Dziewczynki moje kochane, cos mi sie moje ciało dzis nie podoba... od kilku dni mam podwyzszone jak na mnie cisnienie, mdłosci i czuje ze hormony szaleja, przed chwilką wybrałam sie na krotki spacer do ksiegowej, czułam jak Kazik z całych sił uciska mi na szyjkę, az isc nie mogłam, lepiej mi wchodzic po schodach niz chodzic po płaskim. na dodatek czuję ze mam mocno nabrzmiałe i obolałe piersi a do tego zaczela dosc mocno wyciekac mi siara. zaczynam sie bac
reklama
Dziewczyny macie racje pracowac w imie czego. Zanim zaszłam w ciaze to normalnie mozna by powiedziec ze mnie w pracy wykorzystywali i cokolwiek sie działo to zadzwoncie po Pauline bo ona obsłuzy jakas tam klientke i szefowa wiecznie mnie wołala i prosiła bo wiedziała ze cos tam umiem zrobic i nie bedzie problemu. Na koncu juz mnie to zaczynało draznic bo swiatek piatek i niedziela w pracy bez dnia wolnego i oczywiscie bez kasy, bo mi nie placili za to ze nadgodziny robie. Dostawałam tylko najnizsza krajowa za 40godzin pracy tyg a w sumie w salonie siedziałam o wiele wiele dluzej. Jak zaszlam w ciaze to sie wkurzyłam i stwierdziłam ze ide na L4 fakt kiepskawo sie czułam i to mni emoze zmobilizowało zeby isc na zwolnienie. Ostatnio jak poszłam do salonu to szefowa nawet nie podeszła i nie zapytała jak sie czuje tylko odpowiedziała dzien dobry i poszła w długa. Zadnego zainteresowania wiec teraz nie mam wyrzutow sumienia ze skorzystałam z mozliwosci L4.
Nikt nawet nie podziekował i słowem sie nie odezwał. Przykre ale prawdziwe i sie zdarza:-(
Nikt nawet nie podziekował i słowem sie nie odezwał. Przykre ale prawdziwe i sie zdarza:-(
Ostatnia edycja:
natalka1704
Fanka BB :)
martaik a moze organizm sie juz przygotowuje do porodu ?? moze to niedługo....
Flaurka
Olisiaa - poszłaś do salonu - więc może szefowej do głowy przyszło, żeby Cie do kontroli w ZUS zgłosić.
Tez miałam ogromne problemy, żeby się na zwolnienie zdecydować, w końcu mały zdecydował za mnie jak z bólami trafiłam do szpitala pod koniec 5 miesiąca. I teraz nie żałuję. Ale nie mogę nie przyznać, że często dziewczyny nadużywają ciąży - kilka razy mi sie zdarzyło, że przychodzi dziewczyna chwalić sie pozytywnie zdanym testem a za tydzień przynosi mi zwolnienie - i co mam zrobić - nic nie wymyślę, zanim zatrudnimy kogoś na zastępstwo inne dziewczyny machają za nią, nie są szczęśliwe, zwłaszcza te ze starej kadry, co to z bólami już w pracy siedziały a poszły rodzic po 15-tej))
Tez miałam ogromne problemy, żeby się na zwolnienie zdecydować, w końcu mały zdecydował za mnie jak z bólami trafiłam do szpitala pod koniec 5 miesiąca. I teraz nie żałuję. Ale nie mogę nie przyznać, że często dziewczyny nadużywają ciąży - kilka razy mi sie zdarzyło, że przychodzi dziewczyna chwalić sie pozytywnie zdanym testem a za tydzień przynosi mi zwolnienie - i co mam zrobić - nic nie wymyślę, zanim zatrudnimy kogoś na zastępstwo inne dziewczyny machają za nią, nie są szczęśliwe, zwłaszcza te ze starej kadry, co to z bólami już w pracy siedziały a poszły rodzic po 15-tej))
natalka1704
nie martw sie na zapas .... trzeba pamietac ze kazde dziecko sie inaczej rozwija i w swoim tempie .Mysl ze bedzie wszystko dobrze bo jakby inaczej ale zapewne kazda z nas ma takie rozterki a to chyba normalne ;-)
