reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Dido piękna córeczka :-)
Witam wszystkie rozpakowane i nierozpakowane majówki. U mnie dzionek zleciał całkiem przyjemnie. Nie było aż takiego upału więc miło pospacerować na dworze. Ja od kilku dni myślę tylko o porodzie i zastanawiam się jak to wszystko będzie a tu jeszcze tyle czasu do końca. Jutro wizyta u lekarza i mam nadzieję że wszystko w porządku bo im bliżej końca tym bardziej o wszystko się boję. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru ;-)

reklama
Dido piekna coreczka
biggrin.gif

Za wszystkie potrzebujace kciuki :-):-)

Laski, w jakich ilościach i jak długo Wam ten czop odchodził? Mnie przy Lenie jednorazowo, od razu różowy, podczas skurczy regularnych już. Tym razem bezbarwny, lekko żółtawy ostatnio, odchodzi fragmentami, mam wrażenie że 2 tygodnie już. Ileż tego dziadostwa może jeszcze być?

elvie mysle, ze i tak na koncu wyjdzie Ci koncowy, konkretny zabarwiony na rozowo/czerwono prawdziwy czop ;-)

Ollena moj czop nigdy nie był brazowy ani czerwony, po prostu wychodzil sporo wczesniej wtedy zwykle jest jasny.

Elvie mi wyszedl w jeden wieczor. Ja wiem ile tego bylo? byl dosc zadkawy tzn ciagnal sie takimi nitkami, jakby to zebrac to z kieliszek by moze wyszedl.
U mnie juz 15 dni jak czop odszedl. I na pewno juz nic nie ma, bo wczoraj na IP lekarka mowila, a poza tym postukała dziiecie w glowine ;-) glowka jeszcze balotowala wiec jeszcze troche poczekamy

Gdzieś kiedyś czytałam, że czop odchodzić może 14 dni, więc nasze już po terminie są:-D
U mnie skurczybyków brak, trochę mi brzuch się stawia, ale w taką burzę to sobie na porodówkę nie wyobrażam jechać, więc idę się położyć i negocjować z Maćkiem aby na lepszą pogodę poczekał;-) Wolałabym rodzić w dzień, może i na to Maciek pójdzie:-)

nic dziwnego, ze sie Maciek nie spieszy jak mama juz na starcie ma tyle wymagan i tak czesto zmienia zdanie :-D A termin masz wyliczony z OM czy z USG, elvie?

reklama
kilkolku co tzn ze glowka jeszcze balotowala? no i kosmos jakis ze dr moze glowki dotknac podczas badania!

elvie ja tez wypatruje bo mi bialo sluzowy tez juz skonczyl odchodzic. a podobno po burzy porodowki sa zapchane wiec uwazaj:-)

Do góry