pieszczoszka u nas to norma ze kupa raz dzennie lub raz na dwa dni i tez puszcza smierdzace baki i to ile najgorsze jest to ze widze jak sie meczy strasznie :-) twoja tez sie tak napina ? ja ide na badanie kupki jutro moze i ty popros o skierowanie zreszta pewnie jak bedziesz chciała teraz to mleczko refundowane to pewnie bedziesz robic a moze dla lauruni byłby lepszy nutramigen niz pepti
reklama
Witam,ja tylko sie witam i spadamPisze z malym przy cycku
Wikasik wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Zycze milej niedzieli,my korzystamy z ladnej pogody i z tego ze G ma wolne i odwiedzamy rodzine i znajomych
Wikasik wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Zycze milej niedzieli,my korzystamy z ladnej pogody i z tego ze G ma wolne i odwiedzamy rodzine i znajomych
Już po spacerze. Mała darła się całe pół godziny spaceru, bo 15 minutach zaczął deszcz padać i tym oto sposobem jesteśmy w domu. Ula spać nie chce ale chociaż nie płacze- widać dobrze jej u taty w ramionach.
Ja za to doła łapię bo chciałam, żeby mąż miał ze dwie godzinki dla siebie tak jak ja wczoraj w wróciłam po 30 minutach z ryczącym dzieckiem. Oczywiście była głodna, bo po karmieniu koło 12 chyba wszystko zwróciła, a przed spacerem pociągnęła cyca tylko 15 minut. Jakiś parszywy ten dzień.
No i jeszcze moja cholerna blizna po cięciu, która w jednym miejscu dalej się goić nie chce. Niby już jest lepiej ale cała reszta się wygoiła a tu jeszcze nie. Pamiętam, że któraś coś o tym pisała ale nie mogłam się do tego dokopać. Więc jeśli macie jakieś sprawdzone sposoby to będę wdzięczna.
Ja za to doła łapię bo chciałam, żeby mąż miał ze dwie godzinki dla siebie tak jak ja wczoraj w wróciłam po 30 minutach z ryczącym dzieckiem. Oczywiście była głodna, bo po karmieniu koło 12 chyba wszystko zwróciła, a przed spacerem pociągnęła cyca tylko 15 minut. Jakiś parszywy ten dzień.
No i jeszcze moja cholerna blizna po cięciu, która w jednym miejscu dalej się goić nie chce. Niby już jest lepiej ale cała reszta się wygoiła a tu jeszcze nie. Pamiętam, że któraś coś o tym pisała ale nie mogłam się do tego dokopać. Więc jeśli macie jakieś sprawdzone sposoby to będę wdzięczna.
Yolanta
Kicia
Mi się blizna otworzyła, miałam ~5mm dziurę. Początkowo tylko octeniseptem psikałam, ale tak średnio pomagało. Potem za radą którejś tu na forum, a częściowo własną inwencją wyleczyłam to w 3 dni. 2-3 razy dziennie przepłukiwałam to wodą utlenioną, kilka ml strzykawką. A potem nakładałam tribiotic i wietrzyłam tak z pół godziny. Ogólnie starałam się nie przykrywać za bardzo, ale wiadomo - takie miejsce, że ciężko. Ale 3 dni i się zagoiło, a już po pierwszym dniu tej kuracji woda utleniona+tribiotic zaczęło ładnie zasychać.
Ale jakbyś miała temperaturę albo się źle czuła to do lekarza - tak mi położna nakazała jak jej powiedziałam jak chcę to leczyć :-)
Ale jakbyś miała temperaturę albo się źle czuła to do lekarza - tak mi położna nakazała jak jej powiedziałam jak chcę to leczyć :-)
Ja wodą utlenioną przemywam a potem smaruje cicatriziną. Na noc robię opatrunek z rivanolu i niby jest poprawa ale jeszcze lekko zaczerwienione i coś tam z tego się sączy. Minimalnie ale zawsze. Mi też położna kazała do lekarza, ale jak na razie lekarka mi tylko tyle zaleciła (rivanol to już moja inicjatywa). No zobaczymy ale dzięki za podpowiedź.