Przesądna nie jestem, ale dzień mamy dziś wybitnie do bani
Pojechaliśmy do salonu orange wziąć mi wreszcie telefon, bo jak byłam miesiąc temu to go nie mieli jeszcze na stanie. Okazało się, że babka nam się trafiła wyjątkowo niekumata, do tego w butach na szpilach chyba 15cm i z paznokciami (szponami) w jaskrawym pomarańczu (chyba pod kolor firmy się chciała dopasować). Na początku zapytałam ile to przedłużenie umowy potrwa, bo jak długo to obok moja ciocia mieszka i młodą byśmy rzucili na ten czas pod opiekę. Pani solara stwierdziła, że 15-20minut a trwało 1,20h
Lena fioła po 30min. zaczęła dostawać, więc się pytam jak długo jeszcze, a te że już kończymy
Wreszcie ruszyła dupsko, poszła na zaplecze po telefon i ją wsiorbało
Wkurzona porządnie po 12 minutach czekania wyszłam, zapytałam w recepcji o kierownika placówki i mu powiedziałam, co o takiej obsłudze myślę i że te jego pracownice to do agencji towarzyskiej z takim wyglądem się nadają a nie do obsługi klienta biznesowego i że chyba mają wyjątkowo dużo czasu, bo skoro przychodzę przedłużać umowę i wiem już wszystko: chcę konkretny telefon na 24m-ce i znam wszystkie ceny i warunki promocji to cholera jasna babka z zaplecza mi telefon powinna przynieść, sprawdzić czy z nim wszystko ok i umowę drukować a nie łazić i szukać nie wiem czego. Poza tym chyba widzi, że jestem w ciąży i z dzieckiem, które się już zaczęło nudzić. Gorąco tam jak cholera, nawet głupiego balonika Lenie nie dali do zabawy ehhh.. Przysłali jakiegoś chłopaka z kabiny obok i w 10minut umowa była gotowa, ale co się nawkurzałam i ile czasu zmarnowałam to moje. Najlepsze jest to, że pani solara w te 10minut nie wróciła z zaplecza, więc się nieźle zdziwi zapewne jak wróci i mnie już tam nie będzie
No, chyba że ją ktoś poszedł uprzedzić i celowo nie wróciła widząc rozwój sytuacji
Spadam obiad jakiś gotować, bo Lena w konsekwencji mi po wejściu do domu padła na głodniaka
Pojechaliśmy do salonu orange wziąć mi wreszcie telefon, bo jak byłam miesiąc temu to go nie mieli jeszcze na stanie. Okazało się, że babka nam się trafiła wyjątkowo niekumata, do tego w butach na szpilach chyba 15cm i z paznokciami (szponami) w jaskrawym pomarańczu (chyba pod kolor firmy się chciała dopasować). Na początku zapytałam ile to przedłużenie umowy potrwa, bo jak długo to obok moja ciocia mieszka i młodą byśmy rzucili na ten czas pod opiekę. Pani solara stwierdziła, że 15-20minut a trwało 1,20h
Spadam obiad jakiś gotować, bo Lena w konsekwencji mi po wejściu do domu padła na głodniaka
reklama
Martaik, mamy podobne objawy i taki sam wiek ciąży więc może to już TO. Ja nie mam tylko siary,a dziś czuję się dziwnie. Mi data by nie przeszkadzała, jak to mówi mój R. jaki będzie dzień to od nas zależy, a gdyby dzisiaj Nina się urodziła to byłby najszczęśliwszy piątek 13 w moim życiu. Nie myślę o tym, że mogłoby być coś nie tak. Po co się nakręcać niepotrzebnie.
Właśnie pochowałam resztę ubranek, torba spakowana więc co mi tam
Właśnie pochowałam resztę ubranek, torba spakowana więc co mi tam
Podziel się: