reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam ja tylko na chwilke.
Zaraz jedziemy do kardiologa, bo maly jak sie dobrze rozbuja z placzem to sie zanosi:dry: i trzeba to spawdzic:tak:
Ja bylam juz 2 razy na bioderkach, raz w szpitalu i mial niewykształcone prawe. potem kontrola i juz bylo duzo lepiej. kolejna kontrola za ok 4 tyg. tez szeroko pieluszkowalismy ale lekarz powiedział ze to nie ma sensu bo dzidzius sam b.ladnie cwiczy. A ładnie sie wszystko "goi".:tak:

A i pialayscie o kolkach przy bebiko, ja wlasnie przedwczoraj i wczoraj podalam bebiko,a wczesnie był na nianie i byla mega jazda!!!! Kolki pelną gębą! teraz znow jestemy na nanie i jest lepiej. Dzie byly 2 mniejsze kupy i 1 mega wielka:szok: w wczoraj mial proble ze zrobieniem, wiec przypinam to do mneka bebiko:tak:
ALe chyba glowny problem byl w tym ze je zmienilam!

Dobra lece! buziaki

reklama
no własnie mi położna powiedziała ,że kolki przeważnie wystepuja przy zmianie mleka jaka w tym prawda?? niewiem
kochane te moje dziecko , katar ma i caly dzien spi niespokojnie ale tylko postekuje biedaczka ani razu nie zapłakala tak porzadnie tylko czasem sie poskarzy przez sen ,że jej ciezko sie oddycha :zawstydzona/y:

To znowu ja - kolejne karmienie :) doczytalam te pare postow i normalnie zerkne w koncu na inne watki! :)

Przez pare dni dawalismy Robusiowi mm i bardzo sie ciesze, ze juz mu piersi starczaja. Szkoda tylko, ze zdazyl mi prawa nieco zmasakrowac i teraz boli :( a musze mu podawac obie. Odciaganie to jednak nie to samo, ale tym razem mu tylko dam lewa i moze uda mi sie troche z prawej sciagnac.

Była u mnie położna :)
Pępuszek muszę niestety potraktować fioletem, bo za wolno się wysusza.
Mały przybrał na wadze bardzo dużo więc na pewno jest najedzony i nie muszę go sztucznie karmić.
Co do spania mam mu podawać dydka bo mały ma taki odruch ssania że nie może się uspokoić jak nie ssie i serducho mu wtedy za mocno bije z nerwów.
Po 15 dałam mu cyca bo był czas na karmienie to ten mi tak zasnął że później go położna rozebrała do naga zważyła nadotykała a on jak nigdy nawet oka nie otworzył.
Także dziecko mam zdrowe ze zdrowymi odruchami :p tylko spać nie chce :p na moje nieszczęście.

Teraz szykuję Gabrysiowi kąpiel więc bedzie znów się wydzierał jak obłąkany.

Upiekłam też ciasto z jabłkami, słodkie jak cholera :p ale cóż to ciasto przecież. Ciekawe czy zakalec nie wyszedł bo ja piec to chyba w życiu 7 razy piekłam :D

Trzymajcie &&&&&&&&&&&&& żeby Babol mi zasnął w nocy chociaż na 3 godzinki
BUZIAM :*************

ale ze mnie ciapa :) zapomniałam że mam przecież bujaczek :D przecież nie muszę specjalnie iść na spacer jak młodego można wybujać na bujaczku z małpką :D:D ale ciapa ze mnie

Ostatnia edycja:
Moja Mała dzisiaj jakaś marudna. Ciągle by na cycu wisiała. A jak już zaśnie to na godzinkę max 2 i znowu marudzi. Na szczęście nie wyje. Była dzisiaj u nas moja koleżanka, która termin ma na początek sierpnia więc występowałam w roli eksperta :-D
Dzień ogólnie beznadziejny ze względu na pogodę- ze spaceru nici a do tego ciągle chce mi się spać. Dzisiaj to chyba zasnę razem z Małą, bo godzinka snu w ciągu dnia to za mało.

Mysio- chyba mamy takiego samego bujaczka :D

elvie a jakie te kropelki mieliście?? bo nam te co wcześniej mieliśmy pomogły ale jak widać nie na długo:-( nie wiem czy iść najpierw do pediatry czy od razu do okulisty lepiej.... z pępuszkiem mamy już spokój to teraz oczka mnie martwią, zawsze coś ehh...:-(
mój maluda strzelil sobie teraz drzemkę w bujaku a ja w tym czasie uszykuję mu kąpiel.

Katasza ten bujaczek małemu od razu przpasował :) stawiam go pod lampą podłogową bo on pasjami na nią patrzy a jak mu sie znudzi to przekręca główkę i patrzy na belkę sufitową, którą też bardzo lubi :D

My już po kąpieli :D dziś Gabryś pierwszy raz nie płakał podczas zabiegów pielęgnacyjnych i w wodzie i na przewijaku... Mały sukces :D

reklama
Zazwyczaj karmie co 3-4 godz, czyli godzina karmienia i 2-3 przerwy. Teraz byl dramal i juz prawie dwie godz nie spimy... Dalam mu tylko jedna piers, ta zdrowa, a potem sciagnelam pokarm z prawej, ale duzo tego nie wyszlo i trzeba bylo dorobic troszke mm, ale teraz juz mam nadzieje, ze zasnie biedulek. Ide go ululac, juz prawie 4 rano...

Zdjecie postaram sie jutro jakies wgrac, do laptopa nie siadam, a na ipadzie nic nie mam.

Trzymajcie kciuki, zeby w koncu moj syneczek zasnal. I ja tez ;)

Do góry