reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
poród z teściową :OOOO :D

wczoraj słońce tak mocno grzało, że myślałam, że nie ogarnę... w dodatku kaloryfery na full odkręcone:/ +twarda woda i suche powietrze, bez balsamu moja skóra chyba by płatami schodziła :|

Położna w SR mówiła, że ona własnie teściową na poród poleca, a nie mamę, bo mama najczęściej kończy popłakując w kątku, że jej dziecię cierpi a teściowa jest twarda, konkretna i walczy jak lwica z przeszkodami, bo ma w nosie cierpienie synowej i tylko o pomyślnym przywitaniu wnuka myśli:))

Co nie zmienia faktu, że ja ani jednej ani drugiej na sali nie będę chciała, bo mi po prostu wstyd będzie cipę im pokazywać;)

Tez muszę jakieś ubranie na wyjście wymyśleć, choć chyba się na L zdam i on weźmie coś co do pogody akurat zapasuje w dniu wyjścia, bo tak na sucho jak zaczęłam wybierać to mi z 6 kompletów wyszło - na sucho i ciepło, na deszcz i ciepło, na deszcz i zimno, na śnieg, na tornado, na upał, na urwanie chmury...

jakby moj nie mogl byc przy porodzie to chyba wolalabym byc sama. Nie wyobrzam sobie nikogo innego.

ja na wyjscie wymyslilam 1 awaryjny komplet (teraz nieco przyciasny, mam nadzieje ze na wyjscie bedzie dobry) ale mam nadzieje ze tez cos sie wybierze odpowiednio do pogody ale musze sie liczyc np z ewentualnoscia niezrobionego prania a ilosc ciuchow mam mocno ograniczona. W kazdym razie tak na wszelki wypadek mam spodnie i koszule

Flaurka nie no to tornado nie przejdzie :p ja mam 3 przygotowane tylko: na upał, na ciepło i na zimno... Nie będę się zdawać na Ciacha bo on to jak zaczął wybierać ciuszki to tylko się skarpetki i czapeczka nadawała :p ma przywiesc wszystkie 3 komplety i ja zdecyduje ;p no i dla mnie to samo oczywiscie bo on by mnie w bikini najlepiej widzila :p erotoman glupi :p

hehe a ja zrozumialam ze flaurka o ciuchach dla nas mowi :-D
dla dziiecka na wyjscie dresik do tego body z krotkim i dlugim rekawem, ewentualny pajacyk polarowy ale cieniuki no i rampersik w razie upalu

Kilolek - o ciuchach dla mnie to ja nie myslę nawet, bo w tym w czym pójdę w tym wyjdę;))) mam 2 pary spodni ciążowych i jedną spódnice, która z racji obrzeków nóg odpada, bo sie boje, że mnie Greenpeace dopadnie i potraktuje jak zagrożony gatunek słonia:) W torbie mam spakowana bluzkę do karmienia z Mothercare by Lumpex a na dół portki, w których przyszłam i tyle - minuta do auta, 4 minuty samochodem i pół godziny po schodach na 3 piętro, jak dobrze pójdzie i mało popękam:O)))

Witam.
W końcu mam chwilkę żeby posiedzieć trochę na bb. Wczoraj cały dzień przeleżałam bo skurcze mnie niesamowicie męczyły, nawet do kompa nie miałam siły wstać:baffled:.A dzisiaj mi tyłek trochę ożył i na porządki mi się zebrało.Misiek z małą złożyli łóżeczko i już prawie wszystko gotowe na przyjście Kubunia:-).
Carmella świetnie ,że u Ciebie już lepiej a to plamienie to na pewno miałaś po badaniu. Też plamiłam takimi skrzepami i lekarz mówił że to normalne i może trwać nawet 2 dni.
To ty jeszcze masz pępek;-).Mi misiek ostatnio uświadomił , że nie mam już pępka:szok::szok::szok::-).

Mysiochomis no nieźle masz z tą teściową i uwierz mi sama bym tak zareagowała gdyby mojej przyszło takie coś do głowy.
Czarnula to masz fajnie że tak dobrze się trzymasz:tak:;-):happy:.Większość z nas tu narzeka a Ty co;-);-);-).Oby tak dalej:-).
Karolki nie no kobieto podziwiam żebyś Ty wiedziała ile ja się nastękam żeby głupie skarpetki czy buty założyć;-);-);-).O malowaniu paznokci to nawet nie marzę:baffled:.
Anik mam nadzieję że to nic poważnego i że niebawem przejdzie.
As gratuluję synka jest naprawdę niesamowity:-).
Ok zmykam do spanka bo mi się ślepia zamykają:tak:.Za wszystkie potrzebujące trzymam kciuki i życzę Wam dobrej nocy.

Jak byla opcja porodu w PL to mialam brac mame do porodu. Jest pielegniarka i pracuje w tym szpitalu, moglaby wejsc na porodowke w kazdej chwili. No ale jednak w IE rodzilam i mm byl ze mna.

Carmella otworz okno!

Mysio a ten Twoj Ciacho ma jakies imie czy tak go wolasz?;)

Ostatnia edycja:
reklama
Flaurka a będziesz mówić że jak trza to mają cie ciąć czy nie pozwalasz sie ruszać w kroczu??? Mi powiedzieli że ja mam taki rozkrok że się zdziwią jak będą mnie musieli ciąć i jak popękam :p niby mam tam bardzo elastyczna skórę :p

Ollena no ma :p Ciacho ma na imię Sebastian :p ale zazwyczaj mówię do niego Ciacho lub Sepcio

Ostatnia edycja:
Do góry