Mysiochomis
:*
Mi rana po zabiegu szybko się zrosła ale ja totalnie z gołą dupą latałam po oddziale razem z koleżaną z pokoju... Obie mialyśmy cycki i tyłek na wierzchu żeby nam się szybciej zagoiło... Tylko teraz nie wiem czym mam nawilżać to miejsce bo skóra tam sucha że aż płatami schodzi...
Mały ma bardzo ciężkie dni ostatnio. Jak nie śpi to cały czas płacze, nawet jak dostaje cyca do ssania ( to już jest bardzo podejrzane). I tak mi ryczy po 6h po czym dostaje w końcu jeść i idzie spać do kolejnego karmienia przy którym zasypia i śpi dalej z 3h.
Spadł deszcz więc może ciśnienie się zacznie wyrównywac i dziecko mi sie uspokoi, bo takie zmiany pogody nie są miłe dla maluszka...
Jutro idę na kontrolę do ginekologa... Już nie krwawię i nic mnie boli więc sądzę że się zregenerowałam już po porodzie. Jeszcze tylko pójdę dodatkowo zrobić sobie podstawowe badania krwi tudzież tylko hemoglobinę, bo mam straszne zawroty głowy i praktycznie nie mogę oddychać... Byle to nie była anemia...
Buziol :********
Mały ma bardzo ciężkie dni ostatnio. Jak nie śpi to cały czas płacze, nawet jak dostaje cyca do ssania ( to już jest bardzo podejrzane). I tak mi ryczy po 6h po czym dostaje w końcu jeść i idzie spać do kolejnego karmienia przy którym zasypia i śpi dalej z 3h.
Spadł deszcz więc może ciśnienie się zacznie wyrównywac i dziecko mi sie uspokoi, bo takie zmiany pogody nie są miłe dla maluszka...
Jutro idę na kontrolę do ginekologa... Już nie krwawię i nic mnie boli więc sądzę że się zregenerowałam już po porodzie. Jeszcze tylko pójdę dodatkowo zrobić sobie podstawowe badania krwi tudzież tylko hemoglobinę, bo mam straszne zawroty głowy i praktycznie nie mogę oddychać... Byle to nie była anemia...
Buziol :********
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
kingustek moja sie napina i stęka
wikasik NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY
Ja byłam dzis znowu na zakupach w rossmanie ciagle tam maja fajne promocje Dziś kupiłam chusteczki do pupci i pampersy z rossmana na próbe. I powiem,że fajnie są takie mięciutkie.. a jak spasują małej to sie zobaczy
wikasik NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY
Ja byłam dzis znowu na zakupach w rossmanie ciagle tam maja fajne promocje Dziś kupiłam chusteczki do pupci i pampersy z rossmana na próbe. I powiem,że fajnie są takie mięciutkie.. a jak spasują małej to sie zobaczy
Martusia22267
Fanka BB :)
katasza płucz tą wodą utlenioną, ja płukałam ale miałam jeszcze doustny antybiotyk na 7 dni, teraz pomału ranka mi się już zamyka ale od jakiegoś tygodnia już nie płuczę wodą, trzeba przestać jak rana wygląda już w miarę ok żeby to rozejście mogło się ze spokojem na nowo sklepić. Jęśli u Ciebie już tylko troszkę tam coś wycieka to zrób tak jak ja że przerwij płukanie (zrobiłam tak za radą lekarki) a jeśli zauważysz że ranka się znów zaczerwienia to wtedy do lekarza. A moja lekarka mówiła jeszcze że to że coś tam jeszcze się troszkę sączy nie oznacza że jest to nadal ropa (ropa ma nie przyjemny zapach).
reklama
U mnie szczęśliwie bez zapachu i sączy się naprawdę niewiele. Zaczerwienienie już prawie zeszło, teraz jest fioletowe, no i jakbym mnie opuchnięte. I to tak na długości 1,5 cm. Mam nadzieję, że się niedługo wygoi. Dzięki za rady.
Podziel się: