reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ja tylko na moment, bo dzień noszenia synka na rekach miałam i mam tyły w pracy i porządkach. Maciek od wczoraj kupy nie robił i miał brzuch jak kamień, płakał i się spinał. Nie pomogło 2-godzinne spanie na brzuszku, masaże, ciepła kąpiel, nic.. Sposobem jednej Kwietniówki użyłam oliwki i termometru - pomogło błyskawicznie, ale w szoku byliśmy, gdzie on to wszystko pomieścił:szok: Teraz najedzony lula, a ja się za remanent biorę, sterta ubrań do prania w kolejce czeka, blee..

czarnula - mój dzisiaj tak podczas jedzenia szalał, rączki i nóżki poszły w ruch, ale miał problem z kupą, normalnie nic takiego nie robi.

pieszczoszka - kicha z tym mlekiem, może po badaniach będzie miała podstawę je taniej wypisywać..? Nie znam się na przepisach, mógł się Twój S. od razu zapytać, dlaczego tym razem zniżki nie ma?

Zmykam, bo się właśnie młodszy dzieć obudził, całe 15min. dał mi odpocząć:baffled:

reklama
Jezeli wyjdzie a mam nadzieje ze nie:no:to moze pisac ze znizka:tak:moj pil chyba z 5 rodzajow i kupy nadal byly zielone i duzo sluzu i tak bylo kilka miesiecy:-(prezyl sie...
Pil to mleko chyba do 3 roku.A teraz nie chce mi pic zadnego:-(

moja wlasnie miala problem tylko z krostkami .po kazdym innym mleku obsypywalo ja na twarzy,brzuszku ,klatce piersiowej i denerwowala sie jak piła mleko ..widocznie brzuch ja bolał czy cos. A jak pije to dla alergikow to krostki nie ma ani jednej i czuje sie dobrze

No tak ale to ze matka twierdzi ze dziecko ma wysypke to zaden argument dla NFZ. musza miec papier od konkretnego lekarza specjalisty i wtedy moga w drugiej kolejnosci jego skontrolowac i sprawdzic czy przyjmowal takie dziecko i na jakiej podstawie wystawil zaswiadczenie:tak:

she dobre pytanie :-D Generalnie na początku jak tylko poczuła że pajaca rozpinam to się aria zaczynała... hehe...
Próbuję zrobić tak żeby to przebieranie było przyjemne. Cmokam ją, głaszczę po nóżkach, miziam i przede wszystkim chucham na mokrą chusteczkę żeby była cieplutka :-D:-D:-D:-D Bo o to było najgłośniej :-p:-D A teraz cisza że aż miło :-D

pieszczoszka generalnie jest tak jak dziewczyny piszą :tak: musi być zaświadczenie od specjalisty o chorobie żeby zniżka była :tak: oby się rozwiązało po waszej myśli. Generalnie chyba wolałabym płacić 30zł za mleko niż mieć alergika :baffled::no: przekichane na całego...

Julcia jak była mała to jadła bebilon i nan ale najlepiej brzuszek reagował na baby dream z rossmana :tak: i do samego końca je jadła :tak: jakoś po drugich ur przeszłyśmy na zwykłe mleko :tak:

Mała ciągnie smoka jak szalona a jak jej wypadnie to złaaaa... :-D:-D:-D jakoś dziwnie dziś je. Często a po trochu... :baffled:

Miałyśmy klientkę na strzyżonko, ale Lenka grzecznie poleżała w wózeczku, kochany bobas :-) hehe jak miała 8 dni to nawet balejaż udało mi się zrobić jednej z niecierpliwych :-p:-D

Cześć :)

