reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Przed chwilą dzwoniłam do mojej położnej :) Powiedziała, że jeśli mierzę pod pachą to nie odejmuję - wtedy temp. jest wiarygodna. I odradziła mi mierzenie temp. w pupci, ze względu na możliwość uszkodzenia... Lepiej mierzyć w ustach lub w uchu :tak::tak: A mój, ponieważ sobie daje - to niech już tak zostanie :tak: wiem, że są termometry, które mierzą temperaturę bez dotykania dziecka, nie pamiętam tylko jak się nazywa.... Miała go dziewczyna, z którą leżałam w szpitalu - gorąco go polecała. Muszę do niej napisać i spytać o ten wynalazek :tak:

reklama
Ja witam się i żegnam za ładna pogoda nawet na doczytanie was:tak:wolę być na dworze z Amelką .Ale codzień zaglądam ,a teraz za chwe

anik - też walczyłam z "katarkiem", czasem udało się wyciągnąć gila (nie zielonego), ale częściej nie. w szpitalu podawali małej kropelki nasivin - rano i wieczorem po jednej do obu dziurek. w aptece powiedzieli, że absolutnie noworodkowi nie wolno ich dawać, ale i tak dawałam, bo Hania nie mogła spać, oddychała b. ciężko a o jedzeniu nie wspomnę. nic jej się nie stało, ale dawałam tylko kiedy było b. źle i nie przekraczałam dawki 2x1. po kilku dniach wszystko wróciło do normy. nie polecam, bo decyzja należy do Ciebie, a ja podjęłam swoją.

mecz? patrzę teraz na Rusków i jestem pewna, że nas rozgromią:) Misiek obstawia 3bramki w pierwszej połowie i 4 w drugiej..

Bartiś dalej chory, jutro zostaje w domu z... moją matką:szok: trochę to wyszło niezręcznie, bo wygląda tak, że gramy na jej poczuciu winy, ale przecież wcześniej zostawała z Bartim zawsze kiedy ją o to prosiliśmy. co jeszcze lepsze - Misiek wpadł na ten pomysł:szok::szok::szok: tylko teraz przegina, bo miał ją odwieźć do domu (ostatni autobus od nas jest o 19;36), ale kombinuje żeby u nas została na noc, bo chce się napić. jak dla mnie to przesada - daj palec a weźmie rękę..

Hej,

Mały prawie usnął, ale jeszcze coś tam sobie dycha ciężko więc nie śpi :p

Coś go nie umiem dziś nakarmić, nie wiem czy wymusza czy się nie najada tak jak wcześniej... Po każdym odłożeniu go po cycu drze papę i dopiero za trzecim czy czwartym razem takiej hecy daje się odłożyć w spokoju. Wczoraj jadł jeszcze normalnie...

Dziś upiekłam znów ciasto z jabłkami pod to EURO i nawet się nie załapałam na kawałek :p teściowa wszystko wpieprzyła :p popijając piwkiem :p na zdrowie szanownej pani :)

Hej! Ja też tylko na chwilkę, u nas wszystko ok chociaż przeraża mnie mój apetyt, ciągle głodna jestem ( karmie piersią), obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to waga zamiast w dół to w górę pójdzie. Też tak macie z apetytem?
Co do termometrów to my kupiliśmy w Lidlu taki do mierzenia temp. w uchu i na czole bezdotykowy za 49,99,- Ponoć w tym tygodniu też mają takie mieć:)
Moja mała pchełka śpi, W ogląda mecz a M wykorzystuje to i bryka jeszcze.
Miłego weekendu....

Hej,

Mały prawie usnął, ale jeszcze coś tam sobie dycha ciężko więc nie śpi :p

Coś go nie umiem dziś nakarmić, nie wiem czy wymusza czy się nie najada tak jak wcześniej... Po każdym odłożeniu go po cycu drze papę i dopiero za trzecim czy czwartym razem takiej hecy daje się odłożyć w spokoju. Wczoraj jadł jeszcze normalnie...

Dziś upiekłam znów ciasto z jabłkami pod to EURO i nawet się nie załapałam na kawałek :p teściowa wszystko wpieprzyła :p popijając piwkiem :p na zdrowie szanownej pani :)
to normalne.
Kryzys laktacyjny masz.
Dziecko z dnia na dzień potrzebuje dużo więcej pokarmu ,a organizm tak szybko z produkcją nie wyrabia.
2 dni i będzie już dobrze .
Też tak miałam ,że mała chciała cały czas ssać i w sumie głodna była.
Skoki rozwojowe mają to do siebie ,że są natychmiastowe i dlatego tak się dzieje.
Przystawiaj ile potrzebuje ,a wkrótce wszystko się wyrówna.:-)

Hej! Ja też tylko na chwilkę, u nas wszystko ok chociaż przeraża mnie mój apetyt, ciągle głodna jestem ( karmie piersią), obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to waga zamiast w dół to w górę pójdzie. Też tak macie z apetytem?
Co do termometrów to my kupiliśmy w Lidlu taki do mierzenia temp. w uchu i na czole bezdotykowy za 49,99,- Ponoć w tym tygodniu też mają takie mieć:)
Moja mała pchełka śpi, W ogląda mecz a M wykorzystuje to i bryka jeszcze.
Miłego weekendu....
Tak też tak mam ,a zwłaszcza jak zaczynam karmić .
Jem i piję wtedy za trzech ... :szok::szok::-D:-D:-D

Ja mam taki termometr
Wózki • Foteliki • Łóżeczka •• Bebetto • Baby Design • Espiro • X-Lander • Jardrew • Tako •• Bombik.pl : 117 TERMOMETR ELEKTR.CZOLO

Myslicie, ze to zawsze z glodu? Ja zauwazylam, ze czasem maly poprostu chce sobie possac, ale nie jest glodny. Nie uzywam smoczka, wiec ciezko ta potrzebe zaspokoic. Jesli trzeba daje mu mojego malego palca do possania ;) Teraz juz zazwyczaj sie dobrze przystawia do karmienia, ale jeszcze troche mnie bola brodawki, szczegolnie ta biedna prawa, i dlatego nie chce go za kazdym razem do cyca brac, szczegolnie ze zauwazylam, ze jak nie jest glodny, a chce sobie pomymlac, to plytko lapie piers, a nawet jak wstadze mu pozadnie, to sam po krotkim czasie ja wysuwa i memla bardzo plytko.

reklama
Witam:)
Noc nie była najgorsza a kosmetyczka mnie straszyła,że mała będzie bardzo marudna przez 1 noc z powodu przekłutych uszu a tu wszystko elegancko ;-)
Dzis wycieczka a góry do rodzinki na grilla..ale niestety widze cos zaczeło u mnie padać:-:)baffled:

a tak z innej beczki.Codziennie w rossmannie jest promocja innego produktu np. wczoraj były perfumy adidasa zq 14.99 ;-);-)żele playboya męskie po 7zł.

a dziś puma green man 75ml jest za 17,39
dezodorant nivea za 7,49
szampon gliss kur za 8,39
farba do wlosow w piance palette 11,39
zel adidas za 5,49 i inne...;-);-) to tak jak by ktos chciał skorzystac.Mam nadzieje ze oferta nie obejmuje tylko mojego miasta...?!

Do góry