reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

dzien dobry
u nas nocka tez bez szału mala wstala na kolejnego cysia przed 4 i tak do 8 nie spala a raczej do teraz bo robi sobie tylko drzemki
cos brzusio ja boli bo steka niemilosiernie i placze bidulka moja
ooo syrena wyje
bajo

reklama
Noc jeszcze przede mna, ale malutki nie spal od 13:30 do 19! Przez wiekszosc czasu nie plakal, ale i nie odpoczywal. Wypilam herbate i to nie najslabsza... Pewnie dlatego byl taki pobudzony.
Co wy pijecie? Ja glownie na wodzie, do sniadania kakao lub inka na mleku. Co mozna pic na cieplo i bez mleka? Jakie herbaty - owocowe, ziolowe? U nas zimno i juz nie moge ciagle tej zimnej wody, choc generalnie lubie.

Dziewczyny moja synowa ma skurcze.Fajnie by było jakby dziś urodziła .Mój M miałby super prezent na urodziny:-):tak:.Trzymajcie&&:tak:może się uda:-D

azula trzymamy kciuki za synowa, no moze sie uda jeszcze dzis urodzic do polnocy jeszcze troche czasu jest :-) i moze M. bedzie miec prezent urodzinowy

Witam !
My po nocy spokojnie czyli tak jak zawsze, ale wieczorem też małej sie cofło mleczko i się dusiła zanim ją szybko podniosłam , też tak ma wypije te moje sciagniete przewaznie teraz ok 70 ml + dorabiam jej roznie 30 ml 60ml i jak to wypije to chlusnie tym dorobionym :wściekła/y:teraz tez widze ze sie cofie jej moze przez ten katar :no:
w nocy wypiła 90ml mm bo nie miałam sciagnietego i bylo ok bek i poszla spać ...kurde martiwe sie bo niby lekarka kazała dorabiać ( przez to ,że nie przybiera) a z drugiej zwraca nadmiar...

azula no to &&& za synową jest szansa na dziś...

Witajcie ja tylko na chwilkę bo nadal się organizujemy. Julcia śpi zobaczymy jak długo:-) Na razie organizujemy się powolutku, dzięki bogu że jesteśmy we dwójkę bo ja sama nie wiem czy bym wszystko ogarnęła:szok: Mała ładnie przesypia nocki budzi się raz za to w dzień czasami daję ostro popalić. Ja że byłam standardowo nacięta to przez pierwszy okres właściwie do dzisiaj byłam ledwo funkcjonująca, słaba i obolała. Dziś jest zdecydowanie lepiej. Czy was też tak boli kręgosłup? Bo ja już nie wiem co zrobić tak boli:-( Jedyny problem jaki mamy na razie to karmienie cycem. Niby pokarm mam ale mała nie bardzo chce ciągnąć a jak już pociągnie to wystarcza jej to na chwilkę i jest dzika nerwa i już drugi raz nie chce się dostawić i trzeba lecieć z butlą bo inaczej aż się zanosi. Macie jakieś rady? Miłego dnia i postaram się zaglądać częściej, ale dajcie mi jeszcze trochę czasu:-)

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki preza sie podczas jedzenia? moj jak pije mleko to steka, wierci sie, wyma****e rekoma i nogami, nie jest tak przy kazdym karmieniu ale co jakis czas.

aaaaaa i czy Waszym bąblom jak są wkurzone trzesie sie tak smiesznie brudka ze zdenerwowania? nie wiem czy to normalne ehh hehe

Witam ja na szybko bo zaraz idziemy na spacer:tak:
Czarnula Frankowi tez sie trzesie brodka ale jak go podnosze np. zlozeczka:tak:
Azula trzymam &&&&&&&&&&&&& za synowa:tak:
U nas nocka spoko.Za to maly ma problem z zasypianiem w dzien:baffled: Mam nadzieje ze to chwilowe:tak:Teraz je i podsypia:-DMusze go przebrac bo kupa poszla i w droge:-)
milego dnia zycze:tak:

reklama
azula &&& za synową.

Patina26 no widzisz tak to jest.. jak ja bym nie dorobila tych 30 ml to by sie moja darła w niebogłosy a tak dorobie i wyrzyga i chyba to jej lepiej pasuje;/

czarnula moja tak sie zachowuje jak ja brzuch boli .. a tak to spokojnie pije.

czarnula brudka nie trzęsie sie ze zdenerwowania.

Jest to wyraz prawidłowego funkcjonowania dojrzewającego układu nerwowego. Po prostu system nerwowy kilkutygodniowego człowieka powoli nabiera sprawności w kontrolowaniu mięśni i odruchów, i niekiedy nie bardzo wie jak to się robi. Niekiedy może trząść się nawet całe ciało i pediatrzy celowo testują ten odruch, wywołując drżenie hałasem albo nagłym szarpnięciem pieluszki, na której leży dziecko. Jest to rezultat tzw. odruchu Moro. Większość niemowląt reaguje w ten sposób na jakiś niespodziewany hałas (np. trzaśnięcie drzwi) czy niewprawny ruch.

Nie jest to więc niepokojący sygnał. A zatem, jeżeli dziecko poza tym rozwija się stosownie do wieku, to nie ma powodów do niepokoju.

Do góry