reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Elvie ojjj można się wkurzyć... ja telefony wymieniam przez neta... kurier przywozi podpisuję nową umowę i z bani ;-)
właśnie jestem dwa mies po wymianie ale Ci powiem że mam ciśnienie na orange i więcej nie przedłużę umowy :no: 9 lat miałam POP-a potem przeszłam na abonament i ok, a teraz w abonamencie są tylko rozmowy wymienne na sms-y. Zabrali mms-y.:szok: naliczają je ponad abonament którego płacę ponad 100 i nigdy nie wykorzystuję... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wzięłam telefon z super aparatem 12mPix, z nadzieją na wysyłanie mms-ów choćby jak się mała urodzi a tu takie hopki!!! :szok::wściekła/y: złodzieje po prostu...

reklama
Paula21 - ja płacę zawsze wysokie rachunki, telefony na firmę mam dwa i już chyba od 8 lat, więc dostałam super warunki a dodatkowo 4m-ce abonament za 50% i 10% więcej minut a mam już 900 więc teraz 990, do tego oczywiście pakiet SMS-ów, MMS-ów i net, ale ile nerwów zjadłam to moje:baffled: Pojechałam do salonu, bo tam mają dobre poziomy negocjacyjne i jedziesz niby rezygnować, obsługa dzwoni i z tej infolinii podają niższą kwotę za telefon i te gratisy;-) Mam kolegę kierownika w orange to mnie wyszkolił:-D Przez net bym tego sama nie załatwiła.

Witam się Majóweczki ;))))

Nie nadążyłam z czytaniem wiec wiem tyle co wcale ;/
Orientuje się tylko że malutki LEO i LAURA Potrzebują dużo modlitwy co też czynie i ściskam kciuki by wszystko skończyło się dobrze !!!!!!

Kciuki oczywiście trzymam też za Carmellie ;)))) i wysyłam same pozytywne fluidy ;))))
I chce Ci jeszcze Droga powiedzieć żebyś olała piguły w zupełności zgadzam się z dziewczynami,
Ja przynajmniej mam zamiar tak uczynić, w razie jakby były jakieś uszczypliwe bo ja też młodziutka 24 lata praca taka średnie nie powiem żeby sprzedawca obuwia to była moja wymarzona posada :baffled: męża też nie mam choć z moim A jestem prawie dwa lata zaręczeni jesteśmy od roku. Rodziców w ogóle nie mam Ciekawe jak na mnie będą patrzeć ...
Takze Carmellio olej to są baby i babsztyle a Ty jesteś Piękna Młoda z ambicjami Dziewczyna ;))))

​Tynka Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin ;) spełnienia najskrytszych marzeń oczywiście duuuuuużoooooo Zdrówka dla Ciebie i Dzieciątka i by poród był taki łatwy jak każda z nas tego chce buziaki ;*****

Jeszcze nawiązując do Suse Kochana ja w 1 trymestrze poparzyłam sobie rękę wrzącą parą wodną i również mam nadzieje że jest tak jak dziewczyny piszą że to zabobon i mój Maluch nie będzie miał żadnych znamion czy coś choć tesciowa mnie straszy.

Troche się rozpisałam ale Przepraszam starałam sie wszystko nadrobic tak mniej wiecej dawno nie zagladałam a jeśli już to korzystałam z wi-fi na telefonie co jest dla mnie okropne i nie lubie tego robic
:baffled:

Uciekam Leżeć bo moja szyjka nie daje rady !!!!

Pozdrawiam i trzymam Kciuki za przystkie potrzebujące Majóweczki i modlitwy za kazdego majówkowego wcześniaczka buziaki miłego dzionka

Ostatnia edycja:
Paula21 - ja płacę zawsze wysokie rachunki, telefony na firmę mam dwa i już chyba od 8 lat, więc dostałam super warunki a dodatkowo 4m-ce abonament za 50% i 10% więcej minut a mam już 900 więc teraz 990, do tego oczywiście pakiet SMS-ów, MMS-ów i net, ale ile nerwów zjadłam to moje:baffled: Pojechałam do salonu, bo tam mają dobre poziomy negocjacyjne i jedziesz niby rezygnować, obsługa dzwoni i z tej infolinii podają niższą kwotę za telefon i te gratisy;-) Mam kolegę kierownika w orange to mnie wyszkolił:-D Przez net bym tego sama nie załatwiła.

a no widzisz... to super w takim razie!!! :-);-)

Pojechałam karetką:) kardio powiedziala, ze nie ma przeciwwskazan do sn ale wyjdzie wszystko w trakcie. powiedziala, ze zrobili mi krzywde ze od dziecka zabraniali mi cwiczyc na wf:/
u mnie to samo z astmą było, że jak takie mam ataki to najlepiej mam siedzieć i się zamknąć w szklanej kopule. A tak na prawdę to co najlepiej zrobi na układ krwionośny i oddechowy jak ruch i ciągłe dotlenianie.
Witam :happy2: O 12 wlaczylam lapka i do teraz czytalam (z przerwami) :-) Odpisuje w kolejnosci chronologicznej :-)

Flaurka - a u nas dla odmiany jest odwrotnie ;-) Z racji zatrzesienia wolnych zwiazkow mowi sie czesto na wyrost o "partnerze" co mnie troche wkurza, bo moj R. to nie partner tylko maz:-pAkurat wczoraj bylam swiadkiem, jak jednej ciezarnej cos polozna zaczela tlumaczyc odnosnie "uznania ojcowstwa w USC" a ta na nia z galami, ze jakie uznanie, skoro jest mezatka - polozna sie zreflektowala dopiero, jak tamta jej zablysla (doslownie! podniosla palec na wysokosc oczu poloznej) obraczka przed oczami :-D Takze przegiecie u nas idzie w druga strone :-) Lepiej juz kiedy mowia o "mezczyznach" lub "tatusiach". Czy to trzeba zaraz sie wdawac, czy rodzice dziecka zyja w zwiazku formalnym czy nie? Ze juz nie wspomne, ze w Niemczech wiele par po slubie zachowuje swoje stare nazwiska :-p Takze my tu chyba jestesmy takie same dziwologi (ze po slubie i pod jednym nazwiskiem) jak w PL rodzice bez slubu :-D Na zajeciach dla ciezarnych bylam chyba jedyna mezatka. A zadne z nas nie jest religijne :-p:-D

To rzeczywiscie zaskakujace i przerazajace, ze u Leo i Laury ciagle cos sie komplikuje. Oby jak najszybciej dzieciaczki i mamusie wyszly na prosta! &&&!!! Ostatnio czytalam o dziewczynie, ktora urodzila w 31tc (termin miala na czerwiec, urodzila w kwietniu) i jej maly (niecale 2kg) swietnie sobie radzi, zadnych problemow. Nie mam pojecia od czego to zalezy :zawstydzona/y:

Tynka: 100 lat!!! :-):-):-)

Hehe to ciekawe jakie ja będę miała cudy w tłumaczeniu jak Babol będzie miał nazwisko mojego Ciacha a ja zostanę przy swoim :p (moje mi się podoba i jest krótkie więc nie będę zmieniać :p)

Olisiaa - poszłaś do salonu - więc może szefowej do głowy przyszło, żeby Cie do kontroli w ZUS zgłosić.

Tez miałam ogromne problemy, żeby się na zwolnienie zdecydować, w końcu mały zdecydował za mnie jak z bólami trafiłam do szpitala pod koniec 5 miesiąca. I teraz nie żałuję. Ale nie mogę nie przyznać, że często dziewczyny nadużywają ciąży - kilka razy mi sie zdarzyło, że przychodzi dziewczyna chwalić sie pozytywnie zdanym testem a za tydzień przynosi mi zwolnienie - i co mam zrobić - nic nie wymyślę, zanim zatrudnimy kogoś na zastępstwo inne dziewczyny machają za nią, nie są szczęśliwe, zwłaszcza te ze starej kadry, co to z bólami już w pracy siedziały a poszły rodzic po 15-tej:)))

