reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

jakieś 2 mies temu miałam takie same objawy i wtedy sam kremik pomógł...zobaczymy jak bedzie teraz...
obmyłam sie w tantum rosa i dalam krem .. na razie ulga jest zobaczymy co bedzie dalej...
a czytalam tez na necie ze niby biale upławy w ciazy moga byc? i niby normalne to jest?

reklama
Rozumiem.. wiec moze nie nastawiaj sie negatywnie, bo moze tym razem sie uda!

Ja sama nie wiem juz. Nie wyobrazam sobie karmic i w sumie nie na reke mi to, ale moze sprobuje chociaz przez 2 tyg zeby karmic. Chociaz mysle, ze mi sie nie uda bo ja nie umiem zacisnac zebow i karmic mimo bolu i krwi. Zmeczenie, stres, niewyspanie i jeszcze to... chyba wole nakarmic butla i spac spokojnie.

pieszczoszko biale uplawy sa podczas calej ciazy, ale te podczas zapalenia sie roznia, zauwazylabys roznice.

troche załuje ze za pierwszym razem tak szybko sie poddalam i nie karmilam, tez mialam pogryzione sutki, krew sie lala i zapalenie dostalam - mialam juz dosc i z bolu i placzu przeszlam na butle

a teraz okaze sie jak bedzie. moze dziecko odrazu zalapie jak trzymac piers, okaze sie, gdyby sie udalo to moze jakos bym sobie poradzila, o nie wiem hehe

mnie swedzi bo sie wczoraj ogolilam, wrr cala zakrwawiona bylam tak sie pozacinalam

ollena i fiore dostalyscie jakies tabletki na powstrzymanie laktacjii w poprzednich ciazach?
moja kolezanka, tu w polsce dostala, od lekarza pierwszego kontaktu

ja tez tak mialam za piierwszym razem. 5 razy mialam zapalenie piersi, a raz nawet w spzitalu z ropieniem wyladowala i mialam miec opercje (5 dni przed chrzcinami) ale antybiotyk wtedy pomogl. Zaparlam sie i karmilam pol roku ale przyjemnosc przeplatala sie z meczarnia niestety i po pol roku jzu mialam serdecznie dosc. a za drugim razem juz bylo zupelnie inaczej. No owszem z pol dnia mnie sutki bolaly na poczatku ale poźniej jzu zadnych problemow nie bylo i z przyjemnosci karmilam 13 miesiecy.

i ja sobie uswidomilam, ze jet spore prawdoopodobienstwo, ze nie bede mila z kim dzieci zostawic jak zaczne rodzic. Na miejscu mam mame i tesciowa ale one pracuja. Tesciowa codziennie do 16 (jest naczycielka, wiec bez mozliwosci urlopu w ciagu roku) a mama co drugi dzien po 12 godzin, a zmaienic sie nie ma z kim, bo zmienniczke ma bardzo malo elastyczna. Jest jeszcze moj tata ale on po wylewie, z 2 dzieci nie da sobie rady, po prostu nie ogarnie :-( i niby kurde wszyscy na miejscu a jednak jest problem. Musze Zuzi po prostu do rozumu przemowic, ze wolno jej sie rodzic tylko w parzyste dni lub weekendy, ewentualnie po 16 :-D

pieszczoszka ostatnio gdzies czytalam ze infekcje pochwy moga wywolac przedwczesny porod. Nie masz mozliwosci do lekarza sie przejsc po swietach?

Ostatnia edycja:
A ja karmiłam Lenkę 9,5miesiąca, później sama z cyca zrezygnowała a że robiła to stopniowo i przez ostatnie 2 tygodnie jadła tylko na noc to pokarm mi sam zanikł. O dziwo nigdy mnie nie pogryzła i karmienie sprawiało mi radość, choć wcześniej nigdy nie sądziłam, że tak będzie. Jak przestała cycać to mi nawet przykro było:tak::-D
Karmienie jest niesamowicie wygodne i organizm się jakoś tak przystosował, że nawet wstawanie nocne nie było uciążliwe. Wolałam cyca wyjąć niż latać butlę szykować.Poza tym wszędzie mogliśmy z nią jechać, bo z karmieniem nie było problemu - a jak chciałam gdzieś wyjść to ściągałam pokarm i jej butlą podali.
Maćka też zamierzam karmić.

bede starała sie umówić do ginekologa tego co chodziłam bo ogolnie mam wizyty skonczone u niego..ale w takim wypadku to zadzwonie. z tym ze on przyjmuje we wtorki i nie wiem czy jak zadzwonie we wtorek rano czy mnie przyjma.. nie raz dzwonilam 4 dni przed wizyta i mieli problem.. ze miejsc nie ma

ja jestem ciekawa czy wogole bede miala mleko. mam cycki w niepelnym rozmiarze A - do A to im jeszcze sporo brakuje hehe
w tamtej ciazy mi cycki urosly a w tej nie i tak sie zastanawiam czy tam wogole cos jest lub bedzie

jja nie sciiagalm. Siadalam sobie gdzies z boku i nakrywalam pielucha tetrowa.
A kiedys to bylo dla mnie nie do pomyslenia, zarzekalam sie ze nigdy piiersia karmic nie bede, a prosze :-)

reklama
kilkolku moze mala urodzi sie w nocy? a mama nauczycielka nie moze dnia wolnego wziac? czesto nauczycielki biora nagle dzien wolny i nikt problemu z tym nie robi.

Co do karmienia to ja mam tak ze i tak przed kazdym wyjsciem/spacerem itp musialabym odciagac bo nie wyobrazam sobie karmienia na lawce czy przy ludziach a na basen bede chodzic itp. wiec nie ma opcji schowania sie gdzies. Druga sprawa, ze piersi przy karmieniu ogromne a na lato mi to nie na reke;)
Moja kuzynka karmila 7 miesiecy, tez cale lato, ale pokarm sciagala przed kazdym spacerem i ladowala do flaszki bo tez nie umiala wszedzie karmic, poza tym jak skonczyla karmic to stwierdzila, ze nie ma nic wygodniejszego niz butla a nie upierdliwianie sie z cyckami itp.
Na pewno MM wygodne w nocy nie jest, ale jakos trzeba zacisnac zeby i dac rade.

czarnula podobno rozmiar piersi ma sie nijak do pokarmu. Ja mialam takie, ze wieksze od Patryka glowy byly ale co z tego;)

piszczoszka najpierw spytaj w aptece o cos bez recepty.

Ostatnia edycja:
Do góry