyna..
ja się starzeję - przejmuję się tym co wypada:szok:

Mamy "butelkowe" - jakiej wody używacie do mleczka i herbatek? i jak ją gotujecie?
my kupujemy wodę źródlaną nisko nasyconą co2 i gotujemy ją na gazie nie w czajniku el. i myślę, czy nie przesadzam..

Wikasik - no to życzę jeszcze stu:D i oczywiście szczęścia, ale masz rację - nikt Wam nie da takiego prezentu jaki sami sobie sprawiliście:)

Zanetaa- pewnie, że wypada. Chociaż dla dziewczyny to może butelka wina? No jak tam uważacie.

Jeśli o gotowanie wody mineralnej czy źródlanej chodzi to uważajcie na czajniki- mikroelementy wytrącają się w postaci kamienia.

Wikasik to wszystkiego naj z okazji rocznicy.Zaneta My siostrzeńcowi kupiliśmy flaszkę ale taką z cukierkami z alkoholem miał wtedy niecałe 18 lat i wszystkim się taki prezent bardzo spodobał.Moja też fajnie noc przespała ,a teraz marudzi wyjde na chwilę do ogrodu i zobaczymy czy zostaniemy czy jednak się rozpada

Witajcie!
Wikasik, najlepszego z okazji Waszej rocznicy:tak:

Moje chłopaki właśnie pojechały na zakupy, Oleńka śpi a ja biorę się za szybkie sprzątania - od rana się zabieram i zabrać się nie mogę. Na jutro goście się zapowiedzieli więc musiałabym jakiś placek jeszcze upiec a mam big lenia:)

Żaneta udanej imprezki:)

Dla wszystkich miłego popołudnia:)

reklama
Jestesmy z powrotem :) Dalam malemu jedna piers przed wyjsciem (godzine przed czasem kolejnego karmienia), w restauracji pieknie spal :) Wracajac wstapilismy do sklepu, maz zrobil szybkie zakupy, a ja czekalam w pokoju dla matek z dziecmy. To nowy sklep i maja super wybajerzony pokoj, czy w zasadzie pokoje do przewijania, karmienia. W miedzyczasie Robus sie obudzil, dostal ylola i spi dalej :) W ogole mam coraz wiecej pokarmu. Troche mi sie bluzka zamoczyla z tej niewycyckanej przed wyjsciem piersi... No i zauwazylam, ze maly prawie najada sie jedna piersia.

Dziekuje bardzo za zyczenia :) W restauracji nas rozpoznali, bo rok temu maz zapadl im w pamieci, gdy szykowal kolacje-niespodzianke dla mnie (nawet zalatwil, ze przez caly wieczor w restauracji leciala "nasza" muzyka). W tym roku bez dodatkowych atrakcji, ale jedzonko pyszne, desery tez, no i nasze slonko spiace w wozku obok nas :D

Teraz trzeba sie zdrzemnac, bo juz po godz 22, a za 2 godz kolejne karmienie.

Do góry