czarnula83
Fanka BB :)
Carmella mi sie wydaje ze dzisiaj lub jutro juz bedziesz rodzila, przynajmniej juz masz takie objawy pierwsze, jeszcze tylko brakuje skurczów
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tylko,że płucka to nie wszystko...Moja gin. też mówiła, że w prawidłowo rozwijającej się ciąży do 34 tygodnia płucka się wykształcają i problemów teoretycznie nie powinno być, ale wiadomo jak z tą teorią bywa..
As Ci dobrze mówi, ja też miałam uczucie parcie przypominające zaparcia
Coś mi się wydaje, że jutro będziesz Pamelę przytulać:-)
Powodzenia..cokolwiek by się nie działo!
Ty zdecydowanie lepiej poinformowana w temacie jesteś. Mnie pozostaje tylko trzymać kciuki, by wszystkie majowe dzieciaczki były zdrowe i silne.Tylko,że płucka to nie wszystko...
Jeszcze jest ważna neurologia czyli CUN ..
zagrożenie wylewami...
przetrwały przewód Bottala...
osłabione napięcie mięśniowe(zaburzony np odruch ssania)...
utrata temperatury..
kontrolowanie oddechu...
przetrwała żółtaczka wcześniacza....
albo standardowy tekst jak na IP mowisz, ze wody odchodza "wydaje Ci sie, zsikalas sie"ja też nie wiem, co powiedzieć. jesteś młoda, a ja już dobrze wiem jak traktują młode dziewczyny - po co informować i brać na poważnie skoro to gówniara, która nic im nie zrobi?
trzeba się dopytywać i nie dawać spokoju, może tatuś pójdzie do nich i wypyta? będą wiedziały, że ktoś ich kontroluje, niech czują Wasz oddech na karku!
mnie podczas porodu zostawili samą na sali, zaczęły się skurcze parte i czułam, że urodzę na posadzkę, dopiero Misiek poleciał po nie, oczywiście mówiąc co o nich myśli. a gdybym była sama?
albo podczas przyjęcia do szpitala
-"dziecko, wydaje ci się, to skurcze przepowiadające"
lekarz mnie zbadał i szybko na porodówkę. z resztą wszyscy wiemy jak jest w szpitalach, na szczęście nie we wszystkich.
Carmella - trzymaj się dziewczyno i pamiętaj, że należysz do niezwyciężonych Majówek!
kudłatych snów Kochane:*