Mi lekarz od pierszej wizyty się pyta czy chcę zwolnienie jakieś, mimo że przez całą ciąże nie było na to potrzeby. A czasami jest własnie tak że jak laski usłyszą że mogą dostać zwolnienie to biorą. Ja nie brałam z tytuły tego że jakbym miała za dużo wolnego czasu to bym zniszczyła całe otoczenie i siebie. A trochę ruchu w ciąży nikomu nie zaszkodzi, zwłaszcza że pracuję na świeżym powietrzu i ze zwierzętami. Teraz już będę brała sobie zwolnienie bo mam za duże skurcze, więc ograniczam chodzenie...

Szafeczki do kuchni wybrane, komoda do salonu i pokoiku dziecka też już dobrana :) tylko muszę się mojego Ciacha zapytać o kolorystykę :p żeby nie było że wszystko sama decyduje :p
Rzeczy do torby mam już podszykowane, zostały tylko mi kosmetyki żeby przelać do małych buteleczek i będę miała wszystko :D

&&&&&&&&& za Laurkę i Pieszczotkę... Takie sytuacje jak ta mogą wprowadzać ogromny stres w życie kobietki. Ale musi być dobrze.
Carmella Ty dalej na mnie czekaj i nie ródź jeszcze :p
Dla reszty potrzebujących też &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

pozdrówka :*********

Czuję się dobrze, w ogóle to to badanie szyjki nic nie bolało :O a jak w środę mnie badała to mi chyba do macicy palucha wsadziła, pózniej całe podbrzusze bolało...

a, powiedzieli, że to normalne, że po badaniu może czop wypaść

Zastanawiam się, czy jutro będzie większe rozwarcie...

Na dodatek się przeziębiłam, tutaj cały czas przeciąg...

Dzisiaj na obiad jakaś szara zmielona masa rybna w panierce:D i jakieś kawałki groszku w środku :D

Chciałabym mieć usg, martwi mnie też to, że mało wód płodowych było..

Dzisiaj jakiś senny dzień, cały dzień przespany heh:)

W końcu po kilku prośbach założyli kroplę w inne miejsce, w tamtym mialam 2 dni i już bardzo bolało, spuchło, a na dodatek całą noc nie leciała kroplówka bo żyła się zapchała, a po przepłukaniu bolało i piekło jeszcze bardziej, teraz mam na zgięciu i jest ok, nawet nie czuję :)

trzymajcie się:)

Tak teraz przeczytałam

Poważnie mogą byc problemy z uznaniem ojcostwa jeśli się nie ma ślubu?? Nie straszcie mnie !!!! bo u mnie na osiedlu robią problemy z ochrzczeniem dziecka że niby nie ślubne PARANOJA jakaś moja kuzynka po 5 Latach małżeństwa cywilnego musiała wziaść ślub kościelny bo jej powiedzieli w kościele że jej córka nie dostanie komunii św. :baffled:

reklama
Carmella to dobrze że lepiej dziś. Widzę też że smakowe posiłki dostajesz :p
Ja już zapowiedziała mojemu Chłopu że codziennie życzę sobie obiadek do szpitala bo ja na tym bym nie pociągnęła za długo (widziałam jak mojej mamie przynosili te smakołyki i wiem co mnie czeka :p )

Agagu nie powinno być problemu, ale jedynym problemem jest to że w takiej sytuacji musisz się tez fatygować z tatusiem żeby zarejestrować dziecko po porodzie. Jest jeszcze taka opcja że idziesz przed porodem z takowym tatusiem do urzędu i ojciec uznaje jeszcze nie narodzone dziecko i po porodzie to on sam moze wszystko załatwić z rejestracją...
Ja nie będę szła np teraz bo to jest podwójne latanie dla mnie. Po porodzie nam mówiono że mamy na to dwa tygodnie, ale nie jestem pewna czy aż tyle. trzeba to sprawdzić.

Ostatnia edycja:
Do góry