U nas też na początku była histeria przy ubieraniu - moje dziecko nie tolerowało dotykania siebie przez kogokolwiek (a już najbardziej alergicznie reagował na pielęgniarki). Jak go przebierałam (ja lub M) też dużo mówiłam, uśmiechałam się, głaskałam, całowałam i jakoś się przekonał, że to jednak nie takie straszne jak się wydaje :) Teraz przy przewijaniu bywa różnie - jak jest mega głodny to i histeria duża ;)

moj ma alergie na przewijak :) jak tylko sie do niego zblizamy to jest krzyk. tez staram sie zeby mu bylo milo, tlumacze co bede robic, caluje, glaszcze ale to nic nie daje. a przewaznie jest grzeczny jak ktos jest jeszcze ze mna przy przewijaniu. jak go np. maz zagaduje to jest nawet ok. ja zazwyczaj myje malego waciekiem z ciepla woda przy przewijaniu wiec mysle ze nie chodzi mu o to ze jest zimno przy wycieraniu. on to ogolnie bardzo lubi cieplo wiec nawet jak go przebieram to nakrywam troche pieluszka. troche go to nawet uspokaja ale i tak jest krzyk.
tez sie balam ze bedzie wrzask jak go bedzie polozna przy wizycie rozbierac albo lekarka ale o dziwo byl bardzo grzeczny wtedy. moze ja to za szybko robie bo zawsze chce szybko konczyc zeby juz tak nie plakal. chociaz staram sie byc przy tym naprawde bardzo delikatna :) no, nie wiem... mam nadzieje i czekam cierpliwie az to maly zaakceptuje :)

to ja mam chyba złote dziecko co do przebierania (może ma po mamie) od samego początku nie płacze i daje robic z sobą wszystko też do niej dużo mówię jak ją przebieram a przewijak uwielbia bo wie że będze zmiana pieluchy i potrafi wyć w niebogłosy z poowodu siku w pieluszce a jak kłade ja na przewijak to momentalnie cisza. Bardzo sie ciesze że ni ma problemu z przebieraneim bo neistety czesto ulewa i stroje zmieniamy kilka razy dziennie. pieszczoszka rozumiem że zła jestes bo mleko dla alergików tanie nie jest i szkoda że ci lekarka nie powiedziała odrazu że trzeba iść do specjalisty bo byś już to może z głowy miała u nas odrazu nas o tym informowałą że gdy będzie potrzeba przepisania Emice takiego mleka to trzeba się udać do specjalisty żeby dostawać recepty ale naszczęscie spasował jej ten bebilon i oby sie okazało że laura nie jest alergikiem i znajdziesz normalne mleko sama jestem alergikiem i wiem ilu rzeczy musiałam się wyżekać jako dziecko.

Mój szkodnik dopiero zasypia:baffled: Też jadł dzisiaj na raty, co moim brodawkom wybitnie nie służy, więc 3 razy dostał po 30ml mm. Lenka się wyspała późnym popołudniem i teraz też jeszcze nie śpi, ale tv już wyłączony i światło również, więc liczę na to, że zaraz z nudów padnie;-)

Przewijanie i ubieranie na Maćku nie robi większego wrażenia, ale jak płacze to najpierw cyc a później dopiero jak już chłopak najedzony to zaglądamy w pieluszkę;-)

Paula - uśmiałam się z Twojego przewijania:-D no, ale grunt, że skuteczne i bez płaczu:tak:

Spokojnej nocy!

reklama
Moja mała wstała o 4 i już wyspana jest i do teraz ględzi i denerwuje mnie :wściekła/y::sorry2:

Dzis o 15 jedziemy na badanie bioderek.
A później czeka nas grill u znajomych.;-)

Powiedzcie mi jest dla waszego dziecka roznica kto je trzyma na rekach?
Bo do tej pory myslałam,ze mojej małej to wszystko jedno ... Ale jak ostatnio przyszła znajoma i wzieła mała na rece to Laura tak zaczeła się drzeć jak by ja ze skóry obdzierali a jak ja ją wziełam od razu spokój.. mała cwaniara:p

co do przewijania to moge mała przewijac nawet caly dzien hehe a ona spokojnie lezy na przewijaczku i daje grzebac koło siebie:) Jedynie czego nie lubi to przemywanie oczka.

Do góry